В продуктовых карточках «Вдовы Клико» не будет

В годовщину собственно моего похода в “Розетку” за посылками и медитации на полки с бухлом я всё-таки выполняю обещание, и рассказываю все-все впечатления от “Вдовы Клико”. Прежде всего, конечно, упаковка. Дизайн. Оформление. Всё очень благородно, очень стильно. Совсем не похоже на петуха в луже неизвестной жидкости на улице Банковой. Я про инсталляцию, а не про то, что вы подумали. Пробка. Обвязана проволочкой, торчит поперёк горлышка бутылки так же основательно, как посреди горла Зеленского торчит рейтинг партии “ЕС”. Если по ней постучать, раздаётся характерный звук. Если постучать по голове среднего депутата “Слуги народа”, звук точно такой же. Тут без сюрпризов…

Читати далі

Він тут чужий

Вчора було багато було реакції на хрипіння ТВО президента до іноземної преси. Так, ми насправді маємо справу з державною зрадою Зеленського і його найближчого оточення. Сидіти нога на ногу і корчити з себе розслабленоє спокойствіє ця промокашка може лише завдяки попередникам. Лише на досягненнях ненависного Порошенка і ненависної Армії, з якої він ржав, він їде. Але що можемо ми, притомні громадяни, лідери думок, адекватне експертне середовище, українська опозиція в центрі і місцеві влади – як нам донести світові, що Україна це не Зеленський? Ми є, нас мільйони, ми знаємо, що схибили в 2019, і хочемо виправити цей косяк в нашій історії. Як нам пояснити світові #Ukraine_IS_NOT_zelensky? 

Читати далі

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідає Україну наступного тижня

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наступного тижня відвідає Україну для зміцнення дипломатичних відносин на тлі загострення ситуації з Росією. Про це повідомляє The Guardian. Джерела ЗМІ у британському уряді зазначають, що після цього Джонсон планує провести переговори з російським президентом Владіміром Путіним.

Читати далі

«#ThanksFriends»: У Києві пройшла акція подяки країнам ЄС та НАТО за військову підтримку (фото, відео)

Наш президент — бовдур. І те, як він поводиться з союзниками, які дають нам зброю, — це ганьба та сором. Але президент це не держава. Держава — це півтисячі громадян, які сьогодні прийшли на Майдан сім’ями, щоб подякувати союзникам за зброю. Зброю, якою наші солдати будуть захищати Україну. Коли нас озброюють громадяни інших країн, сказати «дякую» — це найменше, що ми можемо зробити. І ми дякуємо. Дякуємо за те, що подякували.

Читати далі

У РФ збирають підписи проти війни з Україною

У РФ відомі люди – вчені, письменники, журналісти, правозахисники – розпочали збір підписів проти війни з Україною під «Заявою прихильників миру проти Партії Війни у ​​російському керівництві». У документі наголошується, що «війна не лише не відповідає інтересам Росії, а й несе у собі загрозу саме її існуванню». Заяву, зокрема, підписали актриса Лія Ахеджакова, режисери Гаррі Бардін, Володимир Мірзоєв, письменник Віктор Шендерович, поет Вероніка Доліна, музикант Андрій Макаревич, історики Андрій Зубов, Борис Соколов, правозахисники Лев Пономарьов, Зоя Свєтова, Світлана Ганнушкіна, політики Григорій Явлинський, Лев Шлосберг та інші.

Читати далі

«Олігархам Путіна не буде де сховатися»: Британія готує розширені санкції

Зупинити ескалацію з боку Кремля є пріоритетом номер один для Британії, наголосила глави МЗС Великої Британії Ліз Трасс. Прем’єр-міністр країни Борис Джонсон розглядає можливість подвоєння чисельності британських військ, розгорнутих для зміцнення кордонів Європи, а також відправлення швидких літаків, військових кораблів та військових спеціалістів. За його словами, Велика Британія «абсолютно нічого не виключає» у допомозі Україні, але відправка британських військ «малоймовірна».

Читати далі

До Києва прибула міністр оборони Канади Аніта Ананд (фото, відео)

Завтра, 31 січня, відбудеться зустріч Міністра оборони України Олексія Резнікова з Міністром оборони Канади Анітою Ананд. Минулого тижня Уряд Канади прийняв рішення про виділення 340 млн доларів на негайну підтримку України та на продовження операції UNIFIER ще на три роки – до кінця березня 2025, і збільшення кількості особового складу навчальної місії в Україні до 400 осіб.

Читати далі

Нові санкції США зруйнують російську економіку і вплинуть на життя всіх росіян – американські ЗМІ

Анонсовані санкції можуть спричинити обвал рубля, крах фондового ринку Росії та інші форми фінансової паніки, які “зроблять боляче” майже всім росіянам – від мільярдерів та урядовців до звичайних сімей середнього класу. Наразі США намагаються сформувати такий набір заходів впливу, який завдасть максимально сильного удару по Росії, водночас стримає економічні ударні хвилі в усьому світі, в тому числі в США.

Читати далі

Військові ЗСУ опановують американські гранатомети M141 Bunker Defeat Munition (фото)

На базі 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалась підготовка інструкторів із застосування американського гранатомета М141. Наприкінці цього тижня перша група фахівців закінчила курс підготовки та здійснила практичні стрільби по мішенях на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ. Активну участь у підготовці українців узяли військовослужбовці США з військово-тренувальної місії «Об’єднана багатонаціональна група з підготовки — Україна» (JMTG-U).

Читати далі

30.01.2018. За Порошенка було краще

Цього дня відбулися перші випробування першої в історії крилатої ракети українського виробництва, здатної уражати наземні й морські цілі. Тоді назву нової грізної зброї не озвучили, але тепер ми знаємо, що це був «Нептун». Новина про те, що в Україні тепер є власні ракетні «зуби» неприємно вразила росіян та їхніх спільників. Але якою б досконалою не була нова зброя, людський фактор усе здатний звести на пси. Ракета «Нептун», яка була «дитиною» зовсім інших часів та інших лідерів, які не боялися давати відсіч ворогові, формально прийнята на озброєння, але поки що взяла участь лише в… параді до Дня Незалежності.

Читати далі