Нам не на часі здаватися

Ізраїль живе так само у війні. Його в будь-який момент обстрілюють. Його так само хочуть знищити. Про нього кажуть, що він як держава не має права існувати. Але це не заважає людям хотіти жити в Ізраїлі та отримати ізраїльське громадянство. Одного разу ми обернемося назад, згадаємо, через що пройшли, і зрозуміємо: ось вона, країна, в якій хочуть жити, в якій хочуть працювати. Ви ще побачите, як на нашим громадянством будуть полювати всі пострадянські країни. Вже починають, бо розуміють наші шанси на чудове майбутнє. Ізраїль живе, і дуже непогано живе. Ось і ми будемо. 

Читати далі

Деколонізація українського простору культури

Питання деколонізації українського простору цілком на часі. Принаймні для того, аби не складалося враження, що, гуляючи вулицями Києва чи Харкова, ти “читаєш” історію російської імперії.

Читати далі

Ні Захід, ні ЄС, ні НАТО нам нічого не винні!

Треба нищити окупанта і не висувати претензії до союзників, що чогось не додали, а дякувати і доводити вже не лише на полі бою, але й в політиці і економіці – ми надійні партнери і друзі. Представити новопризначеного керівника САП, розпочати конкурс на адекватного і справді незалежного керівника НАБУ, передати у ВАКС ті справи, які «припадають пилом», показати і почати реформи, на які давно чекають всі, і насамперед, українці. Business as usual з подвійним «коефіцієнтом» за рахунок західних вливань не буде, облиште марні сподівання! І домовитися посередині не вдасться. Україна йде на захід! 

Читати далі

900 квадратних метрів – Марина Порошенко показала маскувальну сітку для винищувачів, яку сплели волонтери (фото)

«Протягом місяця, на замовлення військових ЗСУ, наші невтомні волонтери ГО Справа Громад Солом‘янського району міста Києва плели одну з найбільших маскувальних сіток, розміром 900 квадратних метрів. Вчора разом з колегою по фракції Олександром Тимченком та волонтерами ми передали її нашим воїнам», – повідомила Марина Порошенко. Тепер ця маскувальна сітка захищатиме українські винищувачі.

Читати далі

Як сонце кожного дня сходить, так ми переможемо

В мене дуже багато знань за ці три місяці. Я знаю стільки різної фігні, якої мені не потрібно було ніколи знати, що сам в шоці. Але це вимотує. Чи втомився я? Я не знаю. Бо в мене суцільне окам’яніння довжиною в три місяці. Чи здають у мене нерви? Чи лупашать мене емоції? А як ви думаєте? Але є одна маленька деталь. Я не маю права на публічну втому, на публічні нерви, на публічний розпач чи зневіру. Кожен із нас, зараз і до кінця війни, не має права на публічні деструктивні та негативні емоції, які підривають моральний дух та віру у перемогу. У нас всіх є одна проста задача – “Щоб віра моя була гранітом”. Щоб кожен із нас ніс впевненість в нашій перемозі. Бо немає в нас іншого вибору крім перемоги. Інакше знищать нас. Як не всіх, то більшість.

Читати далі

Два інтерв’ю генерал-майора Дмитра Марченка, легендарного «Марчелло» (відео)

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко впевнений, що не можна зупиняти війну зараз, «миру вже не буде». Треба йти до кінця «добивати ворога» і повертати всі окуповані території: Луганськ, Донецьк, Херсон і Крим. Редакції 5 каналу та Крим.Реалії поспілкувалися з Дмитром Марченком у Києві. Генерал-майор розказав як вдалося встояти Миколаєву і не опинитися в котлі. В чому секрет захисту Миколаєва? Чому військовим з Білорусі Марченко каже «велкам», а російські війська у Придністров’ї не вважає серйозною загрозою? В чому помилився Путін, коли розпочав війну?

Читати далі

Виживи, вистій, борись!

Три місяці полону. Три місяці жодної звістки. Три місяці тягнуться, мов ціле життя. День починається і закінчується єдиною молитвою — «виживи, вистій, борись». І ця молитва до України і до Тайри. І вони борються… Представники України зробили і продовжують робити усе можливе, аби звільнити Тайру. Але цього замало. Зараз як ніколи важливий тиск міжнародних інституцій, аби вони почали з усіх сил гепати в двері путінського бункера, щоб до неї хоча б допустили правозахисників і лікарів, щоб принаймні визнали — «так, вона у нас в полоні». Знаходьте усі можливі засоби комунікації з міжнародними правозахисниками і пишіть. Слово — найгостріша наша зброя зараз. Бийтеся ним за Тайру.

Читати далі

Вести с фронтов. 15.06.2022

Украинское военное командование переигрывает “лучшие оперативные умы” российского военного командования не только в Таврийской операционной зоне, но и на Донбассе. Им бы ещё “стволов” дальнобойных побольше да ПВО помощнее, и танков с ББМ-ками, в общем, всего побольше да помощнее.

Читати далі

Санкції на часі. 16.06.2022

«Рамштайн-3» надав сигнали щодо посилення допомоги Україні. Рашистам дедалі впевненіше вказуватимуть шлях на дно. А тим часом на санкційному фронті розкручується маховик наслідків уже ухвалених рішень.

Читати далі

Новости из США. 15 июня 2022 года

В среду в Брюсселе состоялась конференция «Рамштайн-3» с участием министров обороны 50 стран, созванная министром обороны США Ллойдом Остином для обсуждения вопросов оказания военной помощи Украине.

Читати далі