24.12.2015. За Порошенка було краще

Цього дня Верховна Рада прийняла закон про державні ЗМІ в Україні. Точніше, про те, що державні органи не мають права виступати засновниками ЗМІ. Відповідні правки до законопроекту подав Президент Петро Порошенко. Таким чином, почалося роздержавлення українських медіа – реформа, покликана зменшити вплив влади на інформаційну політику в Україні, що було однією з умов асоціації України з Євросоюзом. Порошенко не ставив собі завдання утриматись при владі за будь-яку ціну. А радше думав, яку країну по собі залишить, і, звісно, бажав, аби ця країна була демократичною й правовою. А ось його наступник має зовсім інші пріоритети.

Читати далі

Коли ворог на порозі, паніка – це найгірші ліки!

Щодо розширення переліку професій для жінок, які підлягають військовому обліку, то, дійсно, захищати свою країну мають всі. Кожен на своєму місці, на фронті і в тилу. В той же час наказ МО викликав очікувано неоднозначну реакцію в соцмережах і справедливу критику експертів. З табору Банкової звучить сарказм, мовляв, українки ж так боролися за гендерну рівність, то ж отримайте тепер всі форму і берці. Не табору чотиричі уклоніста в такій тональності розмовляти з українками, які на своїх плечах тримають країну, працюючи, сплачуючи податки, займаючи активну громадянську позицію. Експерти ж справедливо зазначають, що для відсічі сильному противнику нам потрібна не так кількість, як якість резервістів. А в нас влада втратила час, нічого не зробивши для посилення тероборони і активізації зборів резервістів та модернізації їх навчань.

Читати далі

Світ сприймає переслідування Порошенка владою Зеленського як шкідливу для держави політичну кампанію

Міжнародні партнери України, низка світових ЗМІ та громадськість наголошують на неприпустимості використання владою правоохоронних органів і судової системи України для політично вмотивованого переслідування опозиції. Велика кількість політиків, європарламентарів чітко заявили про свою позицію, починаючи від колишнього президента Польщі Комаровського, очільників польського Сейму, від грузинських парламентарів і таких фахівців і друзів України як колишній спецпредставник США з питань мирного врегулювання Курт Волкер. Всі в один голос говорять про те, що сьогодні такі дії влади виглядають абсолютно незрозумілими і вони точно грають на руку Кремлю. Очевидно, що це дуже тривожний сигнал для наших партнерів.

Читати далі

Адвокати: Таємні рішення про арешт Порошенка незаконні і означають, що Зеленський вимагає шоу «під ялинку» (відео)

Будь-які таємні рішення Офісу Генпрокурора чи Печерського суду з приводу запобіжного заходу, арешту чи застави Петру Порошенку є незаконними. Якщо такі рішення підтвердяться, це означатиме, що Офіс Генерального прокурора як інституція остаточно знищений і перетворений на виконавця замовлень від Зеленського. Про це на брифінгу заявили адвокати п’ятого Президента, коментуючи інформацію низки ЗМІ, нібито до Печерського суду спрямоване клопотання ОГПУ про арешт Порошенка і заставу розміром у мільярд гривень.

Читати далі

Кузня кадрів – Кривий Ріг

Здавалося б, після обрання вихідця з цього міста Володимира Зеленського Президентом України цей край мав стати взірцевим. Адже такого земляка мають. Є такий народний депутат Юрій Корявченков. Ті, хто знають його як веселого Юзика з Кварталу 95, мало здогадуються про його бізнес-імперію. Гранітні кар’єри для будівництва доріг, контроль над кар’єрами Укрзалізниці. Вчора в Кривому Розі спалахнув ще один скандал. Пам’ятаєте закон про землю Зеленського? Ось він у всій красі втілюється на малій батьківщині гаранта.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 24.12.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Біля населеного пункту Кринки група з 24 громадян Іраку переправилася понтоном через річку Свіслоч на польський бік кордону. У суді індійського міста Лудхіяна у штаті Пенджаб стався вибух, внаслідок якого двоє людей загинули та четверо поранено.

Читати далі

Новости из США. 22-23 декабря 2021 года

Год заканчивается, наступает пора праздников, когда новостей будет мало, да и интерес к ним естественным образом падает. Итоги года для США подведем позже, в начале января. А пока что последние новости.

Читати далі

Чи вирішує проблеми військовий облік жінок

Національна безпека дійсно мала б стати справою всього українського народу. Для цього потрібна системна робота і саме державницький підхід до цих питань. У цьому випадку визначення переліку жіночих професій точно не було б першочерговим кроком.

Читати далі

Доброе утро с Таней Адамс. 24.12.2021

Мне традиционно непонятно, почему прекращение огня у нас анонсирует Ермак, а не члены ТКГ или Зеленский. По ходу это такой самый главный гвоздь, на котором держится вся страна в эпоху славетного безбарыжья.

Читати далі