Військові проведуть святкову акцію для маленьких українців із прифронтових населених пунктів (фото)

11-15 січня 2022 року за сприяння командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва на Донбасі відбувається святкова акція під назвою: «Різдвяний караван казок». Акція проводиться в рамках  національного мистецького проєкту «Aртперемир’я», який успішно впроваджується вже п’ятий рік поспіль. Головними гостями на святкових заходах та театральних виставах стануть 3000 маленьких українців особливих категорій – сиріти, інваліди, діти з особливими потребами та діти із соціально незахищених родин та родин переселенців. Перлиною святкових заходів будуть виступи артистів та вітання дітей-сиріт та дітей з особливими потребами у соляних печерах м. Соледар на Донеччині на глибіні 288 метрів під землею.

Читати далі

Генерал Уэсли Кларк о целях Путина: «Дело не в Украине: у него на уме более масштабная цель»

Перед экспертами, собравшимися 6 января в Атлантическом Совете (Atlantic Council), был поставлен один вопрос: каковы конечные цели России применительно к Украине? Дискуссия состоялась не просто за три дня до начала переговоров США – Россия и НАТО – Россия по вопросам евробезопасности (на которых настаивал Путин), но и в день ввода в Казахстан российских войск под эгидой ОДКБ. Последний факт заставил взглянуть на украинский вопрос под новым углом.

Читати далі

Втекти від реальності пощастить не всім

На сьогодні зрозуміло, що умовно-незалежного, «багатовекторного», заграваючого з Китаєм, Ю-кей та Туреччиною Казахстану вже немає. Що територію за розміром як три України з нафтою, газом та іншими корисними копалинами вже контролюють російські війська. Україна входить в цю нову геополітичну реальність із президентом-ідіотом, з «офісом», набитим проросійськими чортами і зрадниками, з неминучою політичною кризою після посадки попереднього Президента, з енергетичною і економічною кризами, з недофінансованою армією і з поліцією, що розповзається по кутам. А також з нульовою порівняно за всі часи підтримкою і зацікавленістю з боку західних партнерів.

Читати далі

Казахстан сейчас и в краткосрочной перспективе

Очевидно, что в ночь с 5 на 6 января Казахстан потерял свою государственность. То, что больше всего раздражало Владимира Путина и чего он даже не скрывал, перестало существовать в унисон с посадкой в аэропорту Нур-Султана первого же борта Ил-76МД с первым оккупационным подразделениям ВС РФ под обёрткой ОДКБ.

Читати далі

Імперія відіграє один і той самий сценарій з мінімальними варіаціями

Цей сценарій стоїть на трьох китах: дискредитації національного протесту, провокаціях і крові. Казахів втоплять у крові так, як свого часу втопили Україну. А далі війна з росією або російська окупація, далі український або білоруський сценарій. Саме зараз на прикладі казахів ми можемо побачити, як виглядатиме «партизанська» війна без підтримки еліт та зі зрадою на найвищому державному рівні. Як воювати з путіним у країні, президент якої покликав путіна. Дивіться уважно, українці. Дивіться на цей бій зі зв’язаними руками. Наступний рік стане одним із вирішальних років в історії України. Визначайтеся швидше, на чиєму ви боці, і зробіть це з максимальною серйозністю.

Читати далі

Головна помилка Порошенка

Про це говорять вже навіть прибічники Порошенка – у попередні роки, за часів п’ятого Президента, була зроблена величезна помилка. Після Майдану не була проведена зачистка представників попередньої влади. Говорячи мовою маршруток: «Мало садили». Справді, якщо Медведчука виявилося так просто «принизити домашнім арештом» зараз, що заважало це зробити раніше? А чому не посадили Татарова – 100%-ву фігуру екс-міністра Захарченка? А Рената Кузьміна? А ще цілу низку одіозних осіб? Аби зрозуміти чому так чи інакше діяв Порошенко, треба себе поставити на місце Порошенка. І оцінити ризики.

Читати далі

09.01.2018. За Порошенка було краще

Цього дня був опублікований щорічний індекс закордонних паспортів. Авторитетна агенція «Henley & Partners» склала рейтинг «сили паспортів», тобто можливості вільно подорожувати з ними світом. Експерти проаналізували документи 200 країн – Україна зайняла серед них 44-е місце і перше серед країн колишнього СРСР. В першу чергу такі успіхи українського паспорту були пов’язані з запровадженням безвізу. Окрім очевидної зручності для громадян, це був неабиякий аргумент на користь зміцнення міжнародного авторитету нашої держави. Сьогодні Україна стикається з ризиком втратити безвіз. Бо нинішнє керівництво постійно та систематично порушує всі умови, які були висунуті нам з боку ЄС. Західні країни вичікують, взявши ковідний тайм-аут.

Читати далі

Новости из США. 8 января 2022 года

Возвращаясь после праздников к обзорам новостей из США, хотелось бы посвятить первый субботне-воскресный обзор не событиям заканчивающейся недели, а тому, каким был для Америки 2021 год, и некоторым размышлениям о том, каким будет наступивший, 2022 год. Но события вносят свои коррективы.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 9.01.2022

И вот вы такие проснулись в воскресенье, солнышко светит, птички поют — ну или выбивают зубами ритмичные дроби от холода, это уж смотря какая у вас погода за окном… в общем, всё хорошо, прекрасный день, и тут я такой с дайджестом новостей за вчера, чтобы вы быстренько вспомнили, в где вы живёте, и чего ждать от сегодняшнего дня. И завтрашнего. И послезавтрашнего.

Читати далі