У ніч проти 28 березня не забудьте перевести годинник на одну годину вперед

У ніч проти неділі, 28 березня, в Україні відбудеться перехід на літній час. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року №509 “Про порядок обчислення часу на території України”. Таким чином, 28 березня о 3 (третій) годині за київським часом запроваджується літній час шляхом переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину вперед. Цього року у Верховній Раді намагалися скасувати переведення годинників, але депутати не підтримали в цілому відповідний законопроєкт.

Читати далі

Повноважний посол Японії в Україні Такаші Кураі: «Справа Криму – це питання безпеки міжнародного рівня»

“Тиждень” зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Японії в Україні Такаші Кураі, щоб обговорити співпрацю між нашими країнами, напрями для подальшого економічного розвитку й важливість кримського питання.

Читати далі

Жизнь по блату

На конец вчерашних суток в Украине провакцинировано 171 000 человек, из них публичных особ 11 360, а ВСУ + НГУ – 19 846. Что это за цвет нации? Не надо сказок от власти Зеленского, что идет массовый отказ от вакцинации. Нет этого отказа в реальной жизни. Я хочу как обычный человек, который платит налоги, узнать критерий оценки важности для государства тех или иных людей. Почему бизнесмены, предприниматели, наемные работники, госслужащие ждут вакцину (которая неизвестно когда будет), а непонятные группы населения получают вакцинацию раньше всех по непонятному никому признаку. Кто эти люди? Чем они важнее миллионов других для действующей власти? 

Читати далі

Новини на крові

На фронті загострення. У нас втрати і чималі. Четверо. Так, ці виродки діють нахабно. І ідіотські дії влади цьому сприяють. У пості і на Цензорі Юрій Бутусов все написав правильно. Якби не одне “але”… Якби він зробив це після офіційної інформації. Встиг же ж першим, так? Показав свою значимість і поінформованість? Боявся не стати першим? Він, правда, не знає, чому не можна давати інформацію про бій і загинувших в такому інтервалі? Коли зараз це вже розносять всі ЗМІ. І тисячі дружин і матерів зараз лізуть на стіну від невідомості. Юрій – не зелений журналіст. Юрій іменує себе військовим експертом. А тепер я додам до цих звань ще одне, яке мене просили передати військові прямо з того самого місця подій: Ви – (ч)удак, Юра. Крапка.

Читати далі

Петро Порошенко обговорив з послом КНР Фань Сяньжуном питання поставок вакцини від коронавірусу

Сторони обговорили шляхи посилення співпраці з метою боротьби з пандемією коронавірусу. Петро Порошенко звернув увагу співрозмовника на вкрай загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні і наголосив на нагальній необхідності вакцинації українських громадян. У цьому зв’язку він подякував китайській стороні за вияв солідарності шляхом постачання першої партії китайської вакцини до України. Петро Порошенко закликав китайську сторону продовжити постачання в Україну вакцин для ефективної протидії COVID-19.

Читати далі

Дурні як двері

Феєрія лицемірства! На ефір “1+1” притягли обмальовані двері з Офісу президента, аби поговорити про поганих вандалів, які обмалювали вхід в ОПУ. Туди не кличуть батька сержанта Журавля, покинутого помирати, аби Зеленському перемир’я не псував. Туди не кличуть родичів тих, хто помер від КОВІД, тому що в лікарні не було кисню. Туди не кличуть мати маленького Кирила Тлявова, убитого поліцаями, і про якого забули всі – від активіЗтів до ЗМІ. Туди не кличуть родичів Ріффмастера, який вже більше року сидить в буцегарні. Туди принесли двері! От де у них проблема! Яких судових реформ вам бракує? У них тут двері обмальовані!

Читати далі

Ми маємо допомогти «нулю»

Ми зараз з Serg Marco і групою натхненних фахівців завдяки вашій допомозі вже поставили систему на одній з найнебезпечніших ділянок фронту. Це потужні камери, комп’ютери і купа необхідного обладнання. Разом з допомогою нашим снайперам це склало аж 253 тисячі гривень. Ця система дозволяє уважно стежити за діями ворога, не піддаючи себе ризику отримати кулю снайпера або щось більш важке. Але ми зробили тільки частину роботи. І ми зобов’язані її закінчити. Але у кожного з вас є щаслива можливість приєднатися до нас. І допомогти. Не тільки морально. Щоб наші не вмирали, і їх не везли скаліченими до шпиталів.

