На захисті прав сепарів та колаборантів

Проти «Миротворця» кіберполіція порушила справу за зверненням уповноваженої Верховної Ради з прав людини Денісової. Персональні дані ФОПів, викладені відкрито в “ПроЗорро”, – це так і треба. Дірява наскрізь “Дія”, з якої течуть персональні дані, включаючи цифрові підписи, і потім на вас оформлюють кредити, – це наше майбутнє, це шлях до цифровізації всієї країни плюс савєцкая власть. А розміщувати персональні дані сепарів та колаборантів на “Миротворці” – це ай-яй-яй та порушення прав людини.

Читати далі

Фонд майбутніх поколінь у житті перетвориться на Фонд обману майбутніх поколінь

Нова ініціатива Зеленського щодо запровадження економічного паспорту українця вже у ВРУ, і є всі підстави вважати, що нова гігантоманія Зеленського несе великі ризики у майбутньому. Блага ідея допомогти молодим людям на старті їхнього життя може перетворитися в обман, маніпуляції і велику несправедливість. А діти, які народилися у 2018 році, чим гірші від дітей, які народилися на рік чи на кілька місяців пізніше? За даними Держстату, з початку 2019 року до жовтня 2021 року в Україні народилося 707,66 тис. осіб., а неповнолітніх в Україні – 7,5 млн. До речі, у виборчій програмі Зеленського обмеження щодо дітей, які народилися до 2019 року, не згадуються.

Читати далі

Вова, суші футболку!

Найважливішими політичними подіями цих днів є, без сумніву, переговори Байдена та Путіна та наростання загрози прямого вторгнення Росії. Саме цім подіям були присвячені основні публікації провідних ЗМІ світу та України, саме з цієї теми зробили свої заяви та коментарі серйозні політики. Натомість «найвеличніший лідер сучасності» запостив в офіційному Instagram… чергове селфі зі спортзалу з не дуже глибокомудрим підписом. Ваше чергове відірване від реального життя країни щасливе фото зараз уважно роздивляються і солдати на передовій. Якщо ви думаєте, що ваш безтурботний вигляд, де ви вчергове сушите кофту, когось тішить і вселяє надію – ви помиляєтеся.

Читати далі

У нас є ми. І все

Я вірю в нашу армію. Вірю в тих, хто знову закатає рукава і буде привозити на передок усе – від мішка до космічного корабля. І в тих, хто під обстрілами везтиме харч тим, хто в цей час сидітиме по підвалах. Я більше боюсь тих, хто, зрозумівши, що російського кіна не буде в 14-му, нашвидкоруч змінив косоворотку на вишиванку і навчився прикладати лапку до серденька під час славню. Але все ще тримає косоворотку в шафі. І перевдягнеться знову, якщо матиме нагоду. Мені страшно від того, що ми вже настільки розгризлись між собою вкрай за те, що не варте було навіть обговорення… 14 рік показав наскільки ми сильні, коли не маємо в серці страху. І коли тримаємось разом. У нас є ми. І лише на нас ми можемо точно розраховувати. І наш порятунок, у випадку чого, лише в наших руках. Давайте це, нарешті, зрозуміємо.

Читати далі

Множинні запитання до проєктів Зеленського про множинне громадянство

Пакет законопроєктів про громадянство, внесений Зеленським до парламенту, породжує більше проблем, ніж вирішує. Перш ніж подавати такі проєкти, керівництво держави мало б дати суспільству чіткі відповіді принаймні на ключові питання. Без отримання цих відповідей правники і політики далі ламатимуть списи, і будь-які спроби легалізації множинного громадянства матимуть сумнівну легітимність.

Читати далі

Маркер краху зовнішньої політики Зеленського

В момент неймовірно складний для України керівництво США перед і після переговорів з Москвою про Україну президента України просто категорично ігнорує. Це означає, що долю України наразі вирішує НЕ Україна. Долю України вирішує країна-агресор з нашими західними союзниками. «Розмови про Україну без України», швидше за все, ведуться саме для того, щоб не дозволити нинішньому керівництву України завдати шкоди Україні своїми непередбачуваними діями. А так само, щоб реальна позиція США та партнерів і їхній план дій не став відомий ворогам України протягом години – через мережу привладних кротів, наявність яких цілком слушно підозрюють як поза країною, так і всередині неї. І які ретельно охороняються чинною владою.

Читати далі

08.12.2016. За Порошенка було краще

Цього дня Президент Петро Порошенко підписав пакет законів, які сприяли будівництву нових та ремонту існуючих автодоріг в Україні. Масштабне будівництво доріг в Україні почалося – от тільки ніхто не здогадався назвати його «великим» та зробити на ньому серйозний піар. У 2014-му було відремонтовано усього 102 кілометра доріг, а у 2015-му – 313 км. Але у 2016-му ця цифра сягнула вже 950 км, у 2017-му – 2100 км, а у 2018-му – рекордні за всі роки Незалежності 3800 кілометрів. У 2019-му була нова влада придумала для програми, запровадженої за часів Порошенка, нову гучну назву – «Велике Будівництво». На кожному стовпі стали з’являтися яскраві стенди, на яких великими літерами було закарбовано: «Програма Президента України», мовляв, не забувайте, холопи, хто вам тут у будку світло провів, а кошторис «президентської програми» виявився вдвічі чи навіть втричі більшим, аніж до 2019-го.

Читати далі

Understandingwar: «Північний потік-2» – загроза безпеці Європи та незалежності України

«Північний потік-2» – це більше, ніж інструмент економічного та політичного тиску; трубопровід стане ще однією опорою асиметричного проєктування сили Кремля. З російськими трубопроводами приходять російські мережі впливу. З російськими мережами впливу приходять інформаційні мережі та операції. Кремль використовує свої мережі впливу для поширення дружніх до Кремля наративів. Кремль зможе розширити інформаційну екосистему навколо ПП-2 і підвищити здатність Росії формувати сприйняття думки в Європі протягом наступних років. ПП-2 також є потенційним інструментом розвідки. Кремль може розмістити засоби спостереження вздовж трубопроводу. Тож варто відновити боротьбу, щоб «Північний потік-2» не почав працювати.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 08.12.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Місія ЄС в Кабулі може розпочати діяльність за кілька тижнів. Водночас, за заявою представників ЄС, відновлення їхньої роботи в Кабулі не є сигналом того, що Європейський Союз визнає владу талібів, а свідчить лише про прагнення допомогти афганському народу. У Москві в багатофункціональному центрі «Рязанський» чоловік влаштував стрілянину. Через терористичний акт загинули дві людини, трьох було поранено.

Читати далі