А виноват украинский нацизм, конечно

Цельный спикер Госдуры РФ Володин пригрозил социальным сетям (Фб, Инста и Твиттер) принятиям нового законодательства о «цифровом суверенитете» за «блокировки» новостей российских СМИ. А причиной стали украинские фактчекеры. Началась эта история с того, что ФСБ РФ, МВД РФ и СК РФ задержали каких-то подментованных воронежских зигометов. ФСБ выпустили пресс-релиз, в котором сказали, что задержанные были членами украинской радикальной группировки «МКУ». Расшифровывается эта аббревиатура как «Маньяки. Культ убийц». Звучит как бред. Эту новость от ФСБ радостно растиражировали независимые российские СМИ.

Читати далі

Звідки ж на Зеленського зійшла хвиля патріотизму?

Чим ближче дата виходу фільму розслідувачів із Bellingcat по злитій справі вагнерівців, тим гірший настрій на Банковій. Якщо емісари Офісу президента пішли ва-банк і фактично благали заступника керівника британської розвідки МІ6 вплинути на команду розслідувачів і не допустити виходу фільму, то це вже не поганий настрій. Тут всі ознаки банальної паніки…

Читати далі

Без трусів і з хрестиком

Так. Тепер підтвердилося, і це капець. Головою делегації українського парламенту, що відбула до Стамбулу, таки був Яременко. Ну, логіка там зрозуміла: мовляв, він екс-генконсул у Туреччині, він там вже бував. Але проблема в тому, що з тих пір він встиг наговорити декілька цікавіших за “анал табу” речей. Я прям шкодую, що не скринів, а на ФБ він підтер. Але дещо залишилося.

Читати далі

Бывший генеральный прокурор и американские санкции, или Как построить ОПГ в стране Евросоюза

Когда на неделе США ввели визовые санкции против Коломойского, я вспомнил, что в феврале аналогичные санкции США ввели против бывшего генпрокурора Словакии Доброслава Трнка. За деятельностью международной поликриминальной ОПГ, на которую поработал Доброслав, я слежу с 2018 года и решил вам тут про нее рассказать. Здесь будет несколько старых историй, потому что все это началось с жестокого убийства словацкого журналиста Яна Куцяка и его девушки Мартины Кушнировой в феврале 2018 года. И это страна Евросоюза. Так что наша борьба с судейской мафией будет долгой и трудной, я вам гарантирую.

Читати далі

Олексій Данілов: Проросійські телеканали в Україні – засоби не масової інформації, а масового знищення

У Варшаві відбулася зустріч керівників органів нацбезпеки при президентах України, Польщі та Литви у форматі Люблінського трикутника. Коронавірусні обмеження не стали на заваді проведенню очної зустрічі представників трьох країн для обговорення гібридних викликів і визначення стратегії спільних дій з їх нейтралізації. Під час візиту до польської столиці власний кореспондент Укрінформу поспілкувався із секретарем РНБО України Олексієм Даніловим.

Читати далі

Американські експерти запропонували адміністрації Байдена стратегію щодо України

Стратегію США щодо України запропонували адміністрації президента США Джо Байдена низка американських експертів. Аналітичну записку для Білого дому ініціював американський аналітичний центр “Атлантична рада”. Автори документу рекомендують адміністрації Байдена вжити низку безпекових і дипломатичних кроків щодо України, а також зайняти чітку позицію щодо її внутрішніх реформ. Санкції щодо Ігоря Коломойського вони називали частиною цієї політики.

Читати далі

Лікування буде. Болісне

У Віті Пузанова сталася огидна ситуація. Його хлопець (8 років) грав у шахи в комп’ютері по мережі. От здавалося б, не політичний форум – сфера взагалі далека від політики як такої. Шахи! І от. В противники йому попався представник Третього Риму. Звісно, програв. Що почав робити представник “дєди-ваєватєлєй”? Звісно, блювати шовіністичною отрутою і ненавистю до всього українського. То лохи, втративши гроші в бізнесі, потрапивши в незручну ситуацію або програвши у шахи, мусять аналізувати зроблене раніше, шукати власні помилки та робити висновки на майбутнє! Для народу зайвої хромосоми – це марне! Для них норма, програвши в шахи, – врізати противнику дошкою в табло.

Читати далі