ОПУ «вшанував» Кобзаря

Рівень освіти в Офісі президента – це “Квартал-95”. Це гірко, але жити з цим доводиться. Але можна бодай на пошуковець ГУГЛ запускати те, що виставляєте? Я подивився би, що сказали б у Польщі адміністрації їх президента, якби вони лівим портретом прикрасили пост про Міцкевича або Сенкевича. Хоча… Слава Богу, хоч не портретом Івана Крилова проілюстрували – його Шевченко теж малював. 

Читати далі

«Шевченко назавжди є нашою духовною зброєю» – Петро Порошенко

«”Шевченко — це не тільки те, що вивчають, а те, чим живуть. У чому черпають сили й надії”, — писав Іван Дзюба. І це правда. Ми, українці, завжди знайдемо у творах Шевченка рядки, які додають сил і надихають. У всіх наших справах нас супроводжує слово Кобзаря: “В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля”. Він вів з собою героїв українських революції та воїнів, які боролися і борються за Україну проти тоталітарних режимів», – написав Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Читати далі

Хамством Мендель нас відволікають від щоденних провалів Зеленського?

Що найгірше в цій усій історії – це те, що ці неушкоджені інтелектом особи прагнуть слави. Це й спонукає їх до подібних інтерв’ю, в яких вони намагаються наділити себе історичними ролями, акцентувати на власному неабиякому впливі на процеси. І ці голі амбіції, помножені на незайманий інтелектом думальний апарат, повною мірою показують ворогу, наскільки слабкою є влада в Україні та наша держава в цілому. Вони, звичайно ж, увійдуть у підручники. Але зовсім не так, як заспокоюють одне одного і як вигадують собі в рольових іграх. Ввійдуть в історію як ідіоти, брехуни, злодії та зрадники. 

Читати далі

Пандемія може призвести до нестачі продовольства. Уряд про це не думає

ООН склала рейтинг країн за продовольчою безпекою. Україна посідає 54 місце у глобальному індексі продовольчої безпеки 2020 року серед 113 країн. Таким чином нашу державу, за даними міжнародних експертів, випереджають навіть сусідні країни – РФ та Білорусь. Крім того, на кілька позицій вище опинилися Об’єднані Арабські Емірати, які, згідно із заявами президента Зеленського, Україна обіцяє забезпечити продовольством.

Читати далі

Національна програма до 2030 – «вижити та випетляти»

Минулого тижня Уряд України затвердив Національну економічну стратегію до 2030. Драфт документу готувало понад 20 аналітичних центрів, залучені десятки експертів. Фінансували цю роботу, наскільки відомо, олігархи, але це менш важливо в даному випадку. Це мало стати квінтесенцією економічної думки, народженням українського лева на теренах Центрально-Східної Європи. Але наразі виглядає на десятиліття Бабака.

Читати далі

Пункт неповернення пройдений

Перелом стався. Далі час твердо та упевнено працює на нас. Згадайте, що ватно-зелена ботва нам розповідала весною 2019-го? Вони просторікували про те, як 2/3 порохоботів перевзуються, а решта відправиться мести вулиці. Що Порошенко виїде за кордон, а його партія розсиплеться сама. І що? І як? Побачили ми масове перевзування? Ні. «ЄвроСолідарність» вистояла. «ЄвроСолідарність» не розпалася. І зараз мені як аналітику, чиє захоплення – досліджувати і аналізувати, очевидно – «ЄвроСолідарність» повертається у владу. Це помітно з цілого сузір’я відзнак. Треба лише їх бачити і складати докупи.

Читати далі

При Зеленському у місцевого самоврядування настали «чорні роки»

Асоціація міст оприлюднила дані про перекладання на бюджети місцевого самоврядування видатків без фінансового забезпечення. Вони вражають: при Зеленському покриття за рахунок місцевих бюджетів виконання державних функцій досягає катастрофічних показників, команда Зеленського паразитує на місцевому самоврядуванні. У 2020 році перекладання на бюджети місцевого самоврядування видатків без фінансового забезпечення становило 201,1 млрд. грн, тобто порівняно з 2019 роком ці невластиві для самоврядування видатки зросли на більше 53 млрд. грн.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 09.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. На кордоні між Пакистаном і Афганістаном було вбито вісім терористів. Сили коаліції, очолювані КСА, завдали авіаудару по табору хуситів із шиїтського руху «Ансар Аллах». По нафтових об’єктах на території Саудівської Аравії завдано ракетних ударів.

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 9.03.2021

Госпожа Мендель, пресс-секретарь величайшего лидера современности, останавливающая коня на скаку одним твитом, дала интервью. Оно не такое помпезное, как интервью английской экс-принцессы, но родное, своё и смешное до слёз. Потому что, сцуко, плакать хочется, когда понимаешь всю глубину глубин. И да, верните Стеця!

Читати далі