Світовий гнійник визріває прискореними темпами

Давно ми не зазирали запоребрик. Ну точніше, я-то слідкую уважно, але стрічку не засмічую, не всі ж мають хист дослідника калу. 😉 Ну так от, вони ужасно просунулися останнім часом. Маю на увазі на шляху окуклювання, анального окопування і трансформації в (квазі?)тоталітарну державу. (Квазі їхній тоталітаризм чи вже не квазі – про це й поговоримо). Ігнорувати ці процеси не можна, я завжди казала і далі кажу – російська політика щодо України (читай – ступінь агресії) є похідне від їхньої внутрішньополітичної ситуації, і виключно від неї.

Читати далі

У шпагаті між Байденом і Коломойським

Нашого шахрая сумління не мучає, а лише страх перед можливим покаранням з обох боків. Бо боїться він і Байдена, й Коломойського. І має підстави. У США є знамените міністерство фінансів, яке й запроваджує абсолютну більшість санкцій. А ще воно вміє дуже добре знаходити чужі брудні гроші. Тільки 40 мільйонів доларів, які викрадали з ПриватБанку за допомогою Зеленського та його Кварталу, вже буде достатньо, якщо хоч один із тих вічнозелених долетів до США. Коломойський санкцій не вводить, але має таку собі копилочку (та яку там копилочку, вже цілу скриню!) з компроматом на Зеленського і його дружків та подружок. І там не лише гроші, але й дуже багато всього мерзопакостного.

Читати далі

Подоляк цікавиться минулим

Головний політтехнолог Офісу президента Михайло Подоляк написав емоційний пост про те, що Харківські угоди ніби готували “стовпи агресивного медіа/колективу Порошенка” Єлісєєв, Клімкін і Чалий. Подоляка зразу ж зловили на брехні – Чалий на момент Харківських угод подав у відставку. Проте я дуже радий, що пан Подоляк кинувся згадувати минуле. Я щиро бажаю йому просвітити нас всіх щодо його власного минулого.

Читати далі

Вертоліт РФ порушив повітряний простір України в Сумській області (відео)

Сьогодні прикордонний наряд Державної прикордонної служби України в Сумській області зафіксував заліт вертольоту з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України. Російській стороні направлено лист з вимогою повідомити обставини порушення повітряного простору України російським вертольотом. Наразі очікується відповідь від прикордонників Росії. По даному факту Державна прикордонна служба України також негайно поінформувала всі зацікавлені міністерства та відомства.

Читати далі

При Зеленському державні підприємства раптово стали збитковими

Один з найкращих показників ефективності діяльності влади, а одночасно і корупції у владі, – діяльність державних підприємств. Зміна фінансового стану державних підприємств дуже добре демонструє «професіоналізм» і корупційність «нових облич» президента Зеленського. Нездатність управляти чи “крадівництво” в безпрецедентних масштабах?

Читати далі

Найкраща зброя проти фейків – правда

Як і в інших питаннях, при боротьбі з якимось злом зекоманді найголовніше – не вийти на самих себе. Бо чи не всі фейки і брехню продовжують генерувати якраз вони. Кричущий, хрестоматійний приклад – мантра про те, що нібито у 2014-19 роках було “закрито 300 (400, 500 – залежно від емоційного накалу дискусії) лікарень”, “звільнено сотні лікарів-фахівців” тощо. Її носять по ефірах і міністр охорони здоров’я Степанов, і інші речники та хейтери. Як виявилося, жодного медичного закладу державної форми власності ліквідовано не було.

Читати далі

Заради об‘єднання патріотичних сил проти олігархату (відеозвернення)

Маруся Звіробій-Біленька знімає свою кандидатуру на виборах по 87 виборчому округу на користь кандидата від ВО «Свобода» – Руслана Кошулинського. Це консолідоване рішення Марусі та партії Європейська Солідарність. Так і роблять ті, кому держава Україна дорожче ніж змагання «на політичну довжину».

Читати далі

Петро Порошенко: Токсичне клеймо на міжнародній репутації Кремля

«Таким є і надовго залишиться цей день для російського агресора. Незаконний «референдум» в Криму, який він зухвало організував під дулами російських автоматів та під наглядом своїх «зелених чоловічків», ніколи не змінить міжнародно визнаний факт приналежності Криму Україні. Те, що частина нашої території поки що перебуває під окупацією, обов’язково зміниться. Крим неминуче повернеться, а суверенітет і територіальну цілісність України буде відновлено. Скільки б років не пройшло, наша боротьба триває і сьогодні. Глибоко вдячний всім нашим міжнародним партнерам і союзникам, які підтримують Україну на цьому шляху. Крим — це Україна!» – написав Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Читати далі

Відбулася презентація видання «Слідчо-наглядові справи Тараса Шевченка. Корпус документів (1847–1859). Факсиміле»

Обидві книги містять факсиміле збережених слідчих і наглядових справ поета, із яких понад 140 документів надруковано вперше. Відтворено також збірку Шевченка «Три літа», альбоми 1846–1850, 1848–1850 років, понад тридцять листів до поета. Упорядкували документи і написали передмову про особливості републікації вилучених матеріалів під час арештів поета Геннадій Боряк та Людмила Демченко. Модерував зустріч завідувач відділу шевченкознавства Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України доктор філологічних наук Олександр Боронь. Він же здійснив наукове редагування обох книг «Слідчо-наглядові справи Тараса Шевченка. Корпус документів (1847–1859). Факсиміле».

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 16.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. У Нігерії озброєні терористи напали на школу в селищі Рема. У Дамаску попереджено спробу потрійного теракту. У Сирті розпочалося засідання спільного військового комітету у форматі «5+5». По авіабазі збройних сил Іраку у провінції Салах-ед-Дін, на якій розміщуються військові підрозділи США, було завдано ракетного удару. Постраждалих і руйнувань немає.

Читати далі

Верховний Суд розпочав розгляд кримінального провадження щодо Віктора Януковича

15 березня 2021 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд кримінального провадження за касаційними скаргами захисників колишнього президента України Віктора Януковича, який був засуджений до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни проти України. ККС ВС відклав розгляд кримінального провадження на 12 квітня у зв’язку з тим, що 12 березня від одного із захисників надійшло доповнення до касаційної скарги, із яким мають ознайомитися сторони провадження.

Читати далі

НКЦК при РНБО України попереджає про високий рівень кіберзагроз

Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України попереджає про активну експлуатацію вразливостей у поширеному програмному продукті Microsoft Exchange. У разі успішної експлуатації вразливостей атакуючі мають можливість виконати довільний код у вразливих системах та отримати повний доступ до скомпрометованого серверу, включно із доступом до файлів, електронної пошти, облікових записів тощо. Крім того, успішна експлуатація вразливостей дозволяє отримати несанкціонований доступ до ресурсів внутрішньої мережі організації.

Читати далі