Ультиматум НАТО. Зачем Россия требует от альянса невыполнимого

Логикой нынешний «ультиматум» объяснить невозможно: дальнейшая эскалация не даст Москве ничего, кроме вороха стратегических проблем. Но отчего-то кремлевские старцы продолжают генерировать угрозы и катать по стране поезда с танками и ОТРК, демонстративно не подчищая видео и разгоняя по сети волны, как будут меняться старые, еще советские ГОСТы на места массовых захоронений. Переговоры в конце января вряд ли будут простыми. Но по-прежнему пока что это угроза, а не неизбежная подготовка к эскалации.

Читати далі

З новим зе-каналом!

Тут черговий “кінець епохи бідності” підвезли. Депутат “Слуги народу” Олексій Ковальов придбав собі “4-й канал”. Не просто так зелені кинулися телеканали купувати. В країні теле-суспільства телеканал це не прибутковий бізнес, це потужний агітмайданчик. Тепер будемо мати ще один канал, на якому будуть переконувати нас, що ми ситі, в безпеці і з видатними реформами йдемо по заасфальтованих дорогах у світле майбутнє. Головне, по дорозі до того світлого майбутнього з мільярдом дерев з голоду не померти. 

Читати далі

ОПУ розголошує держтаємниці

СБУ відповіла на запит депутата Ірини Фріз щодо особи незрозумілого роду занять Марії Левченко, оформленої у студії “Квартал-95”, але яка постійно перебуває біля президента Зеленського, в т.ч. під час нарад, де обговорюються державні таємниці. СБУ повідомила, що мадам Левченко, одружена з колишнім помічником депутата держдуми Росії Валуєва і громадянином Росії Гогілашвілі, допуску до державної таємниці ще й досі не має. В Офісі президента ще й досі в режимі ріал-тайм продовжують порушувати закон про державну таємницю, розголошуючи її взагалі сторонній особі. А вдома у мадам Левченко повноцінний інформцентр, куди стікається інформація зразу з Офісу президента і з військової розвідки. А донедавна ще й з МВС.

Читати далі

Підозра Петру Порошенку є необґрунтованою і юридично нікчемною – Українська Гельсінська спілка з прав людини

Відомий правозахисник, радянський дисидент, Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров проаналізував документ на предмет його відповідності законодавству України та ЄС, а також практиці ЄСПЛ у подібних справах. “У 32-сторінковій підозрі, де 3 сторінки присвячено статутним документам ООН та 13 сторінок – історії російської агресії в Україні, меті і завданням “Л/ДНР”, цитуються Конституція та нормативні акти, прийняті у зв’язку зі збройною агресією Росії, не присвячено жодного абзацу обґрунтуванню наявності прямого умислу на скоєння державної зради в діях Порошенка”, – зауважує Захаров. Захаров також наголошує, що справа проти Порошенка має ознаки політичного переслідування.

Читати далі

28.12.2015. За Порошенка було краще

Цього дня Президент Петро Порошенко підписав Закон про іномовлення. Україна зробила важливий крок у протистоянні ворожій пропаганді та інформаційній агресії. Українська влада вирішила відповісти асиметрично і доносити правдиву інформації не стільки до широких верств іноземного населення, скільки до «експертного середовища»: політиків, аналітиків, оглядачів. І в тому, що лідери громадської думки в Європі, Азії й Америці не прислухались до російського наративу, а схилялись до об’єктивної істини, є неодмінна заслуга української платформи іномовлення. На жаль, українське іномовлення наразі зруйноване – рішенням влади, яка прийшла на зміну патріотам та професіоналам. Для нинішнього правлячого режиму в Україні влада та рейтинги набагато важливіші, аніж дієва підтримка нашої країни у світі. 

Читати далі

Итоги подведем

Конец года, последняя неделя пошла. Каким он был – прошедший год? Третий год сериала и какого-то несмешного шоу… В общем, год был тяжёлым. Следующий будет не легче. Налоговое бремя увеличилось, экономика в пике, социалка на минималках, тарифы и цены пустились в галоп. Даже доллар слегка приподнялся. Я не знаю, что вам сказать хорошего. Разве что – держитесь? Ну и пожелать ещё могу – сил и чувства юмора. Так вместе будем кучковаться и Зеленского переживём. Главное, в следующий раз не выбрать снова очередного артиста. С наступающим!

Читати далі

Письма в штаб. 28.12.2021

Украинские СМИ: В Україні жінок поставлять на військовий облік.
Военком: Будь ласка, не треба.
Украинские женщины: Та не бійся, виходь, ми тобі нічого не зробимо. Все буде нормально. Дівчата, хто форму по фігурі підгонить? Тіко шоб красіво було.
Россия: На Украине женщин с детьми призывают в армию.
Украинские женщины с детьми: Це шо, в садік вести не треба? І спати можна аж сім годин? І не обстірувать, не готовити п’ять разів на тиждень, не прибирати кожний вечір? ДЕ ТУТ В АРМІЮ ЗАПИСУЮТЬ?

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 28.12.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Кількість загиблих через тихоокеанський тайфун «Раї» зросла до 389 людей. Постраждали майже 1 146 людей, 64 вважаються зниклими безвісти. Влада Філіппін організувала понад тисячу евакуаційних центрів для надання допомоги постраждалим.

Читати далі