Більш як половина українців вважають недостатніми зусилля влади, спрямовані на захист країни

53% українців вважають недостатніми оборонні та дипломатичні зусилля влади, спрямовані на запобігання повномасштабному російському вторгненню. Достатніми вважають такі зусилля лише 15% опитаних. І третина респондентів вагається із відповіддю на це запитання. Такі результати опитування публікує компанія Gradus. Опитування також показало, що партія “Європейська Солідарність” зміцнює лідерство і випереджає партію “Слуга народу” на 4%.

Читати далі

Поставки зброї без бюрократії: у Сенаті США представили законопроєкт про «ленд-ліз» для України

Документ презентували представники як Демократичної, так і Республіканської партій. Документ гарантує, що бюрократичні перешкоди не завадять адміністрації США швидко надати Україні зброю та техніку, що необхідні для захисту населення, якщо Росія почне повномасштабну війну. Президент отримає розширені повноваження для швидшого укладання угод “ленд-лізу” безпосередньо з Україною та прискорювати постачання військового обладнання. Передбачається, що спрощений формат працюватиме доти, доки Москва не зменшить присутність військ біля кордонів України.

Читати далі

Брифінг адвокатів Петра Порошенка щодо подальших кроків сторони захисту (відео)

Ухвалу Печерського суду щодо арешту майна п’ятого президента вже оскаржили його адвокати. Адвокати Порошенка мають питання щодо ухвали. Так, Ілля Новіков зазначив, що у підозрі проблема з термінами. У тексті вживають назви “ДНР” та “ЛНР”, однак ці об’єкти юридично не визнані. А за словами адвоката 5-го президента Ігоря Голованя, в ухвалі про арешт майна звучали ті активи, які не належать Петру Порошенку, зокрема організація “Вільні медіа”. Також уже наступного тижня адвокати оскаржать ухвалу суду про підозру в держзраді та сприянні тероризму.

Читати далі

21.01.2019. За Порошенка було краще

Цього дна сталася подія, на перший погляд, рядова та визначна з точки зору становлення української ідентичності. В центрі Києва відкрили меморіальний барельєф Симону Петлюрі. Звучить буденно, на перший погляд, але це перший пам’ятник лідеру УНР, встановлений в український столиці. Барельєф Петлюрі – невелика, проте знакова частина великого процесу на ім’я декомунізація. Лідер повернувся у свою столицю – хай і через неповних сто років. Взагалі, декомунізація, вшанування українських героїв та діячів – велика й яскрава прикмета часів Петра Порошенка. Якби не політична воля «зверху» – хто зна, скільки б ще років українці ходили вулицями Дзержинського й Котовського?

Читати далі

Російська економіка не підготовлена протистояти міжнародним санкціям – Atlantic Council

Технології та фінанси є найбільш вразливими сферами для додаткових санкцій, якщо Путін знову вторгнеться в Україну. Про це йдеться у статті аналітичного центру Atlantic Council «Не вірте пропаганді Путіна. Санкції шкодять Росії». Путінський режим давно намагається переконати росіян, що міжнародні санкції, запроваджені через вторгнення в Україну, насправді вигідні для країни. Російській пропагандистській машині також вдалося переконати багатьох західних аналітиків у тому, що санкції виявилися провальними. Проте низка джерел розповідає іншу історію та розкриває широкий масштаб впливу.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 21.01.2022

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. За минулу добу польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 38 осіб. Були затримані громадяни Іраку, Гвінеї, Пакистану, Сирії та Індії. Один польський прикордонник отримав поранення і доставлений у лікарню. Збройні сили Туреччини з 20 січня 2018 року до 20 січня 2022 року нейтралізували 6 370 терористів у зоні проведення операції «Оливкова гілка» на північному заході Сирії.

Читати далі

Новости из США. 19-20 января 2022 года

Из того главного, что произошло в последние два дня в связи с угрозой нового российского вторжения в Украину и развязыванием Россией большой войны в Европе, самым важным мне видится выступление государственного секретаря США Блинкена в четверг в Берлинско-Бранденбургской Академии Наук в Берлине

Читати далі

Доброе утро с Таней Адамс. 21.01.2022

Государственная аудиторская служба опубликовала аудит ковидного фонда за 2020 год, проведённый по требованиям МВФ. Итого проё8ано, потеряно, с3,14жжено, в сухую землю впитано 30,1 млрд грн из 78,4 млрд грн

Читати далі

Письма в штаб. 20.01.2022

Россия: Нашему терпению по поводу НАТО пришёл конец. Мы долго запрягали, надо ехать. Так себе и запишите.
Українці: Єхай вже нахій, заїбав.
Українські ЗМІ: Аааа вони знов нападуть!
Россия: Да, мы нападём! У нас тысячи единиц бронетехники!
Великая Британия: *посылает в Украину восемь самолетов с противотанковыми комплексами.
Россия: Сссука!

Читати далі