«Час виконати обіцянки» – ексгенсек НАТО закликав членів Альянсу прийняти Україну і Грузію до свого складу

Колишній генсек Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен нагадав членам НАТО, що місце в НАТО Україні та Грузії обіцяли 2008 року, однак цього таки не сталося і “настав час з реалізації цього рішення”. Про це він повідомив виданню Politico. “Якщо необхідно, ми можемо це зробити з обмовкою, що стаття 5 НАТО поширюється тільки на території, підконтрольні Києву і Тбілісі”, – зазначив Фог Расмуссен. Однак, наголосив він, Альянс не може проводити політику відчинених дверей щодо розширення, у якій Путін виступав би “швейцаром”.

Читати далі

ДБР спростовує інформацію про відкликання із суду клопотання про арешт Порошенка

Інформація про те, що Державне бюро розслідувань відкликало з Печерського районного суду Києва клопотання про обрання п’ятому президентові України Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою не відповідає дійсності. “Клопотання є і ніхто його не відкликав”, – пояснили в ДБР. Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що клопотання про арешт Порошенка було відкликано для доопрацювання.

Читати далі

Финансовое пике российского судостроения неизбежно в новом десятилетии

Период экономического благополучия, продлившийся с середины 2000-х, за исключением 2008-2009 годов, до 2013-го, позволил России максимально сконцентрировать всё внимание на развитии военно-промышленного комплекса и армии. Однако, вторжение РФ в Украину, оккупация полуострова Крым и части Донбасса привели к наложению на Россию санкций, что в значительной степени подорвало финансовые возможности страны-оккупанта. По состоянию на сегодняшний день Россия исчерпала финансовую подушку безопасности середины 2000-2010-х, а бюджетная сфера урезана настолько, что дальнейшее ограничение станет её приговором. И первые признаки настолько патовой ситуации, что называется, на лицо.

Читати далі

Врятуватися від Дії можна, але виправити її помилки майже неможливо

Поки ми поїдали святкові салати, Дія продовжувала робити свою чорну справу, відповідно до її логотипу. Один покидьок із використанням Дії понабирав кредитів на ім’я наївної дівчини, яка сама віддала «знайомому знайомої» логіни-паролі до BankID. Віддала тому, що злодій пообіцяв начебто допомогти підтягнути в Дію сертифікат вакцинації. Насправді ж, «доброзичливець», скориставшись доступом до двох банківських акаунтів жертви, набрав від її імені кредитів, гроші вивів в кеш, а жертву кинув на розправу колекторам. Ну а мікро-фінансові організації негайно почали намотували на видані кредити свої скажені проценти та пресувати жертву. Так, віддавати слабо знайомим людям доступ до свого банківського акаунту, навіть якщо там немає коштів, – дуже погана ідея. Так, Дія сама по собі не бере кредитів, хоча без неї не було б можливим здійснити цей вид шахрайства. Тому здавалося б, «при чому тут Дія?». А Дія тут саме при чому. Причому сильно.

Читати далі

Украина в повестке дня США

Изложенное не инсайд, а приватный анализ человека, занимавшего определённый пост в политическом истеблишменте США и не утратившего способность работать с различными источниками информации. Украине откровенно повезло (это не ирония), что Москва по дури начала быковать и открыто угрожать Киеву, требуя при этом прямых переговоров с США. Повезло в том плане, что до этого наша страна не входила даже в первую десятку приоритетов новой американской администрации. Москва начала откровенно нарываться. В итоге украинская проблематика поднялась из второй десятки в первую тройку, опередив даже Китай.

Читати далі

04.01.2017. За Порошенка було краще

Цього дня Печерський районний суд постановив взяти під варту Сергія Курченка – одіозного поплічника Януковича. Усі заочні слідчі дії були покликані показати: банда, яка грабувала Україну до 2014-го – як і раніше, поза законом. Курченко був ніби Коломойський на максималках: намагався вижати українську економіку досуха і лишав після себе лише руїни. І треба радіти, що все це відбулося до 2019 року. Бо нинішній режим не лише копіює методи організованого злочинного угрупування «Сім’я», але й намагається (потайки, звичайно) реабілітувати його учасників.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 04.01.2022

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Глава політбюро ХАМАС І. Ханія заявив, що бойове крило угруповання викрадатиме ізраїльтян, аби примусити Ізраїль до переговорів щодо обміну ув’язненими. 3 січня у повіті Хамаб провінції Джаузджан сталася перестрілка між туркменськими прикордонниками й талібами.

Читати далі

«Эксперты» с фейсбучной колокольни

Они будут делать все, чтобы не навредить своему делу. Своему командиру. Потому что им завтра воевать. И, конечно, наверное, смотрится очень круто хлопать дверью и вести себя так, чтобы тебя сегодня похвалило фейсбучное общество, но завтра тебе воевать и выполнять свою работу. Потому крушить все вокруг ради своей гордыни может человек без обязательств. А они – другие. Но когда возникает ситуация как с Да Винчи или с Борисовской, то почему-то гражданское общество решает, что по этим ситуациям, не зная людей и их жизненный путь, они могут составлять свое мнение. Не надо так. Не будьте категоричны, особенно сейчас, когда всем нам нужно единство. И если вы не доверяете мнению представителей армии/волонтеров/добровольцев, то кому вы тогда верите вообще?

Читати далі

Апокалипсис нефтедобычи в России – успейте занять первые ряды

Фактически все эти годы Россия уверенно двигалась к коллапсу своей нефтедобычи, наращивая её на конвульсирующих месторождениях, для финальной конвульсии которой нужен был последний спазм. И им оказалось сокращение добычи в рамках сделки ОПЕК+. Сокращение добычи в рамках сделки фактически подписывало приговор показателям нефтедобычи в целом. Когда Россия стала сокращать добычу нефти, она фактически совершала осознанное самоубийство, ведь многие месторождения, на которых прекращалась добыча, запустить в будущем было невозможно. И это будущее наступило сегодня.

Читати далі