В Москві вже складені списки маріонеткового уряду

Заява МЗС Великої Британії про плани Росії поставити в Україні свій окупаційний уряд на чолі з Євгеном Мураєвим потребує негайних дій. Тим більше що ці дані підтверджують і американці. Вочевидь, наші партнери надали необхідну інформацію українській владі. І щодо Мураєва, і щодо названих у повідомленні британського МЗС Арбузова, Клюєва, Сівковича й Азарова. За цих обставин бездіяльність української влади з нейтралізації російської агентури на тлі загрози російського наступу була би справжнім злочином.

Читати далі

Російська загроза – ми вистоїмо

Всі наші союзники нас не залишили. Навіть Німеччина, яка не надає нам летальної зброї, добряче допомагає Україні різним іншим обладнанням та програмами лікування поранених українських солдат. Так що нервувати нема підстав. Продовжуємо жити і працювати. А бути напоготові? Так ми вже 8 років напоготові. І ми вистоїмо.

Читати далі

Це і є зрада, диверсія і тероризм (фото)

Українські влада та суспільство справедливо обурилися недружніми заявами командуючого ВМС Німеччини щодо Криму і нашої євроатлантичної перспективи. Посол України в Німеччині звернувся до нового уряду цієї країни з проханням передати нам бодай бронежилети. Запитання до української влади – а де ділися українські бронежилети? І до українського суспільства – а де праведне обурення діями української влади, яка в своїй неадекватності просто згноїла 16000 броників?!

Читати далі

Бесценная помощь спешит в Украину (фото)

Пресс-служба 436-я воздушной эскадрильи C-17 Globemaster III выложила фото подготовки пакета помощи в Украину. Пакет для городских боев. Все для того, чтобы очистить комнату или огневую точку, но при этом могло работать по бронетехнике. Бесценная помощь в наших условиях. 

Читати далі

Порошенко: Моя участь у засіданні Ради Україна-НАТО блокується за вказівкою Зеленського (відеозвернення)

«З початку року Зеленський ще жодного разу не брав до рук свою улюблену погремушку — він так і не скликав РНБО, щоби розглянути ситуацію на кордоні з Росією та Білоруссю. Зате вже кілька разів збирав наради для тиску на Апеляційний суд. Щоб замість особистого зобов’язання запроторити мене за грати. Замість того, щоб боротися з Путіним, він бореться зі мною. Яку вавку треба мати в голові, щоби в умовах загальноєвропейської військової тривоги чинити перешкоди моїй дипломатичній діяльності? Адже вона націлена на захист України і страхує її від провалів некомпетентного керівництва. Усіх нас — «незелених», «антизелених» і самих «зелених» — мають об’єднати синій і жовтий кольори українського прапору і велика спільна мета», – наполягає Петро Порошенко.

Читати далі

Газовий привіт для Москви

Намагання Росії добитися сертифікації «Північного потоку-2» продовжують розбиватися об непоступливість Європи. Росія має реальні перспективи втратити європейський ринок газу і нафти взагалі. І всі камлання Росії, мовляв, вони розвернуть газ у Китай та в Африку не більше ніж трьоп. Росія оно свою «Силу Сибіру» окупити не може, позаяк Китай ударно зайнявся розробкою власних родовищ. Втрата європейського ринку вуглеводнів обов’язково вдарить по економіці Росії.

Читати далі

23.01.2017. За Порошенка було краще

Цього дня Держстат оприлюднив цікаві цифри: у 2016-му промислове виробництво в Україні зросло на 2,4 відсотки. Ніби цифра скромна, й узагалі нічого видатного. Якщо не знати однієї обставини: це трапилося після чотирьох років падіння. Так, і у «останньому довоєнному» 2013-му, і в «футбольно-інфраструктурному» 2012-му українське виробництво вже суттєво знижувалось. А тут після двох років війни та втрати значної частини промислової бази хай невеликий, а ріст. На жаль, зараз у владних кабінетах панує зовсім інша думка та інший настрій. Один з «економістів» правлячої команди взагалі заявив щось на кшталт «промисловість падає, але економіка росте». Проте ані всесвітнім продавцем послуг, ані потужним європейським IT-хабом після цих слів ми так і не стали.

Читати далі

Президенти приходять і йдуть, а присяга і відповідальність назавжди

Простою мовою для цивільних щодо гіпотетичних розпоряджень під час можливого загострення з приводу “не стріляти” або “відступати”, які можуть гіпотетично надійти з Банкової. Без політичних та емоційних оцінок. Для того, щоб ви розуміли та не робили собі нерви. Бо в нас зараз через низьку довіру до вищої влади в країні та рвані контексти з’являється багато питань, припущень та фантазій. Не буде відступу. Не буде наказу не стріляти. Не буде. То не будет швидка “пабеда”. То буде крах імперії. А потім ще з німцями побалакаємо за життя.

Читати далі

В Україну прибуло 90 тонн летальної зброї зі США (фото, відео)

Перша з кількох партій пакету безпекової допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів доларів США вранці 22 січня прибула до київського аеропорту Бориспіль. Ця допомога, що включає близько 200 тис. фунтів летальної зброї, зокрема боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє тверду відданість Сполучених Штатів суверенному праву України на самооборону. Минулого року США надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет допомоги, і понад 2,7 мільярда доларів США безпекової допомоги загалом з 2014 року.

Читати далі