СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 16.09.2021

Республіка Малі

Глава Міністерства оборони Франції Ф. Парлі закликала Малі не укладати угоди щодо співпраці з російською приватною військовою компанією «Вагнер». Її колега, міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, заявила, що ФРН перегляне своє ставлення до перебування її військових у Малі, якщо влада цієї країни почне співпрацювати з вагнерівцями.

 Королівство Саудівська Аравія

ППО Арабської коаліції знищила замінований безпілотний літальний апарат, запущений бойовиками руху «Ансар Аллах» у бік аеропорту Абха на південному заході КСА. Водночас авіація коаліції завдала ударів по об’єктах в Ємені: по місту Маріб нанесено 23 авіаударів, по міжнародному аеропорту Таїз – шість та по місту Саада – шість.

Єменська Республіка

Глава адміністрації Південного Ємену Айдарус аз-Зубейді оголосив надзвичайний стан у південних провінціях країни на тлі наступу бойовиків з шиїтського руху «Ансар Аллах» (хусити) і масових акцій протесту через складне економічне становище.

Ісламська Республіка Пакистан

В окрузі Південний Вазиристан під час бойового зіткнення між військовим  загоном і групою терористів загинули сім військовослужбовців і п’ять  бойовиків.

Республіка Ірак

Терористи РКК підірвали три міни на шляху проходження загону курдського ополчення пешмерге, загинули двоє бійців, є поранені.

Ісламська Республіка Афганістан 

Іран відновив комерційні авіарейси до Афганістану. До міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая в Кабулі вперше після зміни влади в країні  приземлився літак, що здійснює комерційні рейси з Ірану.

Мексиканські Сполучені Штати

У Мексиці звільнено 22 іноземців, яких 15 вересня озброєні особи викрали з готелю в районі Матеуала штату Сан-Луїс-Потосі. Серед звільнених здебільшого громадяни Венесуели, Гаїті та Куби.

Джерело