Противник підступно замінував українську територію мінами, що самоліквідовуються (фото)

Вчора, 23 березня, під час обстрілу позицій одного з підрозділів, що виконує завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», окупантами підступно здійснено мінування території забороненими Оттавською конвенцією протипіхотними мінами ПОМ-2. Сьогодні, 24 березня, близько 15 години боєприпас самоліквідувався, на щастя, не завдавши нікому шкоди. Україна, відповідно до згаданої Конвенції, до 2011 року знищила ці міни. А Росія навпаки відмовилась підписати та ратифікувати Оттавську конвенцію – ці міни досі перебувають на озброєнні ЗС РФ. Отже, підле та підступне мінування позицій Збройних Сил України цими забороненими боєприпасами в Україні можливе лише за умови надходження їх з Росії.

Читати далі

СБУ припинила діяльність воєнізованого збройного формування та постачання військових товарів з РФ (фото, відео)

За даними СБУ, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Підготовка членів «ПВК» відбувалась на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області. За даними слідства Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами такої діяльності були колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як «позаштатний агент НАБУ».

Читати далі

Беня затихарився

То прям першим ньюзмейкером був, розповідав як “Пєтя надоєл”, називав Зеленського “общєй с Аваковим побєдой”, фоткався у нього в кабінеті ледь не в шортах, міністрів призначав, і, взагалі, вже був росіянам збирався нас продати “за 100 мільярдів”. Точно якесь паскудство затіває типу дефолту або судового рішення по Привату на свою користь, а що грабує, як не в себе ще “целих овєц”, то можна не сумніватись.

Читати далі

Україна скоротила співробітництво з ЄС

При президентові Зеленському відбувається згортання державної проєвропейської політики. Розмови про промисловий безвіз з країнам ЄС залишились лише розмовами. За час Зеленського країни ЄС фактично було усунуто з переговорного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі – Зеленський перевів ці переговори в режим переговорів безпосередньо з Росією та сепаратистами. При Порошенку росла підтримка інтеграції в ЄС серед широких верств не в останню чергу через швидкий ріст українського експорту в ЄС (і, відповідно, робочих місць і зарплат в Україні). При Зеленському ми бачимо повний занепад українсько-європейських зв’язків, Європа почала втрачати інтерес до України через відчутний регрес у реформах.

Читати далі

Подивіться в дзеркало

Ви системно прищеплювали простим хлопцям з народу неповагу до власної держави, до її інститутів, кордонів та символів, які, насправді, мають бути святими і недоторканими. А потім ви дуже дивуєтесь та обурюєтесь, що ті самі прості хлопці з народу по-варварські обійшлися з офісом президента. І тепер ви шукаєте крайніх та призначаєте винних.

Читати далі

Гуляй, анафема!

Українська філія безтомосної РПЦ (відома як УПЦ-МП) видала новий перфоманс. Так званий митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука оголосив анафему митрополиту Православної церкви в Україні Епіфанію і почесному патріарху ПЦУ Філарету. Анафему проспівали в одному з храмів гундяївської церкви. Митрополит Онуфрій наразі подію не прокоментував ніяк. Так званий митрополит Лука – не просто буйнопомішаний піп, що анафемами розкидується як гопник матюками, а один з найбільш одіозних представників московської церкви.

Читати далі

Влада Зеленського не спроможна забезпечити вакциною навіть бажаючих

Планом вакцинації передбачено, що вакцину мають отримати близько 20 млн українців. Рівно місяць тому, 24 лютого, в Україні нарешті почалася вакцинація. За цей час щеплено 137 026 оcіб, або в середньому приблизно 4 893 особи у день. Якщо вакцинація здійснюватиметься такими темпами і далі (ну, хай 5 тис. на день з урахуванням подальшого збільшення досвіду мобільних бригад), для вакцинування 20 млн осіб потрібно буде 4 000 днів або майже 11 років – якщо вакцинувати щодня, без вихідних. Але це у разі, якщо вакцина взагалі буде.

Читати далі

Докази у справі «вагнерівців» продовжують знищувати

В рамках здійснення депутатських повноважень, до мене надходить інформація про наміри знищити значну частину документальних доказів з підготовки та проведення спецоперації із затримання членів ПВК Вагнер. На сьогоднішній день питання можна поставити наступним чином: Хто буде мудрішим і оперативнішим? Бажаючі заплутати або виключити об’єктивне встановлення істини або небайдужа частина суспільства.

Читати далі

Промисловість продовжує падіння

Незважаючи на всі ритуальні заклинання, залучення інвестицій за рахунок бубну і крові непорочних інвест-дів, оптимістичні прогнози небувалого росту ВВП, – промисловість продовжує падіння. Ситуація до болю продовжує нагадувати події 2010-13 років, коли ще перші півтора роки після Ющенка економіка інерційно зростала, далі допінг у вигляді кредитів на побудову об’єктів і доріг до Євро-2012 ще дав незначний імпульс, а пізніше, починаючи з кінця 2012, все завмерло і розпочало стрімке падіння. Всі інші атрибути: мегакорупція і тотальна некомпетентність, клуб улюблених олігархів, зрада державних інтересів – присутні ще в більших масштабах вже у наші дні. 

Читати далі

НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 24 березня – 6 квітня 2021 року (інфографіка)

Епідемічна ситуація продовжила погіршуватися стрімкими темпами за всіма ключовими показниками. За офіційною статистикою, на 23 березня 2021 року середня кількість осіб, що одужують, зросла і склала в середньому 5 240 осіб на день. Середня за тиждень кількість нових інфікованих на 23.03.2021 р. становить 12 650 нових інфікованих на день для України, що приблизно на 5 200 випадків більше середнього показника 14 днів тому. Середня за тиждень кількість нових летальних випадків на 23.03.2021 р. становить 248 нових летальних випадків на добу, що на 100 більше, ніж два тижні тому. При цьому 23 березня оприлюднено 333 нових летальних випадки, що становить максимум для щоденних оприлюднень за весь час пандемії. Число нових випадків хвороби зростає темпами, що приблизно відповідають його подвоєнню що три тижні.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 24.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. ЦАХАЛ завдав ударів по сектору Газа. Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що іноземні збройні сили, зокрема Росії та Туреччини, а також парамілітарні збройні формування мають бути виведені з Лівії, оскільки лише об’єднана лівійська армія може забезпечити безпеку країни. МЗС Туреччини викликало посла Росії в Анкарі через ситуацію в Сирії.

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 24.03.2021

Кабмин постановил носить маски буквально вИзде. На улицах, в парках, на кладбищах. Не, ну правильно. Когда на третьей волне пандемии и с рекордными 333 смертями за сутки концентраторы по больницам отправляет по-прежнему Порошенко, а не Зелебубочка и Степашка евойный, то надо хоть шото сделать, чтоб народ ощутил заботу

Читати далі

SHARPs REVIEW – 24.03.2021

Кабмин обязал жителей «красной» зоны носить защитную маску на улицах и в парках. Шо, опять? Прошлой весной был запрет на прогулки в парках и отлов одинокого моржа путем задействования группы захвата. Потом мантры санврача, что это было для острастки – «шоб народ не шастал».

Читати далі