«Слуги народу» через канал «Дом» хочуть знищити реформу телерадіомовлення

Вже завтра, 27 січня, «слуги народу» планують знищити реформу телерадіомовлення і запустити на всю країну мовлення державного російськомовного телеканалу «Дом». Закликаємо всіх, хто усвідомлює небезпеку таких дій, у тому числі переселенців з Криму й Донбасу, заради яких нібито робиться ця афера, публічно засудити наміри влади і зробити все можливе, щоб зірвати ці небезпечні плани. Підтримуйте заклик медіаруху до представництв міжнародних організацій в Україні звернути увагу на загрозливі дії влади. Ми не маємо цього допустити.

Читати далі

Москва – гравець в покер, який блефує

Але, що найгірше для «гравця», його блеф розгадано. Дідусь Джо приймає всі ставки плєшивого московського царя спокійно, не моргаючи. Ви думаєте, за таких умов Путін кине танкові колони на Київ, Харків чи Одесу? Не смішіть. Максимум, на що Кремль здатен, – посилити обстріли на Донбасі. Щось мутити на білоруському кордоні. Баламутити всередині країни. Тобто стандартний набір. Єдине слабке місце в цій грі – нинішня українська влада, яка за своєю ницою суттю здатна злити гру, маючи чотири тузи на руках. Але, думаю, суспільство цього не дозволить.

Читати далі

Столтенберг: НАТО закликає Росію до деескалації та відведення військ від кордонів України (пресконференція, відео)

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відкинув вимогу Росії щодо гарантій неприйняття України до складу Альянсу. “Ми не підемо на компроміси за основними принципами. Це стосується і права будь-якої країни на прийом до складу НАТО”, – сказав він на прес-конференції в середу, 26 січня. Водночас Столтенберг наголосив на готовності вислухати побоювання Росії у сфері безпеки. Він окремо наголосив, що Росія має вивести свої сили з України, Грузії і Молдови, розміщені без згоди цих країн. Всі сторони мають конструктивно долучитися до зусиль з урегулювання конфліктів, зокрема у межах нормандського формату.

Читати далі

Литва остаточно відмовила Шарію у політичному притулку

Вищий адміністративний суд Литви остаточно відмовив блогеру Анатолію Шарію, підозрюваному у держзраді України, у статусі політичного біженця. «Тепер, після рішення Вищого адміністративного суду Литви, Шарій не має права перебувати на території ЄС. Отже, питання до Іспанії, де він перебуває. У принципі, міграційна влада країни може виставити його з країни», – повідомив російський юрист Марк Фейгін.

Читати далі

Проросійська команда Зеленського вперто штовхає його на невиконання союзницьких зобов’язань перед США

Згідно зі Спільною заявою щодо стратегічного партнерства України та США, оприлюдненій 1 вересня 2021 р. у ході візиту президента Зеленського до США, Україна зобов’язалась «негайно обрати нового Спеціалізованого антикорупційного прокурора «відповідно до найкращих міжнародних практик». Скоро вже 5 місяців з часу обіцянки «негайно» призначити керівника САП, а керівник САП досі не призначений, при тому що переможець конкурсу вже є. У той час як союзники, насамперед США, надають Україні критично необхідну безпекову допомогу Україні, Україна провалює свої обіцянки.

Читати далі

Санкції Мінфіну США: Гетманцеву приготуватись!

З’явилась інформація, що Мінфін США планує накласти санкції на таку одіозну особу, як Данило Гетманцев. Гетманцев має шанс піти в чистилище вагончиком за вже підсанкційним Сівковичем, як його довголітній помічник і соратник. Тобто одного з найближчих соратників Зеленського, який контролює значний блок діяльності виконавчої влади та багато тіньових потоків в Україні, можуть піддати американським санкціям саме як російського агента, який сприяє проведенню політики та спецоперацій рашистських спецслужб. Адже саме за подібну діяльність під санкції попав сам Сівкович.

Читати далі

В Україні завершено попередні вогневі випробування САУ «Богдана» (фото, відео)

Гарна новина, гарна зброя, гарне досягнення – не просто ж підлатали старий “радянський” якийсь екземпляр, а машина нашого, українського виробництва. І ось тут я глянув на календар – січень 2022 року. Але ж її показали на Марші Незалежності у 2018 році, але ж вона вперше стріляла восени того ж таки 2018 року! А потім… А потім до влади прийшли “зелені чоловічки”, і проект “Богдана” став на паузу на два з половиною роки.

