Мляві сенсації

На цілодобових “мозкових штурмах” в ОПУ генерують все нові й нові “мляві сенсації”. У відсутності “твердих”. Переконати недалекого хлопчика, головним пугалом і комплексом якого є Порошенко, не важко. Не важко розповісти йому, що якщо створити високий рівень власного шуму, ніхто не почує свисту міни, що вже летить. Хоча міна все одно летить. Тому в хід йде все. Починаючи від давно смішної Липецької фабрики. Через спроби прив’язати “трубу Медведчука” особисто до п’ятого Президента. І до розслідування Харківських угод. Ознаки паніки в наявності. Епоха “млявих сенсацій” закінчується. Скоро буде по-справжньому цікаво.

Читати далі

Хто чим займався під час ратифікації Харківських угод

Зараз в офісі президента і його приватній блогосфері раптом взялися активно з’ясовувати, хто чим займався під час ратифікації Харківських угод навесні 2010 року. Якби справді хотіли з’ясувати – вийшли би на себе, бо Зеленський після скандальної ратифікації злочинних домовленостей виступав перед президентами України і РФ Януковичем і Медведевим, які слухали найнятого коміка в банних халатах. З того моменту РФ почала нарощувати свій військовий контингент на півострові. Чим це закінчилося ми вже знаємо.

Читати далі

Саме так працював Янукович, аж поки раптом щось пішло не так

Як каже «мудра» влада, МВФ нам не дуже потрібний, справимося самі. До існуючих 12,5 млрд дол боргів Зеленського навіть планують ще позичити 6 млрд дол на дорожні ремонти – відповідні законопроекти вже в парламенті. А ще додаткові 6 млрд дол доведеться десь перепозичати, аби сплатити борги попередніх років. Саме так працював Янукович, аж поки раптом щось пішло не так, і грошей більше не позичав ніхто… 

Читати далі

Мотивы Зе-власти – мнимые и настоящие

Не спешите, дорогие друзья, петь дифирамбы Зе-власти. То, что сейчас делается, – не стратегия, а продуманная тактика, направленная на то, чтобы: задобрить Вашингтон в контексте полного провала коммуникации Зе-власти с администрацией Байдена и очернить Порошенко, перетянуть на свою сторону максимальную часть патриотического электората и вытянуть во второй тур Бойко, в победе над которым Зе уверен. Ибо, по мнению политтехнологов ОПУ, если во второй тур вместе с Зе выходит Порошенко, их шансы расцениваются, как почти 50/50. А к концу года будут 55/45 в пользу Пороха.

Читати далі

НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 11–24 березня 2021 року (інфографіка)

Протягом останнього тижня продовжилося зростання всіх показників поширення епідемії в Україні. Зростає кількість нових виявлень та госпіталізацій у переважній більшості регіонів. Водночас, темпи зростання незначно знизилися. Середня кількість нових виявлень піднялася до 7400 на день, а середня кількість летальних випадків – до 147 на день. Ситуація в тих регіонах на заході України, де виникла нова хвиля, лишається важкою, проте вони більше не є головними драйверами епідемічного процесу. Смертність від COVID-19 продовжує збільшуватись і за 2–3 тижні може досягнути пікових значень осінньої хвилі.

Читати далі

«Північний потік 2»: чергові порушення екологічних стандартів

Задіяні в будівництві «Північний потік 2» російські судна забезпечення вкотре проігнорували екологічні обмеження під час добудови трубопроводу гілки «Б». Так, судно забезпечення «Юрій Топчев» 2 та 10 березня ц. р. під час транспортування чергових партій труб із порту Мукран не дотрималося раніше встановленого маршруту руху в обхід природоохоронних зон у ВЕЗ Німеччини та порушило зону зимівлі птахів. Відповідні факти порушення суднами забезпечення («Фінвал», «Умка», «Владислав Стрижов», «Юрій Топчев»), задіянимиу проєкті «Північний потік 2», є непоодинокими та мають ознаки системності.

Читати далі

Мішенню психологічної війни з боку Росії є весь світ – естонська розвідка

В Інтернет-пропаганді ГРУ фокусується на популярних соціальних мережах, таких, як Facebook, Twitter, Reddit та VK (ВКонтакте). ГРУ використовує подібні ресурси для розповсюдження дезінформації у публічній сфері зарубіжних країн в надії, що вона буде поширена, а першоджерело залишиться непоміченим. Вибір тем залежить від пріоритетів ГРУ, які з часом можуть змінюватися.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 12.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Глава Місії ООН зі сприяння Афганістану Д. Лайонс прибула з візитом у Доху та зустрілась з командирами збройних формувань уряду Кабулу і радикального «Талібану». У Нігерії у місті Дамага вбито 13 мирних жителів.

Читати далі

Новости из США. 10-11 марта 2021 года

Закон American Rescue Plan Act вступил в силу. В соответствии с этим законом федеральное правительство выделяет $1,9 триллиона на производство вакцин, массовое вакцинирование и тестирование на коронавирус, помощь бизнесу, школам, университетам, колледжам, штатам, городам и гражданам в связи с тяжелым кризисом, вызванным пандемией.

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 12.03.2021

В 2018 году компания «Энергоатом» отчиталась о чистой прибыли в размере 4,6 млрд грн. В 2019-м тоже прибыль – 3,8 млрд. грн. Но в 2020-м к руководству «Энергоатома» дорвалось «новое литцо» – креатура Татарова, заступника Ермака. А вместе с ним и отличная схема, когда электроэнергию сбывали олигархам по три копейки, а те продавали ее нам с вами по вполне рыночной цене. И ВНИЗАПНА за 2020 год компания «Энергоатом» имеет 4,8 млрд грн чистых УБЫТКОВ.

Читати далі