День, коли рухнула віра в казку про братську любов і один народ

Сім років тому Совбєз РФ дозволив Путіну “ввести войска на территорию Украины”. Не сумнівайтесь, страшний відсоток українців не усвідомлює і ніколи не усвідомить, що то було оголошенням війни, яка розпочалася задовго до 2014 року. Пішов восьмий рік війни…

Читати далі

Как защитить украинский шельф – задачка на десятилетие

Во время аннексии Крыма Украина россияне отжали у нас вполне конкретные вещи, в том числе газоносный шельф размером с Венгрию. Но силовой ответ на их давление займет десятилетие. Выходом для освоения шельфа может стать концессия, допуск крупных игроков из США и ЕС или патрулирование западной части Черного моря судами НАТО. И, судя по слухам, ситуация на украинском шельфе вскоре поменяется к лучшему. А речь Байдена о том, что “Соединенные Штаты не признают и никогда не признают аннексию полуострова, и мы будем вместе с Украиной противостоять агрессивным действиям России” — это не просто дежурные слова к годовщине аннексии.

Читати далі

Пам’ять в мармурі та граніті потрібна насамперед живим

Поховання у відповідних меморіальних місцях тих, хто віддав або присвятив життя служінню Батьківщині, є по суті останнім в цьому світі наданням почестей з боку держави і суспільства. На тлі першочергових завдань, раптових викликів і “турборежиму” народних обранців, які залучені до формування порядку денного і планів законодавчої роботи, якось не доходила черга до створення Національного військового меморіального кладовища. Ситуація змінилася у жовтні минулого року, коли до розгляду був поданий відповідний законопроект, який частково дає відповіді на багато запитань. Щоправда викликає і чимало додаткових.

Читати далі

Це не просто суд про гроші

На жаль, завтра все ще не так тепло, як хотілося б. Тому акція на ліжаках та з коктейлями буде пізніше, а поки що я завтра о 14:00 буду під Шостим апеляційним судом по справі ПриватБанку. На кону ж відміна націоналізації ПриватБанку. Це не просто суд про гроші, це суд про економічну систему нашої країни загалом. Шостий апеляційний адміністративний суд розглядатиме апеляцію на рішення про скасування націоналізації ПриватБанку. А після суду буде бар. Бо день святого Приватрика ж. 

Читати далі

Виступ Петра Порошенка на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп 01.03.2021 р. (відео)

Негайно створити парламентську слідчу комісію щодо зірваної спецоперації по затриманню російських бойовиків з ПВК «Вагнер» вимагає п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Про це він заявив під час погоджувальної ради. Порошенко також закликав забезпечити охорону офіцерам розвідки, які володіють інформацією щодо цієї спецоперації, та ухвалити проект постанови проти політичних репресій з боку влади.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 01.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Під час руху кортежу заступника командувача збройних сил Сомалі Аббаса Аміна стався вибух міни. Бойовики угруповання “Ісламська держава” (ІД) завдали ударів по газопроводу у східній провінції Дейр-ель-Зор. Внаслідок потужного вибуху загинуло сім іракських військовослужбовців.

Читати далі

Побудка с утренним Орком. 1.03.2021

С большой помпой министр иностранных дел и делишек Кулеба объявил о безвизовом режиме с двумя странами. И это в два раза больше, чем сделал Порошенко — тот добился безвиза только с одним ЕС, а зелёная власть добилась безвиза с Гренадой (это остров в Карибском море) и заморскими территориями Нидерландов (это за морем). В два раза больше, понимаете?

Читати далі