Читати далі

США передали Росії відповідь на вимогу «гарантій безпеки»

Посол США в Росії Джон Салліван у середу ввечері привіз до російського МЗС письмову відповідь Вашингтона на вимоги Москви про гарантії безпеки. Напередодні агентство Bloomberg розповіло, що американська відповідь на російські пропозиції може містити перелік сфер, які США та НАТО готові обговорювати з Росією та перелік дій та вчинків Росії, які викликають занепокоєння в Європи. Генсек НАТО Єнс Столтенберг на тлі повідомлень про передачу РФ відповідей від США на пропозиції у сфері безпеки проведе термінову прес-конференцію о 20:00 за київським часом.

Читати далі

Символ «Великого будівництва» залишається символом корупції

22 січня 2022 р. у Запоріжжі Зеленський відкрив першу частину найбільшого вантового мосту в Україні. «Символ корупції стане символом «Великого будівництва» – уряд відновлює будівництво Запорізького моста, який почали будувати ще 15 років тому, в 2004», – так у березні 2020 р. тодішній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук коментував підписання угоди про будівництво цього моста. Схоже, символ «Великого будівництва» так і залишається символом корупції.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з Головою Комітету у закордонних справах Парламенту Естонії Марком Мікельсоном (фото)

Ключової уваги під час зустрічі сторони надали безпековій ситуації навколо України. Сторони високо відзначили консолідацію міжнародного фронту протидії російському агресору по обидва боки Атлантики, зокрема щодо збільшення санкційного тиску на Кремль. Докладно обговорена ситуація у сфері демократії, верховенства права та стійкості державних інститутів в Україні. Петро Порошенко висловив вдячність Естонії за тверду підтримку України у протидії російській агресії та на шляху інтеграції до ЄС та НАТО.

Читати далі

Порошенко вимагає від влади негайно виділити гроші українській армії та припинити набивати власні кишені (відео)

«Три місяці як весь білий світ б’є на сполох щодо накопичення військ на кордонах України з боку Московії. Три місяці весь світ думає, як допомогти Україні збільшити обороноздатність, надсилаючи зброю, проводячи консолідацію міжнародної солідарності – роблять всі, крім української влади. За 2021 рік на потреби армії Зеленський провів тендерів на суму в 10 разів менше ніж коштів, які виділені на мегакорупційне “Велике крадівництво”. І ми вимагаємо поставити законопроект №6542, який був підтриманий усіма фракціями демократичної опозиції і заблокований “слугами”. Дайте гроші українській армії!», – закликав владу Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради.

Читати далі

Письма в штаб. 26.01.2022

Британские СМИ: *публикуют карту наступления России на Украину.
ЗСУ (заканчивают рассматривать карту): Але ж тут немає самої главної стрілочки!
Россия: Какой? На Львов? На Черновцы? На Бердичев? Куда она должна быть направлена?
ЗСУ: Нах. Вона повинна бути спрямована з України – нах. 

Читати далі

26.01.2015. За Порошенка було краще

Цього дня Президент Порошенко повідомив про створення у звільнених містах Донбасу військово-цивільних адміністрацій. Відповідне рішення було прийнято на засіданні РНБО ввечері напередодні. Таким чином голова держави прагнув повернути у контрольовані Україною міста й райони Донеччини та Луганщини законну владу. У наші дні недоброю традицією стало виправдання чиновників-зрадників і навіть спроби інтегрувати їх у владу. Про що казати, якщо людина, яка зараз називає себе головою держави, у квітні 2014-го давала концерт у вже окупованій Горлівці?

Читати далі

СЗРУ відкрила меморіальну дошку розвіднику УНР Миколі Красовському

В історії національних спецслужб важко знайти людину, яка так органічно поєднувала б у собі риси детектива-розшуківця, розвідника-практика і творця засадничих положень діяльності розвідки. Відтепер барельєф розвідника став невід’ємною частиною фасаду історичної будівлі на вул. Ярославів Вал, 21/20а, де Красовський мешкав на початку 1900-х років. Подія відбулася з нагоди відзначення Дня зовнішньої розвідки України.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 26.01.2022

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Іспанська поліція затримала сімох членів міжнародного злочинного угруповання, яке виготовляло та продавало підроблені ковідні паспорти та негативні тести на коронавірус. Було з’ясовано, що злочинна група за допомогою медичних працівників незаконно додала до національного реєстру вакцинації понад 1600 осіб. Поліція заарештувала шістьох підозрюваних у Мадриді та одного в Барселоні.

Читати далі