Мляві сенсації

Гліб Бабіч

Знаєте, що таке демагогія? Це коли чоловік в ліжку з жінкою цілу годину докладно пояснює, що млявий – це значно краще ніж твердий.

Якщо заглянути в словник або Вікіпедію, ми дізнаємося, що:

Демагогія (дав.-гр. δημαγωγία — дослівно «веду народ», aбо «керівництво народом») — маніпуляція інформацією, експлуатація емоцій, забобонів і невігластва простих людей, нагнітання пристрастей натовпу і відведення від мотивованого обдумування. Найчастіше застосовується для досягнення політичних цілей, в рекламі і пропаганді.

Вони не вміють по іншому. Демагог – це політик-популіст. Вони можуть тільки пересмикувати і перекручувати справжній стан речей. Особливо на тлі катастрофічних результатів власних дій. Особливо перед обличчям викриття своєї суті голими фактами.

Нас чекає перший ступінь кульмінації “вагнергейта”. Простими словами, факти про зраду вищою владою власної держави і країни.

А на горизонті маячать томи матеріалів, що лежать в очікуванні на столі FinCEN – найвеселішого і уїдливого підрозділу Міністерства Фінансів США, де є не тільки злочини Коломойського, Медведчука та інших веселих учасників процесу знищення України. Але і гріхи тих, хто годувався з їх рук, і тих, кого вони виводили у владу.

Саме тому на цілодобових “мозкових штурмах” в адміністрації президента генерують все нові й нові “мляві сенсації”. У відсутності “твердих”. Переконати недалекого хлопчика, головним пугалом і комплексом якого є Порошенко, не важко. Не важко розповісти йому, що якщо створити високий рівень власного шуму, ніхто не почує свисту міни, що вже летить. Хоча міна все одно летить.

Тому в хід йде все. Починаючи від давно смішної Липецької фабрики. Через спроби прив’язати “трубу Медведчука” особисто до п’ятого Президента. І до розслідування Харківських угод.

Ознаки паніки в наявності. У мене тверде враження, що епохальне “харківське рішення” РНБО було прийнято виключно заради публікації двох скринів про те, що СКАЗАВ про це Порошенко в 2010 році. При тому що він в цей час не був ані чиновником, ані депутатом і не мав до цього відношення від слова «зовсім». На відміну від заступника голови РНБО Демченко, який не тільки голосував за це “сенсаційне рішення РНБО”, але й особисто писав і втілював у життя Харківський угоди. Але їх і це не бентежить.

Вони можуть тільки компілювати нові чутки, плітки, «плівки» і «скрини» від лівих джерел, натяки від дискредитованих експертів і відповідальні заяви від безвідповідальних осіб.

Вони відкривають “боротьбу з фейками” – з тим, що привело їх до влади. Вони рапортують про розслідування, які були розпочаті до них. Вони приймають рішення на основі указів попереднього Президента і розповідають про свої “прориви”.

Вони використовують РНБО як дубину для шоу “Прості рішення” і не відкривають жодної кримінальної справи, жодного законодавчого процесу щодо цих рішень, залишаючи всі шанси “відкотити” все в судах вищої інстанції.

Їх не цікавлять наслідки. Їх цікавить миттєвий ефект. Їм потрібно перекричати те, що на них насувається. Їм потрібно хоч на якийсь час збити політичних опонентів з траєкторії, а ще краще усунути з політичного поля Порошенка. Вони до цих пір живуть в упевненості, що “інші відразу розбіжаться”.

Не розбіжимося. Я дуже сподіваюся, що ось зовсім скоро, після фільму Беллінгкет, почнеться поетапний процес, в якому буде багато фактів, документів і свідчень. Про руйнування держави Україна у всіх сферах. Що є не дурістю і непрофесіоналізмом (це просто інструмент), що є частиною спільного плану нашого ворога і тих, хто вирішив заробити на розпаді.

Я зараз займаюся справою Журавля і отримую в процесі нові факти і матеріали, які не завжди пов’язані зі справою, але ілюструють всю глибину і швидкість процесу розкладання, який запустили ці покидьки. Загартований організм Армії пручається. І має достатній запас міцності. Але в інших сферах це, на жаль, не так.

Тому час вже настав. І це розуміють не тільки всередині нашої країни. Пора починати розбір фактів діяльності веселого балагану, підкинутого нам тими, хто зібрався нас ховати. І не треба дивуватися, коли нам будуть розповідати про те, що млявий – це краще, ніж твердий. А чорне – це біле особливого відтінку.

Епоха “млявих сенсацій” закінчується. Скоро буде по-справжньому цікаво.

Автор