Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 31.03.2021

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Как (не) стать мишенью дезинформации». При рассмотрении образцов дезинформации в прокремлевских СМИ за эту неделю становится очевидной определенная иерархия: среди целей дезинформации — множество организаций, стран и людей со схожими ценностями.

Читати далі

Основним джерелом загроз для ЄС у кіберсфері є Росія

22 березня ц. р. Рада ЄС ухвалила резолюцію на підтримку оновленої «Стратегії ЄС у галузі кібернетичної безпеки для цифрової декади». Фактично розробка, затвердження та подальша імплементація т. зв. «Стратегії кібербезпеки ЄС» відбувається на фоні усвідомлення того, що основним джерелом загроз у кіберсфері є Росія.  Це відображено у більшості відкритих річних звітів/оцінок загроз національній безпеці, що готувалися розвідувальними органами низки європейських країн упродовж січня-березня ц. р.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 31.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. 29-30 березня під час військових операцій урядові сили Афганістану знищили 36 бойовиків, а також знешкоджено партію зброї і боєприпасів. Президент Афганістану Ашраф Гані закликав рух «Талібан» оголосити про контрольоване міжнародною спільнотою припинення вогню.

Читати далі

Що сталося два роки тому?

Порошенко, по суті, потрапив у ту саму пастку, що й Ющенко. Від нього чекали дива, але див не існує – і його зненавиділи. Держава, церква, розвиток української культури, можливості для ведення бізнесу – все це цікавило меншість країни. У волонтерському русі в тій чи іншій формі прийняли участь кожен четвертий громадянин. А ¾ страждали, бо «їх обкрадають».

Читати далі

Новости из США. 29-30 марта 2021 года

В понедельник в Миннеаполисе начался судебный процесс по обвинению бывшего офицера полиции Дерека Шоувина в убийстве Джорджа Флойда 25 мая 2020 года

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 31.03.2021

На весь стольный град Киев выделено 42 тысячи доз вакцины. Медиков в Киеве 32 тысячи. На одного медика нужно потратить две дозы. То есть если все медики города Киева всё-таки захотят вакцинироваться, то даже им не хватит.

Читати далі

НАН України: Огляд епідемічної ситуації в Україні за 24-30 березня 2021 року (інфографіка)

За тиждень в Україні суттєво знизилися темпи зростання кількості нових зареєстрованих випадків. Уперше з початку нової хвилі 30.03.2021 р. зареєстровано менше інфікованих і померлих, ніж тиждень тому. Статистичні показники останніх днів дають підстави сподіватися, що загальна епідемічна динаміка розвивається за дещо оптимістичнішим сценарієм, ніж було прогнозовано. Якщо статистична динаміка не є результатом непередбачених затримок у надходженні даних, то сукупність позитивних ознак дозволяє очікувати пікового періоду протягом одного-двох тижнів. На жаль, цього не можна сказати про госпітальну динаміку, тому що, через переповненість багатьох лікарень, на реальне покращення ситуації можна сподіватися значно пізніше, за 3-4 тижні. Середня за останній тиждень кількість нових випадків становить 13887 на добу. На 23.03.2021 р. маємо в середньому 5456 нових одужалих за день і 284 нових летальних випадків на добу. Найбільше занепокоєння викликає збільшення кількості активних госпіталізацій.

Читати далі