СБУ перевірить, хто запустив опитування про від’єднання Галичини

Управлінням Служби безпеки України у Львівській області проводиться перевірка за фактом поширення в мережі Інтернет провокаційного «опитування», у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави».

Відповідно до попередніх експертних висновків вказане «опитування» містить окремі ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Наразі СБУ вживає заходів для встановлення усіх причетних до організації вказаної провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

З урахуванням набутого спецслужбою досвіду виявлення і блокування фактів діяльності російських спецслужб проти України, у т.ч. спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, закликаємо мешканців регіону не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного «опитування», який є очевидним елементом ворожої пропаганди.

Джерело

Шановні пані та панове!Опитування, про яке сьогодні в нас всі питають, КМІС проводив на замовлення тижневика "Дзеркало…

Gepostet von КМІС am Mittwoch, 24. April 2019