«Шал, кет!» / «Дед, уходи!» (видео)

То, что именно Россия поднесла спичку к бензоколонке социального возмущения, – это факт. Достаточно было поднять цену на газ, и вот десятки городов Казахстана объяты протестами, правительство отправлено в отставку, среди силовиков раскол, страна целиком и полностью дестабилизирована. И теперь, по итогу событий, от Москвы следует ожидать следующий ход. Власти Казахстана ослаблены, страна оказалась за сутки на распутье, а неоднозначность ситуации во всех отношениях лишь добавляет варианты негативного сценария с соответствующими последствиями. А потому протест в Казахстане имеет множество переменных, которые не позволяют относиться к нему однозначно.

Читати далі

«Шеф! Всьо пропало!»

В цій новині прекрасне все. І те, що під час війни, воно вже в 40-у відпустку їде, труженік. І те, що “бореться з олігархами” в готелі олігарха, на курорті олігарха, які держава давно мала забрати в рахунок вкрадених вкладів ПриватБанку. І те, що зустріч цього разу відбулася вже не в кабінеті з попільничкою, а довелося бігти на чужу територію. Це промовистий знак – бігти до нього вже ніхто не бачить сенсу. Ну і те, що шеф вже відкрито хамить на всю країну і показує місце цієї шмакодявки: “не чув, не бачився і не планую” ©.

Читати далі

05.01.2019. За Порошенка було краще

Цього дня відбулася подія, яку згадуватимуть ще сторіччя потому. Саме у цей день Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію для Православної церкви України. Якщо створення ПЦУ у грудні 2018-го можна було порівняти з прийняттям Декларації про державний суверенітет, то день підписання грамоти про Томос став Днем незалежності для української церкви. Саме у той момент, коли цивілізований світ об’єднався на підтримку України, стало можливим просувати нашу церковну незалежність. Не раніше – коли для більшості мешканців Заходу Україна була «така собі майже Росія, тільки прапор чомусь інший». Та й не пізніше, коли прийшла нова влада, і почала творити таке, що цивілізовані країни сахнулися з подиву. Момент для отримання автокефалії був обраний бездоганно.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 05.01.2022

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Прикордонна варта Польщі продовжує фіксувати активність білоруських спецслужб щодо надання допомоги мігрантам у їхніх спробах нелегально перетнути білорусько-польський кордон. Головне управління розвідки Афганістану (GDI) заявило, що талібами було знищено три тонни алкоголю. Продавців спиртного заарештовано та передано до суду.

Читати далі