Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів фракцій Верховної Ради з двопартійною делегацією Конгресу США (фото, відео)

«Це була дуже своєчасна зустріч. Візит такої представницької делегації Конгресу США є символом двопартійної підтримки, яку Україна має зараз з боку США. Це символ єдності всього демократичного світу навколо допомоги Україні. І перший меседж, який висловив глава делегації, глава Комітету у закордонних справах – тоді, як ми демонструємо солідарність з Україною всього світу, ми наполегливо вимагаємо єдності всередині країни. Будь ласка, забезпечте єдність. У жодному разі не можна допускати внутрішніх чвар. Друге питання було – чим допомогти. Було запитання: що робить Україна? Якщо ми робимо єдність у світі, де єдність всередині України?», – зазначив Порошенко після зустрічі.

Читати далі

EU VS DISINFO: 7 міфів про російсько-український конфлікт

Новий день, чергова брехня про Україну та напруження на російсько-українських кордонах. Росія веде постійну та скоординовану контрольовану державою кампанію дезінформації, спрямовану на російське населення, сусідні з Росією країни, Європейський Союз та інші країни. Військова ескалація з боку Росії, яка розпочалася навесні 2021 року на українському кордоні та на незаконно анексованому Кримському півострові, лише посилила цей шквал дезінформації. У цьому огляді розглянуто найбільш поширені та небезпечні міфи, і часто відверту брехню, пов’язані з російсько-українським конфліктом.

Читати далі

28.01.2019. За Порошенка було краще

Цього дня Президент Петро Порошенко підписав закон про перехід релігійних громад до новоствореної Православної Церкви України, з одного боку, забезпечував порівняно легкий перехід віруючих з РПЦ у ПЦУ, а з іншого, практично не залишав ґрунту для міжконфесійних конфліктів. Перехід до незалежної церкви відбувався трохи повільніше, ніж міг би, – зате не викликав практично ніякого спротиву і був цілком добровільним. Тим не менш, протягом 2019 року з РПЦ до ПЦУ перейшло понад 530 церковних громад. На жаль, цей процес значною мірою пригальмував після зміни влади.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 28.01.2022

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. На киргизько-таджикському кордоні сталося бойове зіткнення між прикордонниками із застосуванням гранатометів і мінометів. Через збройний конфлікт двоє таджикських прикордонників загинули, шість поранено. З киргизького боку – 11 поранених військовослужбовців. МНС Киргизстану мусило евакуювати майже 1 500 мирних жителів із сіл, розташованих поряд із зоною конфлікту.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 28.01.2022

В эфире телеканала «Укрлайф» народный депутат от «Слуги народа» Георгий Мазурашу сообщил, что Зеленский никогда не собирался вести страну в НАТО, и вообще в целом он весь такой внеблоковый, нейтральный, — а требовал ответа «Почему не в НАТО» исключительно для того, чтобы нас наконец послали на*уй и можно было спокойно и радостно идти в объятия северного братского народа

Читати далі