Им понравилось ломать и «строить»

Я нас всех поздравляю. Поздравляю с началом предвыборной кампании Зеленского на второй срок. А вы как думали? То, что раньше было подозрительной движухой, вчера окончательно оформилось и было озвучено на съезде слуг народа. И теперь уже нет сомнений на тему – чего это наша лягушонка стала в последние пару месяцев такой гиперактивной? Да-да, и СНБО наше теперь – это не про безопасность. Это про предвыборный штаб Зеленского.

Читати далі

Принцип Ґаузе

Якщо Медведчук поб’ється з Шуфричем, то хто із них буде патріотом, а хто зрадником і колаборантом? Витіснення Зеленським конкурентів із замосковської електоральної ніші не робить його проукраїнським політиком. Більш того, це не обов’язково призведе до значного ослаблення підтримки цієї частини політикуму. Хіба що ця демонстрація патріотизму затягнеться, і ніша буде подроблена на дрібні шматки та зайнята іншими видами. Але це відбудеться лише тоді, коли вони намагатимуться вказувати на свою категоричну відмінність у поглядах (стануть різними видами) та валити одне одного сильніше ніж ворогів. Саме це призводило до регулярного занепаду проукраїнського руху. Усі проти всіх в 1917-1920, Бандера проти Мельника, Удовенко проти Костенка, усі разом проти Ющенка, а потім і проти Порошенка…

Читати далі

Офіційний Пекін закликав «не політизувати». Почалася гра м’язами

У 2020, як і в 2019, Китай був найбільшим торгівельним партнером України. Відносини між обома державами суттєво погіршила ситуація навколо Мотор-Січі, новини щодо якої китайці переважно отримували зі ЗМІ. Це КНР запам’ятала, і відповідь не забарилася. Окрім судових позовів щодо цієї української компанії, офіційний Пекін дозволив візит китайського бізнесу в анексований Крим. Wе вже гра в шахи, яка потребує великої підготовки і сильних тренерів. Імпровізація не пройде. Як і промовчати не вдасться.

Читати далі

Доверие и институты

Во всех сферах у нас точкой устойчивого равновесия являются жестко вертикальные системы. Что государство в целом отторгает парламентаризм и распределенные системы ответственности. Что на местном уровне горсоветы чаще всего оказываются карманными у мэра. Предприятия, политические партии. На что не посмотри. И стандартным объяснением этой тенденции является злая воля коррупционеров/олигархов/других неприятных личностей, которые пытаются подмять все под себя. Можно объяснять эту тенденцию травматическим советским опытом. Но основная проблема намного глубже и более массовая. Это проблема доверия. Причем доверия всех ко всем.

Читати далі

По дорозі до завершення Епохи бідності ніхто годувати не обіцяв!

Коли за справу беруться сексуальні лібертаріанці, виховані на засадах ринкових механізмів вільної конкуренції совка, то в усій країні залишаються два сорти кефіру: вчорашній і позавчорашній. Або в колгосп – або вмирай. Або колись тим, що є, – або вмирай. Або виживай – або вмирай. Або терпи – або вмирай. Олігархи, війна, корупція, некомпетентність – фейки, які поширюються ворогами влади. Українці добровільно живуть в цій матриці, і одним фільмом-розслідуванням це точно не виправити, але це черговий шанс побачити реальність та зробити бодай якісь висновки. 

Читати далі

«Справа Шеремета» – це дзеркало влади

Справа Ріфа, Кузьменко і Дугарь – їх реальне дзеркало, в якому відбивається їх справжня суть. А не спроби перефарбуватися під суспільний запит. Їх дійсне ставлення до України, до війни з ворогом, до ветеранів, до цінностей і розуміння слова «патріотизм». Але все занадто затяглося. І тепер настав час закріпити розуміння, що це – саме «політичне переслідування» брехливою владою справжніх патріотів України. Тому ми оголошуємо великий збір своїх однодумців і прихильників. І завтра, 16 березня, о 14:00 ми прийдемо під Шевченківський суд за адресою Дегтярівська 31-А. Ця циркова справа має бути нарешті закрита. Ріф повинен вийти на свободу. І з усіх «підозрюваних» повинні бути зняті всі звинувачення.

Читати далі

За це заплатив кожен українець, щоб декілька «українців» стали мільярдерами

За 2020 рік Національна атомна компанія «Енергоатом» відзвітувала про чисті збитки на суму 4,8 мільярдів гривень! Тоді як, за власним фінансовим планом, компанія мала закінчити рік із прибутком у сумі 1,6 мільярда гривень. При цьому за результатами 2019 року «Енергоатом» відзвітувала про 3,8 млрд грн прибутку, 2018 рік завершений також із прибутком у розмірі 4,6 млрд грн. Ці збитки – не через коронавірус. Ці збитки – результат корупції, підігрування олігархам, некомпетентності та відсутності державницької політики в управлінні. У олігархів тепер набагато більше грошей, щоб промивати мізки недогромадянам. 

Читати далі

Виступ Петра Порошенка на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп 15.03.2021 р. (відео)

«Ми маємо захистити людей та країну! У нас три позиції, на яких ми наполягаємо: створення ТСК по зриву вакцинації, по «вагнерівцям», розслідуванню “справи Шеремета”. І ще раз наголошую: ми ЗА вакцинацію. Владі не вдасться перекласти на опозицію провину за вашу нездатність і незграбність: будете нести відповідальність вже за 25 тисяч смертей українців» – наголосив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 15.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Масові протести проти військового перевороту, що відбувся у країні, тривають майже сім тижнів поспіль. Загалом понад 126 людей вбито під час масових акцій протесту проти влади військових. Заарештовано щонайменше 2 156 осіб. Спеціальний посланник генерального секретаря ООН Крістін Шранер Бургенер в офіційній заяві різко засудила кровопролиття в країні, а також те, що військові нехтують міжнародними закликами до стриманості, діалогу і повного дотримання прав людини.

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 15.03.2021

Форбс – такая штука, от которой особо не спрячешься. И можно долго рассказывать про борьбу с олигархами, но цифры – они показывают другое, да, Владимир? И несмотря на кризис, олигархи наши весьма зажирели.

Читати далі