В России зреет почва для публичных антивоенных настроений

Каждый день разговоров на тему возможной эскалации со стороны Кремля усиливает тенденцию: в России пока нет публичных антивоенных настроений, но почва для них зреет (и здесь очень помогает демонстрация решимости украинцев защищать свою страну). Тезис о том, что Путин – главный враг русских, находит новые всё более наглядные подтверждения. Остался только последний штрих – превратить локальную войну в масштабную кровавую бойню там, где могли быть максимально добрососедские отношения. Думаю, заготовлено уже несколько табакерок, от разных интересантов. Кто-то – за свои активы на Западе, кто-то – ради претензий на трон. Но на одной из них точно надпись – «от русских».

Читати далі

16.01.2017. За Порошенка було краще

Цього дня Україну відвідав Джозеф Байден. Це турне стало останнім в кар’єрі 47-го віце-президента США. Символічно, що своє перебування на посаді «заступника начальника світу» досвідчений політик увінчав візитом в Україну й зустріччю з президентом Петром Порошенком. Тоді ще ніхто не знав, що через чотири роки Джо знову заїде в Білий Дім, але вже у вищому статусі. І добрі відносини з майбутнім 46-м лідером Сполучених Штатів, яких зумів досягти за три роки Петро Порошенко, сьогодні служать Україні вельми добру службу. Не дивлячись на найдурніші та найшокуючі витівки нинішнього правлячого режиму, США і Байден особисто продовжують стояти на нашому боці. Бо добре знають: влада невдовзі зміниться, а Україна лишиться. 

Читати далі

Літак. Аеропорт. Друзі. Кава. Правила безпеки не завадять

Літак. Аеропорт. Друзі. Кава. Це було б романтично, але обставини інші. Жуляни. Буде багато світлих людей, але зелена влада втратила клепку і береги, тому можуть бути і неприємні подарунки. Тож правила безпеки не завадять. До зустрічі за ранковою кавою. 

Читати далі

Зелен-кович намагається лякати (фото)

Влада вже намагається перешкоджати прихильникам Європейської Солідарності їхати до Києва, аби зустрічати Петра Порошенка. По Київській області оголошено про відміну низки рейсів приміських поїздів. Автобуси з прибічниками ЄС зупинили біля Краматорська, поліція вимагає огляду особистих речей. Повідомляють про відміну рейсів на Київ на аеродромі Дніпра – “через навчання”. Зеленський так силиться зробити Януковича з Порошенка, що не помічає, як став Януковичем сам. Завтра о 8:00 зустрічаємось під Новим терміналом аеропорту в Жулянах. Об 11-й годині в Печерському суді почнеться слухання по справі Петра Порошенка. Там теж збираємося, підходьте підтримати. До зустрічі! Завтра буде дуже несумний день.

Читати далі

Порошенко повертається. Як дістатися летовища «Жуляни»?

Це питання є зараз дуже актуальним для тих, хто приїздить з інших регіонів. Ловіть дуже детальне пояснення! “Київ”, “Жуляни” або “аеропорт імені Сікорського’ – йдеться про одне місце. Розглянемо всі можливі варіанти доїхати туди. Найголовніше, що треба одразу запам’ятати, – назва летовища – міжнародний аеропорт «Київ», а не Жуляни. Якщо сказати таксисту “Відвезіть мене в Жуляни”, він туди вас і довезе – в село неподалік від аеропорту. До зустрічі завтра, 17 січня!

Читати далі

Брифінг Петра Порошенка для міжнародних та українських журналістів в Українському Домі в Варшаві (фото, відео)

«Нам потрібна єдність усього світу. Нам потрібна єдність всередині країни демократичної опозиції перед лицем спроби повернути Україну в часи Януковича, повернути Україну в стан Малоросії. Ми маємо дуже рішуче зупинити ці спроби, даючи гідну відсіч. Як це можна зробити? Тільки єдністю. Єдністю в самій Україні і єдністю демократичної опозиції. Це одна з головних причин того, що я повертаюсь до України. Я повертаюсь до України заради єдності, заради допомоги країні, щоб ми могли стати в обороні України і привернути міжнародну увагу. Також їду як депутат українського парламенту. Я не можу пропустити засідання», – заявив Петро Порошенко під час брифінгу.

Читати далі

Новости из США. 10-15 января 2022 года

Сегодняшний традиционный еженедельный обзор событий в США будет посвящен двум темам – развитию событий в связи с угрозой развязывания Россией большой войны в Европе и обзору того, с какими проблемами на международной арене пришлось иметь дело администрации Джо Байдена в 2021 году и придется иметь дело в наступившем 2022 году

Читати далі

Оксана Забужко: Захисникам Майдану, або Про «чудо на Дніпрі»

Нині, спостерігаючи за трагедією Казахстану (де вже почалися репресії й катування), багато хто вперше (вперше! навіть Білорусь недосить іще наочною була!!) починає усвідомлювати, від чого нас урятував Майдан 2013-14. Яке ж це ЩАСТЯ, що нас тоді було так БАГАТО, що їхня “технологія” об нас обламалась: забравши, правда, десятки життів, але порятувавши сотні тисяч… Не забуваймо: ми перемогли тоді МАСОЮ, числом. (В кінцевому підсумку – О. Субтельним, який встиг цілому поколінню школярів 1990-х вкласти в голови: УНР програла, бо “Київ сидів удома”, висновок: коли є загроза країні, НЕ СИДИ ВДОМА!). Це був той безцінний історичний момент, коли країну, дослівно, врятував особисто КОЖЕН із тих, хто став на захист Майдану, хай не конче свідомо: кінцева СУМА докладених зусиль врятувала.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 1 – 13 січня 2022 р.

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 1 – 13 січня 2022 р. 👎ЗРАДА ❌В Україні ФОПи-платники єдиного

Читати далі

Про кремлёвских экологов, или «Химический Али» из бункера

Если кто помнит дикие заявки путинской ШойгИ перед Новым годом о “химических цистернах в Авдеевке” и “120-и американских наёмниках из ЧВК”, которые якобы и притащили эту хрень для атаки на гордые и независимые рЫЦпублики, то вам следует знать, что эта химико-психическая история получила своё вполне логичное продолжение. Если вы завтра услышите о том, что “украинские каратели” разбомбили со своих “Байрактаров” или накрыли артиллерийским огнём территорию горловского “Стирола”, в результате чего регион накрыла “значительная экологическая катастрофа”, то знайте, что кремлёвский “Гринпис” хоть завтра готов начать “акцию в защиту природы и экологии”.

Читати далі