Петро Порошенко в ефірі телемарафону «Європейський вибір» телеканалу «Прямий» та «5 каналу» (відео)

«Я не сприймаю дискусію політиканів в сперечанні, хто більше зробив для того, щоб відбулося надання Україні статусу. Хочу наголосити, що найбільший внесок у прискоренні прийняття рішення про надання нам статусу зробив український воїн – десантник, морпіх, стрілець, той, хто б’ється і той, хто продемонстрував, що Україна віддана цінностям. А вже потім я не скидаю досягнень моєї команди і вітаю досягнення діючої влади – ми кожен зробили те, що від нас залежить для того, щоб це стало можливим», – наголосив Порошенко.

Читати далі

Окупанти прийшли і вдруге зруйнували життя українського Донбасу (фото)

Я не можу дивитися ці фото без сліз, бо скільки сил, любові люди і держава вкладали в відродження цих міст після їх звільнення в 2014. Просто боляче думати, яку ціну платила наша Армія, утримуючи ці українські міста, демонструючи мужність, звитягу, коли ворог мав десятикратну перевагу в живій силі та техніці, на цьому найгарячішому зараз напрямку. Ми повернемо ці міста і все знову відбудуємо.

Читати далі

Російська корупція – просто подарунок долі

Після війни можна пам‘ятник російській корупції замутити. Я б радив ставити десь на кордоні. Лицем до Росії. Всі ці легендарні розробки, всі ці «аналогов нет», ось що допоможе Росії нарешті піти на смітник. Ми маємо зрозуміти та цінити, що за вісім років самі навчились збирати на нічне бачення для ЗСУ та безпілотники. А ворог цей час пиляв бюджети. Ні, не просто вкинув на асфальт те, що мало піти на армію. Це кепсько, звісно. Але супостат пиляв безпосередньо на армії й все одно наважився напасти. Як росіяни пиляють, показує різницю між народами. Бо в нас може не бути «Байрактара», та за пару днів буде. І є майбутнє. А в них ні дрона, ні майбутнього.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 24.06.2022

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Внимание на Сувалкский коридор». В последнее время Россия перенаправила часть своих усилий на обман международной аудитории касательно Литвы. А если точнее, то касательно Сувалкского коридора — малонаселенной зоны, расположенной непосредственно юго-западнее границы между Литвой и Польшей.

Читати далі

Не вірте рядженим

Щоб отримати статус кандидата в ЄС і продовжити шлях в євроатлантичну спільноту, Україні зокрема треба було ратифікувати Стамбульську конвенцію. Категорично проти виступила Ю. Тимошенко з аргументами рівня захисту “традиційних цінностей” (це такі скрєпи по-рускі). Юліє Володимирівно, ніхто вам не вказуватиме, з ким спати і чиї права захищати, та не бути за це сегрегованими – дайте іншим таке саме право, ось і вся Стамбульська конвенція.

Читати далі

Країна уявних перемог

На російському телебаченні вийшов сюжет, і не перший, що начебто вони в нашому Маріуполі будують 20 багатоповерхівок. На відео будівельники завзято пораються біля фундаменту, працює якась техніка. Картинка, яку хочуть показати в Маріуполі, досить весела і перспективна. Дивні створіння. Бо не буде побудовано в Маріуполі при агресорі ніяких 20 багатоповерхівок. Ніколи при них не буде. Бо у них пів росії без цих зайвих розкошів живе. Вся історія Росії показує, що вона виглядає, як щось велике та сильне, але вихлоп від неї мізерний. Тобто ніякого прориву, ніяких досягнень. Тому і ніяких багатоповерхівок.

Читати далі

Возвращаться ли в Харьков?

Я уже немного устал от стилистики дискуссий на тему возвращения в Харьков. Причем почему-то так получается, что мне регулярно возражают и со мной отчаянно спорят, отвечая совершенно не на то, что я говорю. Попробую еще раз в одном посте сформулировать свое мнение. Решение о том, эвакуироваться или нет из Харькова, возвращаться или нет, каждый принимает для себя сам. Не существует никакого единого правильного для всех ответа. Это именно личный выбор, а не необходимость найти верный ответ.

Читати далі

Епіфаній звернувся до Шмигаля щодо невідкладного передання ПЦУ частини Києво-Печерської Лаври

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням невідкладно надати один із храмів на території Києво-Печерської лаври для богослужінь ПЦУ. «Протягом багатьох років православні вірні та українське суспільство ставлять питання про те, чому одна з провідних духовних та історичних святинь українського народу монопольно використовується Московським Патріархатом. Особливо актуальним це питання є в час великої агресії Росії», – йдеться в його листі до очільника уряду.

Читати далі

Україна повертається додому – в родину європейських народів (відео)

Звершилося! Україна – кандидат на членство в ЄС! Це рішення змінить майбутнє нашої країни, континенту і світу загалом. Це значить, що об’єднана, заснована на цінностях, Європа жива. Попереду перемога України та перетворення її на сильну державу вільних людей, приклад для інших. Власне, ми вже подаємо приклад і ведемо за собою в боротьбі за свободу і правду. А це значить, що і розквіт європейського проєкту ще теж попереду, за нашої активної участі в ньому. Дякуємо всім причетним! І насамперед – ЗСУ, що боронять цивілізаційний фронт! Нам ще ПДЧ в НАТО дуже треба! 🙂 Все буде Україна!

Читати далі

Вести с фронтов. 23.06.2022

Командование войск противника наращивает систему тылового обеспечения на направлении действий его основных ударных группировок. Войска противника несут в ходе ведения боевых действий существенные потери. В течение последних 3-х дней фиксируется отвод (или подготовка к отводу) на территорию рф сразу целого ряда подразделений для восстановления боеспособности и доукомплектования.

Читати далі

Санкції на часі. 24.06.2022

Статус України як кандидата в ЄС має вивести санкційну політику на новий рівень: ідеться не просто про допомогу нації, яка захищає своє існування, а про підтримку тих, кого визнано гідними для приєднання до клубу. Прем‘єр Угорщини вже відзначився стогоном про те, що треба не санкції, а «перемир’я». Але це якраз хороший виклик і для України, і для ЄС знайти методи проти подібних «путінфершетендів», бо ефективність системи визначається саме здатністю долати перешкоди.

Читати далі

Новости из США. 23 июня 2022 года

Президент Байден утвердил новый пакет военной помощи Украине.
Состоялись пятые открытые слушания в специальном комитете по расследованию обстоятельств мятежа 6 января 2021 года. Параллельно расследование попытки государственного переворота ведет федеральная прокуратура.

Читати далі