Петро Порошенко в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» 21.01.2022 р. (відео)

Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» закликав владу до чесної розмови із суспільством. «Тільки не розмовляйте як з ідіотами. Вийдіть, покажіть, яка сильна наша армія, яким способом ми готові зустріти ворога, і яка буде величезна ціна, яку ворог заплатить, якщо він піде на цей злочин. Я не хочу нікого лякати для того, щоб врятувати Україну. Бо Україна може дати відсіч тоді, коли вона сильна, а сильна вона тоді, коли вона об’єднана», – наголосив Порошенко. «Так само, як ми робили в 2014. Ми знаємо, як їх зупиняти», – нагадав п’ятий Президент.

Читати далі

Порошенко взяв участь у Національному круглому столі «Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави» (фото, відео)

«Закликаю до єдності. До символічного «акту злуки» задля протидії російській агресії! Шкодую, що немає тут Зеленського і влади. Але ми не можемо залишатися заручниками. Ми закликаємо владу взяти участь у процесі об‘єднання. Не буде влади — треба об‘єднатися демократичним опозиційним силам. Не заради лідерства, не під партійними парасолями, а заради і навколо України. І цей символічний «акт злуки» треба підписати вже і зараз. За час війни ми засвоїли прості істини, відкриті задовго до нас. Перша. Хто не годує власну армію, той годує чужу. Друга. Хочеш миру, готуйся до війни. Третя. Москва сльозам не вірить. Четверта — геть від Москви! До Євросоюзу й НАТО! Це має бути спільною платформою, яка нас усіх об‘єднає», – наголосив Петро Порошенко.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з делегацією Фонду Маршалла США (фото)

Петро Порошенко зустрівся з делегацією Фонду Маршалла США, яка перебуває в Україні з візитом для вивчення ситуації в Україні. Під час зустрічі учасники докладно обговорили безпекову ситуацію навколо нашої держави, передусім у світлі триваючої концентрації російських військ вздовж державного кордону України. Окрему увагу приділили ситуації у сфері демократії, верховенства права та стійкості державних інститутів в Україні.

Читати далі

22.01.2016. За Порошенка було краще

Цього дня Президент Петро Порошенко прибув на Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі. Власне, п’ятий президент відвідував цей престижний захід щороку. І кожного року не втомлювався акцентувати увагу присутніх на проблемах України та перспективах, які надає співробітництво з нею. У 2016-му голова держави ще й провів перемовини з президентом Швейцарії. В ході яких домовився про виділення Україні 200 мільйонів доларів на поповнення наших золотовалютних резервів. Це на додачу до тих 350 мільйонів, які Швейцарія надала Україні раніше. Якщо такі люди вирішують когось підтримати, не сумнівайтесь: це не просто престижно, а ще й вигідно. На жаль, разом зі зміною влади в Україні скінчилася й епоха міжнародних перемог. Півшостий преЗедент у 2020-му з’їздив за запрошенням на давоський форум і виступив перед порожнім залом.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 22.01.2022

Главной новостью вчерашнего дня, конечно же, стало сдержанное сообщение Владимира Зеленского о том, что Харьков может быть оккупирован. Примечательно, что это сообщение последовало сразу за позавчерашним сообщением о том, что нет причин для паники, скоро весна, шашлычки, пивасик, тёлочки, короче не парьтесь пацантре

Читати далі