«Явка з повинною» із подвійним дном

Ось уже як добу в росії обговорюється фактичне визнання судом цієї держави участі ЗС РФ у війні проти України. Майже 8 років росія шалено заперечувала факт вторгнення своїх військ в Україну, і раптом суддя Кіровського районного суду в Ростові-на-Дону у вироку, винесеному по справі щодо посередництва у хабарі, згадав про постачання продуктів харчування «у військові частини Збройних Сил РФ», розташовані на території так званих “днр” і “лнр”. Пропонуємо їм усім медалі видати від СБУ. І сторонам по справі про хабарництво, і судді, і навіть Пєскову. А вони там нехай пояснюють один одному, за що їм СБУ медалі видає. 

Читати далі

Все набагато гірше, ніж здавалося

Кількість військ на кордоні з боку росії постійно збільшується. Настільки, що про це почали писати вже десь за океаном, висловлюючи обережні такі побоювання “WTF?”, малювати схеми зі стрілочками і розсилати листи з планом евакуації своїх громадян із дикої України. І з чим же ми зустрінемо “дарагіх гастєй”, якщо раптом нєдайбох? Два роки в Армію не закуплялися броніки. На тому ж рівні закупка касок. А сьогодні ще й стає відомим стан закупки дизпалива – закуплено 29% від потреби. Дизель є головним пальним для ЗСУ. А у Зеленського все чудово – літає в резиденцію святкувати ювілей голови свого офісу, розважається на концерті свого «Кварталу»…

Читати далі

Хто така Марія Левченко?

Жахливо стає від відчуття, що шпигунський роман постав навколо нас. Через майже 3 роки президентства Зеленського ми несподівано дізналися, що біля президента Зеленського постійно перебуває особа, якої за законом там бути ну просто не мусить. Так хто така Марія Левченко? Російська шпигунка? Нова Анна Чапман? Чи просто зіц-голова Фунт, через яку проходять брудні оборудки «президента, який не краде»? Українці хочуть знати.

Читати далі

Телеканал «ЗРада»

Сьогодні керівник телеканалу РАДА презентував представникам фракцій концепцію оновленого мовлення. Ось ці папірці та 2 тижні роботи в тестовому режимі обійдуться платникам податків в 9 млн грн! Дизайн студії обійшовся ще в 5 млн! В наступному році на оновлений телеканал заплановано більше 400 млн грн. Більшість із цих коштів підуть на аутсорсинг. Журналісти, які в штаті телеканалу, продовжать отримувати мізерні зарплати, а серйозні кошти розпилять хлопці й дівчата, яких люблять на Банковій. Гроші на оновлення телеканалу перекинуть зі статті законотворча діяльність. Тому що в епоху шоуменів ВР – це суцільний ДОМ 2.

Читати далі

Зеленський і його «слуги» занурюють країну в хаос. Підсумки осінньої сесії ВРУ IX скликання

Детальний огляд “продуктивної” праці українського парламенту. Замість «монобільшості» у ВР – корупційна коаліція олігархів. Спамові проекти і мовчазні «слуги». «Дорогою Азарова»: побори з бізнесу, зниження соціальних стандартів і нахабна корупція. Всупереч гаслам про «народовладдя» згортається децентралізація. «Слуги» продовжують атаки на державний статус української мови, блокують ухвалення потрібних для країни проектів лише тому, що їх ініціаторами виступає опозиція, через корупційні оборудки створюють підпорядковані собі державні медіа для інформаційного кілерства. Політико-правове свавілля, яке відбувається зараз у країні через непрофесійність «зеленої» більшості у парламенті, стає одним з компонентів гібридної війни проти України – свідомо чи несвідомо це робиться. Тож єдиним розумним виходом у демократичній державі в такій ситуації стає перезавантаження – дострокові вибори парламенту.

Читати далі

17.12.2014. За Порошенка було краще

Цього дня Президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Польщі. І поїхав він туди зовсім не дарма: саме в цей день польський президент підписав у Сеймі акт про ратифікацію Асоціації України з ЄС. У 2014-му наші західні союзники стали чи не найпершими, хто простягнув руку допомоги Україні під час російського вторгнення. Є думка: якби Порошенко у 2014-му їздив не в Польщу, а в Оман та у Трускавець, він би не втратив рейтинги й легко переобрався б на другий строк. Хто його зна? А от того факту, що Євросоюз сьогодні офіційно відмовляється від надання Україні зброї та успішно добудував російський «Північний Потік», багато про що говорить.

Читати далі

Залучення ПВК «Вагнер» не вирішить проблем Малі – Chatham House

Приклад ЦАР свідчить, що ситуація може погіршитися. У доповіді ООН найманців Вагнера звинувачують у порушеннях прав людини, включаючи невибіркові вбивства. Конфлікт усе ще триває, величезна частина країни перебуває під контролем повстанців. ЄС і ECOWAS незадоволені, але Росія не турбується про такі дурниці, як демократія та права людини. Це зручно для малійського режиму, очолюваного путчистами, що стикається із засудженням і загрозою міжнародної ізоляції з усіх боків. Якщо ви – хунта, що відчайдушно прагне втримати владу, корисно мати у партнерах постійного члена Ради Безпеки ООН, який не сповідує демократію.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 17.12.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Прес-секретар афганського Фронту національного опору  С. Ахмаді  заявив, що учасники руху за останні вісім  днів ліквідували 61 представника «Талібан», 42 –  поранено. Представник поліції Гаїті Гаррі Дероз’є повідомив, що викрадених бандою «400 Mawozo» у жовтні цього року в місті Порт-о-Пренс 17 християнських місіонерів та членів їхніх сімей звільнено.

Читати далі