Підтримуємо позачергове засідання Верховної Ради, але за умови розгляду важливих питань – «ЄвроСолідарність»

«ЄвроСолідарність» готова взяти участь у позачерговому засіданні Верховної Ради, але не для терапії параноїдального синдрому Зеленського та інших представників влади, а за умови винесення на розгляд депутатів низки важливих питань. До позачергового засідання мають бути включені звіти представників влади про стратегію подальшої боротьби з пандемією та нездатність забезпечити країну вакцинами; питання про створення ТСК із розслідування державної зради при передачі Росії таємної інформації щодо спецоперації із затримки “вагнерівців”; законопроекти «Європейської Солідарності» щодо протидії російській пропаганді та покарання за колабораціонізм.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 22.03.2021

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Цепляясь за вечную Россию». Согласно прокремлевским СМИ, Крым является составляющей вечной России. На этой неделе мы опубликовали материал о нескольких направлениях дезинформации, нацеленных на легитимизацию незаконной аннексии.

Читати далі

У 2020 р. дефіцит Держбюджету склав 5,3% ВВП

А ще цього року Україна мусить виплатити 585,13 мільярдів грн. боргу. А ще в руїнах лежать стосунки України з МВФ. Що буває коли людина витрачає більше ніж заробляє? Правильно, одного дня вона втрачає майно. Геть усе. Що вам сказати на це? Не вішайте носа. Пристебніть ремені – буде хріново. Але сильні вистоять. А згуртовані підтримають одне одного. 

Читати далі

Будні антивірусних термінаторів

От і відкрився секрет успіху Ізраїлю в такій надшвидкій вакцинації: Ізраїль взяв і втричі переплатив ціну за дозу вакцини. Просто Нетаньяху 30 разів дзвонив гендиректору Пфайзер, в тому числі о третій годині ранку. Що робив наш відео-блогер в цей час? Катався на лижах, відпочивав, насолоджувався життям, дерибанив з дружбанами ковід-фонд. Ціна для ЄС за дозу вакцини Пфайзер складає 18 доларів. Ізраїль для свого 9-мільйонного населення замовив партію по 47 доларів за дозу. Що заважало кловану домовитися з гендиректором Пфайзер по 47 доларів за дозу? 86 мільярдів грн на 34 мільйони українців старше 18 років як плата за вихід з цього жаху – сущі копійки. В одному ковід-фонді ці потвори розпиляли 60 мільярдів грн.

Читати далі

Чергова партія кисневих концентраторів від Порошенка та волонтерів відправлена в українські лікарні (фото, відео)

«Ми не можемо бути байдужими. Так як у 2014-му ми не були байдужими і влилися в рух волонтерів і добровольців. Так як рік тому ми робили все можливе для того, щоби привезти як у 2014 році бронежилети, так зараз це були захисні костюми, апарати ШВЛ, апарати найсучаснішої цифрової ренгенівської діагностики. Бо сьогодні ті, хто госпіталізований, а їх 4-5 тисяч за добу, просто потребують право дихати. Дорогі українці, ми маємо об’єднатися, ми маємо бути разом, ми маємо допомагати один одному, як це робили ми ці 7 років. І ми точно переможемо!» – Петро Порошенко. Загалом у Порошенка витратили на благодійну допомогу під час пандемії 120 мільйонів гривень.

Читати далі

Кожен захищає те, що йому найдорожче

Є така штука, як перебір. От позачергове засідання Ради на тему розмальованого ОП – це явний перебір. Парламент був ключовим інститутом для виходу з найбільших криз, які переживала Україна: після Помаранчевої революції; потім у 2014, коли державу і всю владу треба було перезапустити за декілька днів і щодня давати відповіді щодо захисту країни. І що навіть не снилося «турборежиму». Сьогодні виклики не сильно менші: ми увійшли в реальну коронавірусну кризу, нам треба посилювати обороноздатність і перезавантажувати суди… І це значно важливіше, аніж розписи Офісу Президента з двома розбитими шибками. Для позачергового засідання Ради – точно.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 22.03.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Протягом 20-21 березня в Сирії військові підрозділи Туреччини відбили серію нападів бойовиків. В іранських територіальних водах пірати захопили іракський буксир.

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 22.03.2021

Митингующие ходили митинговать под ОПУ (странное название, но у нас уже два года всё странное). В ОПе никого не было, но митингующих это не интересовало. Их больше притягивала возможность выразить свои чувства в наскальной живописи и манипуляциях с огнём. Местами от усердия случайно выпали стёкла.

Читати далі