Читати далі

Щеплення від популізму

Складається враження, що вакцинацію населення ніхто і не збирався проводити. Тепер вже очевидно, як з самого початку гучні заяви та бравурні медійні звіти не відповідали справжнім діям “майстрів спорту”. Замість боротьби з епідемією на ній тупо заробили і заробляють, традиційно розвівши народ черговими інформаційними маніпуляціями. Але найгірше – відсутність запиту на відновлення справедливості та притягнення до відповідальності конструкторів чергової афери влади за смерті тисяч людей, бо епідемія сліпоти українців виявилася набагато страшнішою за ковід.

Читати далі

Медичні заклади по всій країні отримують кисневі концентратори від Фонду Порошенка (фото, відео)

Чергова партія з 30 кисневих концентраторів передається в лікарні Вінницької, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської та Черкаської області. Закупівля кисневого обладнання зараз є одним з головних пріоритетів Благодійного фонду Порошенка. За час пандемії до українських лікарень вже було передано більше 100 кисневих концентраторів. Загалом у Порошенка за час пандемії надали допомогу близько 200 медичним закладам і витратили на благодійність 120 мільйонів гривень.

Читати далі

Новий подарунок децентралізації від Зеленського

Зеленський вирішив перекласти відповідальність у власному провалі в боротьбі з пандемією на місцеві громади і змусити їх переглядати і так куці бюджети, щоб виділити фінансову допомогу на час пандемії. Як, за які кошти місцевого бюджету, в якому розмірі забезпечити одноразову допомогу найманим працівникам та ФОПам, які втратили частину своїх доходів чи зарплати внаслідок протиепідемічних обмежень?

Читати далі

Нафтогаз: Виробники теплової енергії ставлять під загрозу опалювальний сезон у 15 регіонах

Борги виробників теплової енергії ставлять під загрозу стале проходження опалювального сезону у окремих населених пунктах 15 регіонів. Станом на 25 березня 2021 року, 56 підприємств теплоенергетики не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО). Для надання газу у квітні ці компанії мають сплатити понад 820 млн грн. Нафтогаз закликає тепловиробників, що не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах ПСО, привести свої розрахунки до належного рівня.

Читати далі

Служба держбезпеки Латвії вважає невійськові дії РФ незмінною загрозою для країни

22 березня Служба держбезпеки Латвії оприлюднила відкриту частину свого звіту про роботу за 2020 рік, у якому окреслено оцінку основних загроз національній безпеці республіки. СДБ Латвії вважає головною незмінною загрозою конституційному ладу держави невійськові дії Росії, спрямовані на підрив довіри до демократичних принципів і легітимності латвійської влади, а також союзників Латвії – НАТО і Європейського союзу. Особлива увага латвійських колег приділена тим зусиллям, які російська влада фокусує на молоді, намагаючись заманити її у лоно «руського міра».

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 26.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Терористична організація «Аш-Шабаб» здійснила мінометний обстріл одного з центральних кварталів Могадішо. З території Ірану в Аравійському морі було здійснено запуск ракети по ізраїльському вантажному судну. Президент Афганістану підготував «дорожню карту» щодо мирного врегулювання ситуації в країні.

Читати далі

Новости из США. 24-25 марта 2021 года

В четверг свою первую большую пресс-конференцию провел президент Байден. В среду, по окончании в Брюсселе встречи министров иностранных дел стран НАТО провел пресс-конференцию государственный секретарь Блинкен.

Читати далі

Перемир’я – нема

За Порошенка на фронті працювали антиснайперські підрозділи. За Порошенка ЗСУ застосовували БПЛА. За Порошенка в зоні конфлікту в повну міру працювали військові розвідники. За Порошенка, обпікшись на перших спробах, перестали гратися у «розведення сил» – навпаки ЗСУ скорочували відстань до бойовиків, а відтак зникали «сірі зони», жадані для снайперів і для ворожих ДРГ. Де це все на фронті зараз?

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 26.03.2021

Представитель МВФ Джерри Райс заявил, что зимние переговоры зелебубочек с фондом окончились приблизительно ничем, реформ кагбэ нет, сроков получения нового транша тоже соответственно и следующие переговоры когда будут и сколько продлятся – хз. Кредит можно получить или в МФВ или у Путина. Без кредита пенсии и прочую халву платить будет нечем.

Читати далі