Це точно державний телеканал? (відео)

Сьогодні голова ВР розпочав засідання парламенту з пафосного повідомлення, що телеканал Рада оновився і модернізувався. А в мережі з’явився провокативний ролик, що рекламує оновлений канал, який починається зі… звинувачення опозиції. Ведучі якого тепер виходять в ефір в брендованих піджаках. В ефірі оновленого каналу Ради – пряма трансляція брифінгу Зеленського, новини про Дію і візит Зе до Брюсселя, багато слуг, ведучі з медведчуківських телеканалів, не оформлені в штат державного ЗМІ. Яке це має відношення до висвітлення діяльності роботи ВР? Слуги будують нового державного медіа-монстра, за рахунок платників податків переформатовують пропагандистські телеканали ДОМ, і тепер Рада.

Читати далі

На третю річницю Об’єднавчого Собору Православної Церкви України (фото)

Рівно три роки тому у Святій Софії Київській пройшов Об’єднавчий Собор Православної Церкви України. Тоді три гілки українського православ’я об’єдналися та утворили єдину Церкву. Діяння Собору – це завжди наслідок дії Святого Духа, але не треба забувати, що в Господа немає інших рук, окрім наших. Бог завжди шукає людину, щоби втілити добру справу. Спочатку Бог знайшов мільйони українців, котрі прагнули єдиної Церкви. Потім Бог знайшов людей, котрі готові були реалізувати бажання цих мільйонів. Такими виявилися Петро Порошенко та Патріарх Варфоломій. Перший доклав титанічних зусиль, щоби Собор відбувся, та Православна Церква України отримала Томос про Автокефалію, а другий почув Президента Порошенка та всіх українців.

Читати далі

Єдина авіакомпанія – єдиний телеканал – єдиний олігарх

Авантюра «ми створюємо державну авіаційну компанію» – зрада найвищого гатунку. Ця історія гучніша за історію про Гогілашвілі з МВС. Вона складається з міксу корупції, бажання попіаритися, глупства та забезпечення перетікання мільярдів доларів із бюджету України до кишені Ігоря Валерійовича Коломойського. І це історія, яка показує, що Зеленський – це все ж таки найкращий бізнес-проект Коломойського.

Читати далі

Слуга помер, хай живе новий Слуга?!

Найбільш цікаве в інтерв’ю Богдана Гордону не те, що нарозповідав Богдан. Хіба ми відкрили для себе щось нове? Ні. Практично про все те саме ми, порохоботи, розповідали ще зимою 2018-2019 рр. Тепер це все говоримо не ми. Тепер це говорять особи, які Зеленського зробили владою. Це говорять Богдан, Разумков, Рябошапка, Данилюк, Шабунін, Гордон, Шустер… І це не прозріння, ні. Вони ж зараз не за руйнування того гидотного реаліті-шоу “Слуга народу” борються. Вони з шаленими зусиллями спішать запустити своє контр-шоу “Падіння слуги народу”. І для нас головне – не дати жодному з них більше такого шансу. Бо з новим Слугою нічого засадничо не поміняється. Це буде той самий серіал.

Читати далі

Ще одна скорботна дата для Донеччини (відео)

Сьогодні роковини ще одного страшного злочину Радянщини. 15 грудня 1937 року почалась так звана “грецька операція” – репресії проти греків, які жили на території СРСР. Одного дня Кремль просто клемонуло: вони вирішили, що греки можуть бути небезпечними для них, і почали їх знищувати. В Україні це стосувалось передусім Донецької області – Приазов’я, де компактно проживали греки-вихідці з Криму. Тисячі (!) невиннних людей. Вбиті хворим режимом просто так. Вічна пам’ять усім грекам-жертвам цього страшного злочину. І подяка нащадкам, які докладають неймовірних зусиль, аби зберегти пам’ять про них і цей страшний злочин. Ніколи знову.

Читати далі

15.12.2018. За Порошенка було краще

Цього дня Україна фактично підписала другу Декларацію про державний суверенітет – тільки у духовній сфері. Бо саме в цей день у Софії Київській відбувся Об’єднавчий собор Православної Церкви України. 350-річна російська релігійна гегемонія на українських землях була нарешті подолана. Як армія боронить фізичні кордони держави, як гуманітарна (наприклад, мовна) політика захищає Україну культурну, так і автокефальна українська церква береже наші духовні межі. Навіть після зміни влади Україна все ж не лишилась повністю беззахисною: бо фундамент, побудований у 2014-2019 роках, стоїть досі, і ніякі зрадники не в змозі його зруйнувати.

Читати далі

Росія втрачає панівні позиції в Каспійському морі – The Jamestown Foundation

Росіяни все більше стурбовані тим, що домінування Москви в Каспійському морі ставиться під сумнів. Можливість інших держав завести на Каспій свої ВМС може різко змінити баланс, що і так поступово змінюється в регіоні. Також це робить вірогіднішою нову війну, результати якої важко передбачити.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 15.12.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Щонайменше 100 бойовиків було знищено за останні два тижні під час спільної антитерористичної операції армій Буркіна-Фасо та Нігеру. Вилучено значну кількість зброї, заарештовано 20 підозрюваних. Щонайменше 14 військових-учасників операції  загинули. Двоє миротворців Місії ООН у Малі дістали поранення внаслідок спрацювання саморобного вибухового пристрою.

Читати далі