Вова, суші футболку!

Ірина Геращенко

Так виглядає неадекватність.

Доброго ранку і вам, пане Зеленський.

Точно не заздрю. Я вам не друг, але точно не ворог. А з такими друзями і порадниками, як у вас, вороги вам і не потрібні.

Вам зараз взагалі мало хто заздрить. А от Україні – співчувають. Не лише через Путіна, але й через вас.

Країна б хотіла мати сьогодні ваше фото з телефонною трубкою захищеного зв’язку. І так, на іншому кінці мав бути не Путін, якщо що.

Ваше чергове відірване від реального життя країни щасливе фото зараз уважно роздивляються і солдати на передовій. Якщо ви думаєте, що ваш безтурботний вигляд, де ви вчергове сушите кофту, когось тішить і вселяє надію – ви помиляєтеся.

Виженіть весь ваш медіа блок і всіх ваших позаштатних радників. Або нехай у вас відберуть соцмережі, щоб ви там самі не постили те, що неадекватне моменту і ситуації.

Десятки тисяч лайків – це ще більш гнітюча ситуація і неадекватність.

Підпис: конструктивна опозиція 🙂


Олексій Петров

Хорошо так Вова сходил в спортзал. Громко, я бы сказал. Когда страна находится на пороге полномасштабной агрессии… Когда ветераны только и успевают отвечать на лавину, состоящую из одного и того же вопроса «Слушай. Ты больше в этом разбираешься… Скажи, а война точно будет?»… Верховный Главнокомандующий страны постит озабоченные чьей-то завистью фоточки. Господи, Вова… Ну чему тут завидовать? Гантелям? Тому, что у тебя есть телефон? Или тому, что благодаря твоей «блестящей» международной политике Украина превратилась в статиста?

В спортзал он побежал. Оно и понятно, лично у него других забот как бы и не существует. Я бы, как простой гражданин Украины, в этот самый час хотел бы видеть фотографии Верховного с полигонов, где он проверяет боеготовность той или иной бригады. Или инспектирует подразделения ПВО. Рад был бы его селфачам из Брюсселя, Вашингтона или Стамбула. Тогда понятно, чем он занят. Тогда видно, что президент тащит на себе эту ношу. А так все собственно видят, чем он занимается. Кофта хоть не сильно взмокла? Есть где высушить её?

Мало того. В кои веки под мой пост пожаловали уважаемые люди из пула «позитивных». Мол, обговорювання цього фото в таком контексте – то «підрив довіри до Верховного». Кстати, этот же самый человек, который гантели, зависть, кофта сохнет, ещё несколько лет назад, красуясь на фоне Кремля, радостно «отодвигал» границу Украины вглубь страны. И даже ничего не вспотело. Ни кофта, ни совесть!

Но речь сейчас немного за другое.

Підрив довіри – это четыре проигнорированных повестки, когда ТЕБЯ звала Украина. Когда она нуждалась в тебе и твоей зашите.
Підрив довіри – это слив «операции Авеню», это потоки лжи, которые как лились с Банковой, так и продолжают литься.
Підрив довіри, – это видимость проведения ТСК по делу вагнеровцев и офицеры разведки, выброшенные на улицу. Я уж не говорю про российского крота, который, вероятно, так и продолжает с утра до вечера дышать в затылок Володе. Вот это действительно «підрив довіри».

А всё остальное – это юмор. Творчество. Шутки. Как тот номер, где экипаж подлодки «Запорожье» перед штурмом сравнили с пукающей в воде игуаной. Кто сравнил? Да здесь ответ, собственно, один…

Лично я прекрасно понимаю, случись что (не дай Бог), вся тяжесть принятия решений как военных, так и политических ляжет на плечи Залужного, Наева, Шапталы… На плечи солдат и офицеров. На плечи нации…

А этот мамкин физкультурник, скорей всего, будет сидеть где-то в укрытии, трясясь от страха. Ведь от него толку НОЛЬ. Как тогда, сейчас и, не дай Бог, завтра…


Euroin

Найважливішими політичними подіями цих днів є, без сумніву, переговори Байдена та Путіна та наростання загрози прямого вторгнення Росії.

