Відкрито центр моніторингу безпеки руху – першого проекту в Україні «Розумна дорога» (фото)

Проект передбачає використання технології Інтернету речей у дорожній галузі для забезпечення безпеки руху та має перспективу стати повноцінною частиною «Smart City». Даний проект націлений на впровадження інтелектуальних транспортних систем за допомогою новітніх телекомунікаційних стандартів. Він дозволить надавати інноваційні послуги, пов’язані з різними видами транспорту, регулюванням та моніторингом руху та дасть можливість користувачам бути більш інформованими, підвищить безпеку та розумне використання транспортних мереж.

Читати далі

На Вінниччині та Одещині тривають спільні військові навчання за програмою «ORBITAL» (фото)

Для українських воїнів такі курси проводяться вперше. Навчання проходить за 5 різними напрямками. Окремо навчаються сержанти, старшини, командири взводів, окремі підрозділи опановують базовий піхотний курс. Ще один напрямок — тактична медицина, навчання по ній триває лише кілька тижнів. Оскільки охочих на всі ці курси було багато, бійців поділили на кілька груп. Британській стороні довелося навіть збільшити кількість інструкторів.

Читати далі

Українська делегація бере участь у міжнародній авіакосмічній виставці у Мексиці (фото)

Група офіцерів Повітряних Сил ЗС України бере участь у 3-й міжнародній авіакосмічній виставці «FAMEX — 2019», яка проходить у Мексиці. В ході візиту до Мексиканських Сполучених Штатів українські офіцери ознайомились зі зразками озброєння та військової техніки, представлених на виставці. Окрім того, представники Повітряних Сил домовились із мексиканською стороною про розширення двостороннього співробітництва у військовій сфері на взаємовигідній основі.

Читати далі

Набуття громадянства РФ жителям ТОТ ОРДЛО за спрощеною процедурою: ризики та небезпеки

Аналітичний коментар Національного інституту стратегічних досліджень.

Читати далі

Компанія Boeing зацікавлена в співпраці з Україною (відео)

Сергій Кривонос повідомив, що вже відбувся перший етап переговорів, «протягом травня-червня передбачено ще кілька раундів перемовин щодо деталізації співпраці». Йдеться, насамперед, про великогабаритну зборку, ремонт літаків на базі вітчизняних авіаремонтних заводів, а також розвиток інфраструктури цих заводів для обслуговування літаків Boeing на території України.

Читати далі

СБУ продовжує оприлюднювати дані про злочини приватної військової компанії «Вагнера» (презентація)

Служба безпеки України й надалі інформуватиме громадськість про терористичну діяльність спецпідрозділу російської військової розвідки під брендом ПВК «Вагнера». Також просимо усіх, хто впізнав інших найманців на оприлюднених Службою фото з корабля ВМФ РФ «Цезар Куніков», повідомити цю інформацію в СБУ для належного документування злочинної діяльності спецслужб Росії.

Читати далі

Папери – надсучасна зброя

Мене досі мулять слова полковника Апаршина з приводу того, що начебто у 2014 році ЗСУ були повністю готові до відбиття російської агресії. Полковник наголошує на тому, що він як людина фахова апелює документами, а не отетіми вашими реаліями. Напевне, в тих паперах звісно значилось, що армія повністю готова до виконання будь-яких задач в умовах сучасної війни. Але ж не тільки армія, а й вся країна на себе відчули ту паперову готовність. З якого такого переляку цей полковник з нової та молодої команди вирішив, що усі інші йолопи і вже нічого не пам’ятають?

Читати далі

Розчарування електорату цілком влаштує кремль

Тепер віртуальному творінню потрібно робити конкретні кроки. І балансувати між протилежними трендами (мир-війна, українська-російська мова і т.п.). Виконувати відверто популістські обіцянки – спиняти війну, знижувати тарифи, піднімати пенсії, зарплати в 4000 доларів і т.п. – в умовах реальної економіки та політики. Все це робити буде таки важкувато. Цікаво, як скоро посиплеться електорат віртуального ідола?

Читати далі

Ахметов, може, і засранець, але це наш засранець

Рінат Ахметов з дозволу АМКУ купив крупні пакети акцій «Одесаобленерго» та «Київобленерго». Гляньте, у кого він цю фігню відкупив. Не у держави. Та умудрилась безславно розпрощатися з ними раніше. То нічо, що по сей день ці контори належать запорєбріковим чортам з VS Energy, зокрема довіреній особі Путіна Бабакову, який знаходиться під санкціями ЄС? Ахметов, вважай, благородну справу зробив – висмикнув активи з лап путінських прихвостнів. І не за державний кошт.

Читати далі

Советы Верховной Раде на злобу дня

До октября при большинстве раскладов в Раде Зеленский – свадебный генерал. В этих условиях нынешнему большинству стоит позволить Зеленскому сделать его назначения. Например, в обмен на публичные обязательства поддержать нынешнюю проукраинскую политику, курс на ЕС и НАТО, мову. Пусть вынесет на обсуждение свои кандидатуры, и чтобы там не было одиозных персонажей. Пусть его люди начнут работать и покажут, “как хуже не будет”. В противном случае он будет записывать ролики, что “система протидіє”.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 12 – 25 квітня 2019 р.

Із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня Розглянемо події 12 – 25 квітня 2019 р. ЗРАДА Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк

Читати далі

Мне есть что сказать вам, объединители

Не надо заламывать руки на тему разделения социума. Вы его успешно разделяли эти пять лет и получили вполне себе логичный результат. Теперь вы, как большинство, наверное, сможете же сделать всё как надо, не так ли? Вы разделяли народ, потом привели олигархический симулякр в политику и предлагаете нам всем разделить эту ответственность? Нет, ребята. Это ваша ответственность. А по концовке уже мы за неё спросим. И есть у меня подозрение, что на Банковую не придут люди, чтобы сказать Зеленскому “Дякую”.

Читати далі

Інстітут диктатури під загрозою!

Я проти “клоунського рєжиму”! Клоуни приходять та уходять, а диктатура – це те, що має залишатися! Страх та ненависть забитого народу, залякані раби, патріоти у кайданах та “секретні в’язниці СБУ” – то наша унікальна ідентичність. І справжній Тиран повинен викликати ненавість, а не сміх та жалість! Не за те ми не стояли на усіх третіх майданах!

Читати далі

Эпохальный слом нации

Посмотрел вчера про Колыму у Дудя. Статистика по заключенным за 49 год с бумажного плаката интересная. Цифры как изнанка истории. Борьба с бандитизмом и раскулачивание. А где самый крепкий хозяин и самая большая вольница в империи была? 25 лет работы и половина страны бьет в барабаны, дует в горн, учит стих “Смерть пионерки”, и фронтовики прячут крашенные яйца и пасхи, когда на постой к ним приезжают из парткома.

Читати далі

Вам все еще смешно или уже немножко стыдно?

Такой ответный подарок на нужную вещь — это стыд и жлобство. Зеленые телепузики приводят в пример Далю Грибаускайте, подарившую Порошенко бинокль (перископ она, кстати, тоже дарила, и телескоп даже). Так вот напомните, Порох в ответ дарил ей килограмм сливок-ленивок и три подсохших зефирки? Што? Не слышу вас! Ах, не дарил. Вот именно.

Читати далі