Росія намагається усунути ЄС від обговорення ситуації навколо України – МЗС Франції

“Володимир Путін хоче обійти Європейський Союз, він хоче послабити згуртовану позицію країн ЄС. Але безпеку в Європі неможливо уявити без європейців”, – сказав Ле Дріан в ефірі телеканалу BFM TV 7 січня. Глава МЗС Франції попередив, що можливий наступ РФ на Україну в будь-якому разі призведе до “серйозних стратегічних наслідків”, одним із яких може стати перегляд договору щодо газопроводу “Північний потік-2”. Французький міністр додав, що, незважаючи на запевнення Путіна у відведенні російських військ від кордону з Україною, Париж не помітив, щоб це справді сталося.

Читати далі

Постсовок скрипит, но эволюционирует

Киргизия, Казахстан, Украина, Беларусь, Грузия… Везде эмпирическим путем поняли несколько простых вещей. Что почки у стражей порядка сзади, печень справа, а кровь под погонами насыщена эритроцитами так же, как и у грузчика дяди Васи. Что ряды щитов, водометы и луноходы – хорошая цель для гражданских карабинов, гладкоствола и петард с гвоздями. Но рано или поздно количество перейдет в качество.

Читати далі

Люстрована наволоч бере реванш

Суддя, яка відібрала майно в Порошенка. Отримала негативний висновок від Громадської ради доброчесності про свою невідповідність принципам доброчесності, етичним нормам, чесності і непідкупності. Але прикол у тому, що саме Порошенко, будучи Президентом, утворив цю Раду, від якої одні проблеми у досточтімої судді. За що ж саме ця подружка Татарова отримала негативний висновок? А за арешти майданівців. Беркут ебонітовими паличками виробляв електроенергію з протестувальників і одному із них під Кабміном зламав руку. За це суддя Бортницька кидала їх у СІЗО. Потім українці невдоволені швидкістю реформ голосують за ебонітові палички беркута і до посад повертаються татарови. Тобто наявна очевидна помста старих кадрів януковича тим, через кого вони втратили кар’єри.

Читати далі

Петро Порошенко привітав чітку позицію НАТО щодо бажання Росії ветувати євроатлантичну перспективу України

«Сподіваюсь, що НАТО готове не лише задекларувати, але і захистити свої принципи у разі подальшої агресії Кремля. Останні події, в тому числі і в Казахстані, засвідчили, що Путін не сприймає жодних «червоних ліній» і готовий до швидких військових заходів», – написав Порошенко у Facebook.

Читати далі

08.01.2015. За Порошенка було краще

Цього дня президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер повідомив про рішення надати Україні додаткові 1,8 мільярди євро фінансової допомоги. Такий крок він пояснив тим, що Україна потребує солідарності з країнами Євросоюзу. Президент Петро Порошенко, МЗС, українські посли та українські євродепутати кожного дня переконливо доводили очільникам європейських держав: їхній спокій крихкий, загроза ближче, ніж здається, і саме в Україні буде вирішено: чи піде РФ далі, «до останнього моря», чи зламає зуби й відповзе у своє лігво. Довели. Й отримали європейську асоціацію, європейський безвіз, європейську зону вільної торгівлі, європейський (тобто придбаний у країн ЄС) газ… На жаль, сьогоднішня українська дипломатія – повна протилежність тодішньої. Не таке вже й нове керівництво України псує стосунки з усіма нашими стратегічними партнерами.

Читати далі

Велике корупціонерство – 2021

Собрала вам самые крутые коррупционные темы за 2021 год. Под хештегом #велике_корупціонерство. Для коллекции, так сказать. На память.

Читати далі

Американські журналісти склали карту із розташуванням військ РФ на кордоні з Україною

Видання The New York Times опублікувало нову карту з розташуванням російських військ та техніки на кордоні з Україною. На ній «показується, як війська, танки та важка артилерія рухаються на позиції, що загрожує розширенням конфлікту на сході України, а також потенційно може відкрити новий фронт на північному кордоні України, ближче до столиці, Києва». За даними українських та західних офіційних осіб, на кордоні з Україною зараз знаходиться близько 100 тисяч російських військових. За оцінками спецслужб США, Кремль розробив операцію із залученням 175 тисяч військових. Аналітики вважають, що РФ знаходиться на шляху до отримання всього необхідного для початку вторгнення.

Читати далі

НАТО обіцяє спільну відповідь на російську агресію проти України

Представники НАТО кажуть, що багато країн-членів не надто оптимістично налаштовані щодо дипломатичної деескалації та вважають, що Росія, можливо, просто хоче виграти час і мати можливість сказати своїм громадянам, що Захід не хоче говорити, і таким чином знаходить підставу атакувати. У разі невдачі дипломатії, за словами генсена НАТО Єнса Столтенберга, альянс готовий продовжувати підтримувати цілісність і незалежність України як «політично, так і практично», створюючи «значні наслідки», які «нестимуть велику ціну для Росії». І він наполягав, як і президент Байден, що Сполучені Штати не укладатимуть жодних угод з Росією та її президентом Володимиром Путіним через голови України чи її європейських союзників.

Читати далі