«Російську імперію зла» Путін і Кирило не бачать без України – Епіфаній (фото, відео)

Російським священникам не місце в українській армії під час війни, вважає предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Так він коментує заяви УПЦ (МП) щодо бажання поборотись за службу військовими капеланами. Епіфаній не очікує особливих результатів від майбутньої зустрічі патріарха Кирила та папи Римського, бо в РФ рішення ухвалює лише Путін. Що заважає Грузинській церкві визнати автокефалію ПЦУ? Чи може церква скасувати піст на новорічні свята і коли ж українці святкуватимуть Різдво разом з усім світом? ПЦУ сучасна церква, вона задає тренди, як з піснею про Бандеру, так і з розвінчанням міфів, яких саме? Про це у «Суботньому інтерв’ю» предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія для Радіо Свобода.

Читати далі

Агентура глубокого залегания

В период с 1900 по 1940 годы в страны Запада были инфильтрованы десятки тысяч человек, которых СССР мог использовать как своих агентов. Не все из этих людей были социалистами и коммунистами, не все поддерживали Сталина или текущий советский режим, но ко многим из них советским спецслужбам удавалось подобрать ключик. А ко многим и не надо было подбирать – советский зомбатор тогда действовал на ура, и тысячи радостно крутили мясорубку, которая перемалывала людей. Демократические страны воспринимали беженцев и переселенцев из Совка как обычных людей, совсем не понимая, что любые сношения с внешними державами в СССР рассматривали под микроскопом. Советы этим отлично пользовались. И пользуются. Кремлёвская олигархия, как метко заметил один палач, имеет тоталитарный характер. Современный необольшевистский режим в Кремле во многом похож на породивший его большевистский. И методы у них похожи.

Читати далі

Порошенко: Домовленості на умовах Кремля небезпечні і для України, і для наших сусідів, і для всього вільного світу

Петро Порошенко вважає так звані «пропозиції» Росії стосовно договору із США про «гарантії безпеки» реваншистською заявкою на новий розподіл світу. Порошенко закликав міжнародних партнерів та українську владу з усією серйозністю поставитися до ультиматумів Путіна. «Оприлюднені московською владою минулої п‘ятниці «пропозиції» стосовно договору зі Сполученими Штатами про «гарантії безпеки» дуже б кортіло назвати безглуздими і проігнорувати. Визнати такими, що зайвий раз доводять хворобливі амбіції Кремля на вершителя долі світу. Як власне і вся решта тамтешніх «пропозицій». Якби ж лише ці заяви дедалі більше не нагадували «мирні пропозиції», які періодично лунали у другій половині 30-х років минулого сторіччя з нацистського Берліна. Схоже, імперська хвороба прогресує нині і в Кремлі», – пише Порошенко у Facebook.

Читати далі

Петро Порошенко у Польщі візьме участь у міжнародній конференції з питань безпеки

20-22 грудня п’ятий Президент Петро Порошенко на запрошення керівництва Сенату Республіки Польща візьме участь у міжнародній конференції на тему «Росія – Україна – НАТО: ескалація напруженості на східному фланзі».  Заплановані також двосторонні зустрічі Петра Порошенка з представниками парламентських та політологічних кіл у рамках консолідації зусиль для допомоги Україні у протидії викликам миру та безпеці.

Читати далі

Цілісність країни знову під загрозою

Недолугий всенародний регіт “а то Путін нападєт?” призвів до провальної політики “нових ліц”. В Москві не приховують претензії на, як мінімум, 8 областей Сходу України, в цьому плані з 2014 року нічого не змінилось. Тому вже найближчим часом почнеться прокачка тих регіонів, і опонувати цьому на державному рівні у нас вже і нема кому. Так що ми дорого заплатимо за пробуксовку в євроатлантичній інтеграції, хоча в 2024 могли б подавати заявки на вступ до ЄС та НАТО. Могли б. Якби хоч трохи глузду під чуби.

Читати далі

Міністри оборони ФРН і Литви жорстко відповіли на вимоги РФ щодо «гарантій безпеки»

Міністри оборони Німеччини і Литви заявили, що не можна дозволяти Росії вказувати партнерам НАТО, як їм будувати свою політику, або організовувати поділ Європи на “сфери впливу”. Про це вони сказали на спільному брифінгу в Литві, коментуючи оприлюднені Кремлем пропозиції про “гарантії безпеки”.

Читати далі

Більш ніж половина українців готові протидіяти збройній інтервенції Росії

Всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус», проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), свідчить, що українці чинитимуть опір російським інтервентам. Бо  33,3% респондентів готові чинити збройний опір, та опиратися інтервентам шляхом участі в акціях громадянського опору – 21,7%. Загалом, у такий чи інший спосіб чинити опір готові 50,2% українців.

Читати далі

Україна посідає 8-ме місце у світі за числом своїх мігрантів

Наразі кожна 35-та людина у світі живе, навчається або працює за межами своєї країни. Загальна чисельність мігрантів становить понад 300 мільйонів осіб. За даними ООН, загальна частка мігрантів від всіх жителів планети становить близько 3,5%. Переважна більшість яких походить з Індії, Мексики та Китаю. Крім того, основна частка мігрантів проживає лише в десяти країнах: США, Німеччині, Саудівській Аравії, Росії, Великій Британії, ОАЕ, Франції, Канаді, Австралії, Італії. Україна посідає 8-ме місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів свого (українського) походження.

Читати далі

19.12.2016. За Порошенка було краще

Цього дня «ПриватБанк» перейшов у власність держави. «ПриватБанк» для українців давно перестав бути просто банком. Його клієнтами лишається половина населення України, він здійснює 60% транзакцій в країні, обслуговує 50% від усіх банківських карт та тримає 40% всіх депозитів. І весь цей час власник – Ігор Коломойський – тихенько виводив гроші з банку через видачу кредитів самому собі. За різними оцінками, сума, фактично поцуплена колишнім хазяїном з «ПриватБанку», дійшла до 5,5 мільярдів доларів. Першим особам держави вдалося переконати нахабного олігарха відступитись та віддати «ПриватБанк». Зі зміною влади, коли Коломойському вдалося посадити у крісло на Банковій свого протеже, державу шантажують не закриттям «ПриватБанку», а поверненням у власність негідника. Втім, команда НБУ встигла оформити націоналізацію настільки юридично бездоганно, що поки усі зазіхання вдається відбити. Та й дипломатичний тиск США робить свою справу.

Читати далі

Дед, прими таблетки!

Прочитал я полностью договор с США и соглашение с НАТО, которые предложили США и НАТО подписать из Кремля. Это даже не возврат в СССР, это возврат прямо на Потсдамскую конференцию в благословенный 1945 год. Фактически это ультиматум. А какую войну выиграла Россия, чтобы так выпендриваться? С победоносными войнами не очень складывается. Непонятно, на основании чего Кремль вдруг решил выкатить такие позиции на переговорах, да еще и публично. Чтобы выдвигать такие условия, мало оккупировать Украину. Даже если целиком. Это надо оккупировать еще хотя бы Польшу, Литву, Латвию, Эстонию, Чехию, Словакию и половину Германии. Тогда да, тогда можно, в принципе. А до этого момента смысла такой дипломатический спам рассылать нет. Единственным минусом всей этой истории оказывается тот факт, что эти идиоты в Кремле реально находятся в делирии и способны на все.

Читати далі