Препояшемо стегна розуму свого і будьмо тверезі

З різних джерел потроху зіткалася думка, що армагеддець відкладається на лютий, на післяманеврів та післяолімпіади. А там або ішак, або емір… Інша річ, що паралельно мордор посилить інформаційний тиск і на нас, і на союзників. За Захід можна не дуже хвилювася, а от щодо нас – різне може бути. Якщо наваляться моцно й послідовно, може бути сутужно. Не читайте російських джерел, з особливим старанням не читайте. І наших журиків з “експертами” теж ретельно перевіряйте на предмет нечитання. 

Читати далі

2019 год был совсем недавно, но сколько же успел президент!

В 2019 году Зеленский собирался воевать с блатом. В 2022 показывает, что проще его возглавить. В 2019 году Зеленский стебался над мальдивскими отпусками политиков. В 2022 стал сплошным президентом-отпуском. В 2019 году Зеленский обещал уйти, когда хоть раз нарушит закон. В 2022 не уходит, хотя вместе с партией нарушений на три срока вперед натворил. Мало? Я продолжу…

Читати далі

Влада повністю позбавила райради фінансових ресурсів, поклавши на них обов’язки з організації нацспротиву

Президент Зеленський, однією рукою підписуючи закон про зміни до Бюджетного кодексу, якими позбавив фінансових надходжень районні бюджети, іншою рукою підписав Закон «Про основи національного спротиву», яким наділив районні ради повноваженнями з підготовки та виконання завдань національного спротиву в мирний час та в особливий період. За які кошти мають організовувати заходи з національного спротиву районні ради, якщо їм дали на цілий рік на всі 119 районів лише 154 млн. грн. на зарплати апарату райрад (розрахунок зроблений на 8 працівників)?

Читати далі

У сценарії навчань у Білорусі є план умовного розгрому військ із України (карти, відео)

Оприлюднено деталі сценарію російсько-білоруських навчань з умовним нападом на країну військ “Западных” (умовна Європа) та “Республики Днепровия” (умовна Україна). У середині лютого на білоруській території в рамках спільних маневрів будуть задіяні військові підрозділи Білорусі та Росії. Самі маневри пройдуть у два етапи. На першому етапі до 10 лютого військові підрозділи перегрупуються та прибудуть до місць проведення навчань. Головне завдання – у короткий термін створити угруповання військ. Активна фаза навчань розпочнеться 10 лютого. В основу сценарію покладено активність “терористичних формувань та сепаратистів”, бажання окремих держав “домінувати” у регіоні.

Читати далі

У ЗСУ розпочали підготовку підрозділів до застосування NLAW (фото)

Декілька днів тому британські інструктори розпочали підготовку бійців Збройних Сил України до застосування цих протитанкових засобів ураження. Вони знайомлять українських воїнів з тактико-технічними характеристиками та особливостями застосування цієї зброї. Зараз на навчально-тренувальному комплексі «Бій в місті», українські військові навчаються практичним діям під час ураження броне- та автотехніки противника за допомогою ракетних комплексів NLAW.

Читати далі

Петро Порошенко дав інтерв’ю британській телерадіокорпорації BBC (відео, аудіо)

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в інтерв’ю британській телерадіокорпорації BBC, яка має найбільшу в світі аудиторію, закликав до єдності та підтримки України. «Якщо ви запитаєте, що зараз Україні потрібно від Заходу. По-перше, ми маємо підвищити обороноздатність України. Ми маємо зробити Росію слабшою запровадженням жорстких санкцій, якщо Путін продовжуватиме агресію. Ми маємо надати Україні План дій щодо членства в НАТО – і це буде правильною відповіддю на шантаж Путіна не лише від України, але й від цілого світу. Ніяких поступок Росії», – резюмує п’ятий Президент.

