TikTok-«звєздє» хайпу мало

ГО “Res_Publica. Брати по Зброї”

Громадянка України, TikTok-блогер і шанувальниця росії Таїсія Маламан (Di.rubens) подала позов проти полковника Анатолія Штефана (Штірліца).

Нагадаємо, свого часу ролик за участі Таїсії “Яка твоя улюблена країна?”, де вона обирає росію в більшості випадків, набрав три мільйони переглядів. В тому числі між Україною і росією молода зірка соціальної мережі вибрала росію. Прямо в локації меморіалу Героїв Небесної Сотні. З яскравими емоціями і сміхом.

Анатолій Штефан зі зрозумілих причин відреагував на дане відео критикою і пропозицією купити квиток в її “улюблену країну”.

Таїсія Маламан після непереконливих спроб виправдання перейшла в атаку. І записала відео, де називала полковника ЗСУ “ганьбою української армії”, “провокатором” і “шахраєм”, який “воює з мирним населенням (довга пауза)… точніше з TikTokерами” (знайомий наратив правда?). Далі вона розвиває тему, розповідає про те, що її життю загрожує страшна небезпека, і те, що “її кров буде на руках Збройних Сил України”.

Тож не дивно, що з самого початку цю тему з захопленням підхопили російські ЗМІ, які супроводжують її на всіх етапах.

А твердження Di.rubens про те, що проти Анатолія Штефана буде відкрито кримінальне переслідування, моментально знайшло підтримку у ОПЗЖ. А Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін навіть заявили про ініціацію цієї справи, після чого на ім’я Генпрокурора було подано відповідну заяву.

Тому “маленьку українку” (як Таїсія називала себе в виправдувальних відео) вже майже офіційно взяли “на прапор” у державі, яка веде війну проти України і в “п’ятої колоні”. І стали надавати їй пряму підтримку, після чого у “невинно постраждалої” явно додалося енергії і ресурсу.

В результаті, позов Таїсії Маламан полягає у вимозі визнати її “зоряне відео” сфальсифікованим. Вимагає, щоб Анатолій Штефан особисто “відмив” її репутацію у різний спосіб і заявив, що Таїсії “нема за що вибачатися”, і попутно зізнавшись в тому, чого він не робив (збір і поширення особистих даних). Також вона вимагає, щоб Штефан переконав Миротворець видалити її із бази, а ЗМІ, що висвітлювали події, опублікувати спростування, а також звернувся до всіх компаній з українською позицією, які розірвали (з абсолютно зрозумілих причин) з Маламан контракти, повернутися до співпраці з нею.

Ну і хоче отримає 150 тисяч гривень.

ГО «Республіка. Брати по Зброї» розуміє, що даний інцидент не є конфліктом між приватними особами. Це частина інформаційної війни Росії з Україною з прямою участю Росії і проросійських сил. А також це інформаційна диверсія, спрямована на руйнування національної самоідентифікації у молоді України. Крім усього, це пряма інформаційна атака на Збройні Сили України і тих, хто захищав Україну зі зброєю в руках.

Тому ми офіційно заявляємо, що будемо надавати громадську і пряму юридичну підтримку Анатолію Штефану в інформаційному полі і в суді. У тому числі, якщо він прийме рішення подати зустрічний позов.

Окремо хочемо звернутися до Таїсії Маламан.

Свої помилки необхідно визнавати повністю. Не посилювати їх. Не намагатися маніпулювати. Вас намагаються використовувати ті, хто вісім років воює з Україною – країною, в якій ви живете і громадянкою якої є. Сподіваємося, ви робите це через нерозуміння і під зовнішнім впливом.

Щиро радимо вам тверезо оцінити ситуацію і принести вибачення за свій (можливо, необдуманий) вчинок своїй країні, її Збройним Силам і особисто Анатолію Штефану. Якби ви зробили це з самого початку, ви знайшли б розуміння у всіх. І інцидент був би вичерпаний.

