Брехливий бенкет під час війни

Совкове застілля від президента хоча вбоге та недоречне, але цілком логічне – він втрачає підтримку, і тому йому створюють картинку всенародної любові. Тиск на нехитру емоцію вже використовується не вперше, раніше це були діти. Проте телевізійна ілюзія все сильніше контрастує з реальністю, і скільки б поруч з ним не посадили достойних людей, від цього криза не припиниться, армія не підсилиться, руйнація інституцій не сповільниться, а кротівня не зникне. Цікаво було почути національну ідею: виявляється, максимальна висока мета – це зустрітися десь із “пляшкою і холодцем”, тобто “забыть кровь”, якщо називати речі своїми іменами. Погана гра, все більше людей прозріває, але треба, щоби всі.

Читати далі

Наш айсберг відколовся і дрейфує геть від Москви

На даний момент основним каналом підключення України до російського світу залишається телебачення. Замініть програмну сітку, приберіть звідти російських і радянських звьозд – і за пару років ви отримаєте зовсім інші настрої. Про росіян ніхто не згадає, їхня естрада, кіно, серіали тут нікому не потрібні. Чому люди, на яких долею та посадовою інструкцією покладено обов’язок формувати нову українську ідентичність, укріплювати нашу державу, через культуру і видовища створювати нову Україну, захищати її від ворога – чому ці люди метають і метають на грубу нитку, пришиваючи нас до мертвої коняки. Люди, вона вже здохла, невже ви не бачите?  

Читати далі

02.01.2016. За Порошенка було краще

Цього дня в Україні набула чинності постанова Кабміну про введення мита на товари російського походження. Таким чином відійшла у минуле «зона вільної торгівлі» України з РФ, а національний ринок став значно менше залежати від товарів із країни-агресора. Окрім очевидної шкоди для вітчизняних виробників, які не завжди могли конкурувати з більш дешевим імпортом, наші споживачі, як виявилось у 2014-му, підтримували гривнею своє власне вбивство. Загалом, Україна досить жваво почистила полиці в своїх магазинах від продукції Розбійної Федерації. І, як не дивно, раптом виявилось, що багато з цього ми можемо виробляти й самі. Колись в Україні була влада, яка ухвалювала вірні політичні рішення та не руйнувала економіку на кожному кроці. Але колись так було. І одного разу буде знову. 

Читати далі

Перша бойова втрата 2022 року – Ігор Тичина з 95-ї бригади

У перший день 2022 року в Харківському госпіталі помер 20-річний десантник із Житомирщини Ігор Тичина, якого 27 грудня 2021 тяжко поранив ворожий снайпер. Ігор народився у 2001 році в багатодітній родині. Закінчив у Коростені школу №10. Захоплювався спортом, був волейболістом. Глибокі співчуття рідним і близьким захисника України. Вічна пам’ять Герою.

Читати далі

У новорічний вечір під Авдіївкою загинув десантник Станіслав Богуславський

31.12.2021 року в наслідок ворожого обстрілу в районі Авдіївки Донецької області отримав поранення не сумісне з життям молодший сержант Богуславський Станіслав Андрійович. Стас Богуславський жив у місті Новомосковськ на Дніпропетровщині. Щирі співчуття родині, близьким і побратимам полеглого захисника України. Вічна пам’ять Герою.

Читати далі

«Будемо боротися». Велике інтерв’ю Петра Порошенка впливовому польському виданню «Газета виборча» (фото)

Західні союзники України мають бути більш ефективними у питанні посилення санкцій поти Росії. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко в інтерв’ю головному редактору впливового польського видання “Газета виборчій”, громадському діячу та дисиденту Адаму Міхніку. Напередодні проанонсованих переговорів між керівництвом США та Росії, а також засідання Комісії НАТО-Росія Порошенко закликає західних партнерів України підвищити ціну подальшої агресії для Путіна настільки, щоб вона стала неприйнятною. “Поляк, латиш, литовець, естонець, швед і фін мають розуміти, що спільними і узгодженими діями вони не допомагають Україні, а захищають власну безпеку. Гасло “За вашу і нашу свободу” сьогодні дуже актуальне”, – переконаний п’ятий Президент.

Читати далі