Читати далі

Петро Порошенко продовжує зміцнювати армію (фото, відео)

Фонд Порошенка спільно з волонтерами зібрав для військових на передовій шостий комплект оптичної відеорозвідки. «Ми продовжуємо комплектувати. Як завжди, половина коштів – це ГО «Брати по зброї», «Справа громад», половина – це Благодійний фонд Порошенків. Наступного тижня будемо відвозити на фронт це обладнання. До речі, я звертаюся до того, хто намагався мене зупинити, який забороняє мені подорожувати в Україні. Я заздалегідь ставлю вас до відома. Наступного тижня я планую поїхати на фронт для передачі обладнання. І не раджу мене зупиняти», – повідомив лідер партії «Європейська Солідарність».

Читати далі

«Госпітальєрам» потрібна наша допомога

Медичний батальйон “Госпітальєри”, який створено Яною Зінкевич у 2014, повним ходом готується до можливої ​​агресії божевільної бензоколонки. “Госпітальєри” не мають державного забезпечення. А їм також необхідно бути укомплектованими всім, що дозволить евакуювати, надавати першу допомогу та рятувати. І робити це треба зараз. Тому що “допомогти потім” у цьому випадку – це позбавити шансу на життя сотні поранених. Кожна ваша гривня на цю справу – це крапля невтраченої крові і додаткові хвилини шансів на життя. Реквізити для допомоги “Госпітальєрам” у публікації. Разом впораємося. Слава Україні!

Читати далі

З кінця минулого року Центр протидії дезінформації при РНБОУ не працює

Такий висновок можна зробити, орієнтуючись на інформацію на сайті РНБОУ та повідомлення в інформаційному просторі. Центр не виконує своїх функцій, або про це нічого не відомо. За цей час в інформаційному просторі з’явилися сотні фейків, пов’язаних, як мінімум, із підготовкою Росії до ескалації збройного конфлікту та концентрацією її військ на кордонах України. Цікаво, на підставі яких матеріалів Данілов та Зеленський зробили висновки, що інформація західних партнерів щодо можливого вторгнення Росії є «фейком». Бо ЦПД при РНБОУ такого аналізу не робив.

Читати далі

Завтра чергова битва за правду і справедливість

Влада вживає всіх заходів, аби хоч якось прибрати в застінок лідера опозиції, сподіваючись на те, що цим самим знизиться рівень довіри і підтримки Петра Порошенка та Європейської Солідарності. Для цього використовуються всі методи, включаючи й абсурдні й беззмістовні обвинувачення в державній зраді. Отже завтра відбудеться наступній бій. 28 січня. Київський апеляційний суд. Солом’янська площа, 2а. 11:00. Зустрінемося там, друзі!

Читати далі

27.01.2016. За Порошенка було краще

Цього дня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект «Про стабілізаційний (резервний) енергетичний фонд». Кошти з цього фонду повинні були йти на закупівлю природного газу в країнах Євросоюзу і наповнення блакитним паливом наших підземних сховищ. Наше керівництво вчинило мудро, коли почало закуповувати газ – хай і по ринковим цінам – в Євросоюзі. Бо Словаччина чи Польща точно не почнуть нас шантажувати, ставлячи геополітичні вимоги. І з тієї пори жодного разу – аж до 2021 року – наша країна не ризикувала лишитись без палива. Але, як завжди, людський фактор все зіпсував. Бо люди, які дісталися до влади у 2019-му, менше за все думали про інтереси держави та її народу.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 27.01.2022

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. За даними Управління ООН з прав людини, тисячі мирних жителів сирійського міста Хасеке і його околиць були змушені покинути свої будинки через збройні сутички між бойовиками ІДІЛ і угруповання «Сирійські демократичні сили» (СДС). Через стабілізацію обстановки в країні, уряд Ефіопії вирішив зняти режим надзвичайної ситуації, раніше запроваджений на шість місяців.

Читати далі

Новость из США. 26 января 2022 года

Государственный секретарь Тони Блинкен выступил в среду в полдень с заявлением перед журналистами и ответил на их вопросы в связи с официальным ответом США на российские требования.

Читати далі