Роман Балаян отримає почесну нагороду «Золота Дзиґа» за внесок у розвиток українського кіно

У попередні роки почесною нагородою “Золота Дзиґа” за внесок у розвиток українського кінематографа були відзначені: українська актриса театру та кіно Лариса Кадочникова, режисер, сценарист, педагог Вячеслав Криштофович, кінооператор Юрій Гармаш та акторка Ада Роговцева.

Читати далі

НАБУ оголосило у розшук ексголову правління ПриватБанку Олександра Дубілета

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук ексголову правління ПриватБанку Олександра Дубілета, якого підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року. Таку постанову виніс детектив НАБУ, повідомив у коментарі Укрінформу в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

Читати далі

Академік Сергій Комісаренко: «Нашому уряду поради вчених не потрібні»

Чи достатньо нинішніх карантинних заходів, у чому особливість «британського» варіанту коронавірусу і коли в Україні буде своя вакцина проти Covid-19? Про це «Главкому» розповів голова комісії з біобезпеки і біозахисту при РНБО, директор Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко. Академік нарікає, що за своєю посадою мав би бути радником президента Володимира Зеленського, але глава держави не дослухається до його порад, та ділиться міркуваннями про причини занепаду вітчизняної науки, називає провідних науковців, які вже виїхали закордон, і перераховує ключові досягнення, які є, але якими не цікавиться влада.

Читати далі

Схід і Захід разом голосують за найгіршими традиціями Донбасу

Вчора відбулися довибори до Верховної Ради на Донеччині та Франківщині. Ранкова стрічка, дивлячись на 50-й і 87-й округи: – Блд… Окремі голоси: – Із загальним виборчим правом треба шось робить. Бо одного ранку богообраний нарід продасть країну за скіпас і ковбасу. Окремих голосів стало трохи більше. Ми живемо саме в тій країні, якої хоче більшість, але не ми.

Читати далі

В Україні давно пора щось робити з громадянством

Половина Закарпаття має громадянство Угорщини, половина Галичини – Польщі, половина Донбасу – Росії. Практично, весь політикум та великий бізнес має десяток різних паспортів. І коли потім депутатом або мером обирають громадянина Росії, влада із заклопотаним обличчям чухає репу і розводить руками. Ситуація з громадянством почала впливати на національну безпеку і потрібні екстраординарні заходи, щоб це зупинити. Законодавство про громадянство треба змінювати.

Читати далі

Два роки брехні, дилетантства та корупції

Красива картинка «молодого і перспективного» вчителя Василя Голобородька, змальована олігархічними телеканалами, в реальності виявилася облудою, у яку повірили мало не три чверті українських громадян. Два роки перебування при владі Зеленського стали суттєвим відкатом назад у розвитку країни. Ці два роки характеризують кричущий управлінський непрофесіоналізм, примітивне розуміння політичних та економічних процесів, корупція, а часто й неприхована колаборація з ворогом. Пандемія CoViD-19 лише ускладнила і унаочнила ці характеристики «зеленої» влади в сучасній Україні.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 29.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Радник з національної безпеки президента Афганістану Х. Мохіб заявив про загрозу громадянської війни у разі передчасного виведення іноземних сил. 27 березня щонайменше 114 осіб загинули під час розгону протестувальників в М’янмі.

Читати далі