В іншому випадку, ми приймемо всі необхідні заходи, щоб ви зробили це за рішенням суду.

P.S. На фото “план дій” для Анатолія Штефана, згідно з позовом Таїсії Маламан.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

#ОПЗЖпротиЗСУ

А пригадуєте звєзду TikTokу Di.rubens, вона ж Таїсія Маламан-Онацька, яка розмістила відео, де стоячи на Алеї Небесної Сотні, вона заявляє, що найкраща в світі країна – то Росія? А потім, коли це її відео збурило ветерана російсько-української війни полковника Штефана, звєзда записала ролик, де видала весь набір російської пропаганди на кшталт: «розпалювання ненависті», «ЗСУ, що воюють з мирним населенням», «кров на руках ЗСУ», «спільна історія» тощо?

Перелом у свідомості звєзди стався після того, як від співпраці з нею відмовилися зразу низка відомих українських торгівельних марок – вони про репутацію дбають і мати справу зі стрьомною особою не схотіли. От тоді звєзда почала розповідати, що вона маленька українка тощо й тощо.

Як з’ясувалося, хайпу звєздє було замало. Те, що про її гірку долю скупу сльозу пустила Скабєєва, і на її захист стала ОПЗЖ, мотивувало звєзду хайпувати далі. І от маємо.

На полковника Анатолія Штефена подано в суд позов, яким звєзда вимагає (сядьте аби не впасти):

– визнати її “зоряне відео” сфальсифікованим.
– аби Анатолій Штефан особисто “відмив” її репутацію у різний спосіб і заявив, що Таїсії “нема за що вибачатися”.
– аби Анатолій Штефан зізнався в тому, чого не робив – збір і поширення особистих даних.
– аби Анатолій Штефан переконав Миротворець видалити її з бази, а ЗМІ, що висвітлювали події, опублікувати спростування.
– аби Анатолій Штефан звернувся до всіх компаній з українською позицією, які розірвали з Маламан контракти, повернутися до співпраці з нею.
– аби Анатолій Штефан виплатив їй 150 тисяч гривень.

Веселі звєзди зараз завелися – так і кортить запитати: “А пуп не попливе?”

Так, я розумію, що ОПЗЖ і Москва звєзду зараз нещадно експлуатують в інформаційній боротьбі проти України.
Так, я знаю, що ОПЗЖ, проросійські канали і все московське ТБ до останньої Скабєєвої на темі зараз будуть ударно хайпувати. Власне, інакше й бути не могло. Бо це ми про звєзду просто забули. А ворог не забуває нікого і нічого. Ворог нічим не гребує, аби завдати нам шкоди. В той час, коли ми думаємо, як з ворогом жити, ворог думає про те, як нас знищити. Щойно ми здобули ще одне підтвердження цієї тези.

А що йдеться про юне дівчисько з милим писком?.. Розпитайте у слідаків поліції, у скількох людей такі от юні з милим писком витягують гаманці, скількох обшахраюють, у скількох грабують квартири? Поцікавтеся у фронтовиків, скільки таких от юних з милим писком корегували по наших хлопцях артилерію, стріляли зі снайперок, розвідували наші позиції? Багато таких, дуже багато.

У цієї звєзди на інстаграмі повно фото з претензією на ню – так що ніяка вона не дитина. Ціну своїй сексуальності знає і вже її експлуатує. А милий писок ще ніколи не був виправданням для ворога. Бо ворог не з пазурами та іклами. Ворог часто буває з милим писком і щирим поглядом. І не менш щирим бажанням побачити нашу смерть. Якщо звєзда обрала цей бік, так тому й бути.

Буде суд. Буде вирок. Толік Штефан вже здобув підтримку ветеранської спільноти, в т.ч. ГО “Брати по зброї”. Суд не завершиться програшем звєзди по її позову. Суд завершиться програшем звєзди по позовах проти неї. Позовів буде багато. Не сумнівайтеся.

Таїсія Маламан хотіла хайпу? Хайп вона здобуде. Незабутній.