Саме цім подіям були присвячені основні публікації провідних ЗМІ світу та України, саме з цієї теми зробили свої заяви та коментарі серйозні політики.

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» П. Порошенко назвав ключові позиції України напередодні переговорів Байдена з Путіним:

  • нічого про Україну без України;
  • Росія не має і не буде мати право вето на вступ України до НАТО;
  • ініціатива Путіна по якійсь європейській зоні безпеки може початися розглядатися лише тоді, коли Росія повернеться в зону дії міжнародного права;
  • відновлення переговорів у Нормандському форматі;
  • відновлення дії Мінських домовленостей, які чітко означають: спочатку – безпека.

Він також чітко озвучив очікування від західних партнерів в умовах, що склалися:

  • Надання Україні допомоги у вигляді постачання нам безпекової зброї (високоефективної найсучаснішої зброї у вигляді систем протиповітряної оборони, систем радіоелектронної розвідки і перешкоджання, контрбатарейних систем, ударних дронів і інших позицій, які зупинять агресора від прийняття жахливого рішення).
  • Запровадження пекельних санкцій проти Росії у випадку продовження агресії.
  • Надання і підтвердження абсолютно чіткої перспективи членства в Північно-Атлантичному Альянсі для України.
  • Зупинка будівництва і перешкоджання введення в експлуатацію «Північного потоку-2».
  • Підтримка тих ключових реформ, які були розпочаті в 2014 році.

Українська громадськість підготувала і поширила звернення до Байдена перед відеоконференцією з Путіним.

Натомість «найвеличніший лідер сучасності» запостив в офіційному Instagram… чергове селфі зі спортзалу з не дуже глибокомудрим підписом.

Офіційний сайт президента України обмежився інформаційним повідомленням про розмову Е. Блінкена з Зеленським, де останній в стилі «бла-бла-бла» відбувся загальними фразами:

  • «наголосив на безальтернативності процесу мирного врегулювання»;
  • «поінформував Е. Блінкена про ситуацію на кордонах» (що нового може розказати США Зеленський, який вустами секретаря РНБОУ назвав оприлюднену інформацію про російські війська на українському кордоні «фейком»?);
  • подякував за «потужну підтримку» з боку Сполучених Штатів;
  • «акцентував увагу на важливості збереження санкційного тиску».

Такою ж неадекватною і порожньою була реакція якогось радника завідувача канцелярією президента, який, з якогось дива, поліз коментувати переговори. Судячи зі стилістики обох текстів, писалися вони на одному коліні.

На офіційній сторінці президента Зеленського в ФБ – останнє повідомлення від 6 грудня – поздоровлення з Днем ЗСУ.

На офіційній сторінці «Команди Зеленського» у ФБ – повідомлення про те, що Україна та ЮНІСЕФ співпрацюють для поліпшення якості харчування школярів.

На офіційній сторінці «Офісу Президента» у ФБ – Перша леді Олена Зеленська взяла участь у відкритті Всеукраїнського форуму «Україна 30. Саміт. Діти», а Роман Машовець провів відеоконференцію з Групою іноземних радників з питань оборонної реформи в Україні.

Офіційний сайт «Слуги народу» ділить бюджет-22 і розказує, як добре, що при владі нові обличчя…

Загальнодоступна група «Зеленский Владимир Александрович самый лучший президент Украины!!!» (є й така, учасниками якої є понад 12 тис. чоловік) взагалі не переймається такими дрібними питаннями як війна на порозі. І тут, судячи з усього, народ і влада як ніколи єдині. Адже фото усміхненого Зеленського зі спортзалу вподобало майже 167 тис. українських громадян.

Це все, що потрібно знати про адекватність сприйняття поточної безпекової ситуації з боку Верховного Головнокомандувача та його оточення.

Автор