«Спецоперация» российской культуры

Нормализация аморальности через отказ от ответственности – это то, что сшивает рОссийскую армию и рУсские книги. Российская культура – как социальная, так и художественных произведений – токсична. Она разрушает, а не созидает, и именно поэтому должна быть задвинута подальше – домой. Пока россияне не переосмыслят и не переизобретут свою культуру, абсолютно закономерно, что ее нужно отставить на время. Россияне могут переизобрести свою культуру, у них хватит на это сил. Они просто не хотят. Хоть сейчас, как бы цинично это ни звучало, – идеальное для этого время. По логике, именно россияне должны были бы первыми предложить этот тезис – замолчать, отставить российскую культуру на время, пока они не проведут работу над ошибками. Но они не предлагают. Им норм.

Читати далі

На похоронном фронте РФ новый рубеж

По состоянию на 22 июня группа ИС зафиксировала имена 4019 российских оккупантов, которых публично похоронили или официально признали уничтоженными в самой России. Похоронки зафиксированы в 2220 населённых пунктах. В списке ИС значительно больше уничтоженных россиян, но мы ожидаем точной привязки и публичного сигнала. В сумме это неплохие индикаторы. Уверен, что эти открытые данные анализируют многие заинтересованные стороны. Это прикладная основа для различных выводов, которые можно уточнять, развивать, смотреть под разными углами. Что видно сейчас?

Читати далі

26-28 червня Порошенко візьме участь у Форумі Міжнародного демократичного союзу в Берліні

На запрошення голови Міжнародного демократичного союзу (IDU), колишнього прем‘єр-міністра Канади Стівена Харпера Петро Порошенко візьме участь у Форумі IDU в якості ключового спікера та спеціального гостя. Щорічно цей Форум збирає провідних політиків з багатьох країн демократичного світу, Азії, Африки та Латинської Америки для обговорення актуальних питань міжнародної політики. Цього разу головною темою буде Україна. Окрім участі у Форумі плануються також двосторонні зустрічі лідера «ЄвроСолідарності» задля прискорення членства України в ЄС та об‘єднаних зусиль з відстоювання національних інтересів нашої держави.

Читати далі

Петро Порошенко знову на Східному фронті (фото, відео)

«Знову на Сході. Знову серед найкращих. Одинадцять новеньких L-200 вже у десантури та сухопутників. А це означає, що відсьогодні вони ще ефективніше даватимуть окупантам по зубах. До вчорашнього дня це були звичайні автомобілі, які допомагали нашим воїнам бити ворога. Зараз же ці машини заряджені статусом країни-кандидата в члени ЄС. А це теж наша зброя. І за наш європейський вибір в першу чергу б’ються наші воїни. Хлопці обіцяють: українці результатом їхньої роботи будуть задоволені», – переказує Петро Порошенко.

Читати далі

Довіряємо армії сьогодні та готуємось до завтра

Кожного дня на фронті ворог несе втрати. І єдине, що може зупинити ворога, – це втрати. Але не буває втрат у ворога без наших. Просто зрозумійте це. Просто усвідомте це. Ще нічого не вирішилось. Кожен день, який ми з вами живемо, ми живемо в борг. Бо хтось в цей день віддав своє життя. І не вийде по-іншому. Бо вони прийшли, щоб знищити нас. Кращі сини та доньки України гинуть не тому, що щось не так, а тому, що ціною свого життя подарували нам сьогодні. Щоб ми з вами могли вибороти завтра. Можливо, вже ціною свого життя. Але того ніхто не знає. І то буде завтра.

Читати далі

Україна – кандидат у члени Євросоюзу. П’ять речей, які варто знати

Історично важливе рішення Європейської Ради щодо відкриття європейської перспективи і надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі підвело риску під першим формальним етапом процесу вступу нашої держави до ЄС. Україна стала рекордсменом у політиці розширення, встановивши унікальне досягнення в надскладних умовах війни, — подолала шлях від заявки до статусу кандидата за 116 днів! Які основні причини українського «феномену»? Що змінює статус кандидата на членство в ЄС? Які фактори визначатимуть швидкість руху до членства в Євросоюзі?

Читати далі

Репортаж із кузову КрАЗу

Хитається кузов. КрАЗ підстрибує на ямах та купинках. Бурчить двигуном. Притримуючи рукою автомат, я спостерігаю за життям край дороги. Хлопці у кузові зайняті хто чим. Хтось куняє. Хтось регоче з якихось вульгарних жартів. Хтось вдивляється в телефончик. Хтось разом зі мною милується життям. Там – поза кузовом. Ми всі знаємо, як виглядає воно. Оте життя, коли дивишся на нього з армійського КрАЗу у зоні бойових дій. Ми – пам’ятатимемо. Після перемоги. Нашої.

Читати далі

Вести с фронтов. 24-25.06.2022

Противник продолжает свою оперативно-тактическую наступательную операцию с целью окружения и разгрома части Сил обороны Украины, оперирующей в районе Северодонецк – Лисичанск. На сегодняшний день он достаточно близок к достижению этой цели. Расстояние между передовыми подразделениями Попаснянской группировки войск противника в районе южнее Вовчеяровки и подразделениями Лиманской группировки противника, занимающих позиции по левому берегу Северского Донца на участке Дроновка – Шипиловка, в районе Белогоровки, составляет 18.7 км. И я пока не вижу особых предпосылок к тому, чтобы противник не смог их преодолеть если не прямо сейчас, то в последующем. Командование войск противника достаточно активно восстанавливает ключевые пункты железнодорожной сети на оккупированной территории Украины с целью наращивания возможностей по МТО своих ударных группировок.

Читати далі

Санкції на часі. 25.06.2022

Кінець червня дуже важливий для європейської (ЄС) і євроатлантичної (НАТО) інтеграції України. Рашисти намагаються і намагатимуться зламати єдність західного світу, використовуючи шантаж, підкуп і корупцію. Але якщо втримати цей тиск, «сила не візьме», і рашисти відправляться на дно. На цей фронт мають бути спрямовані зусилля і влади, і опозиції, і громадянського суспільства.

Читати далі

Новости из США. 24 июня 2022 года

Государственный секретарь Тони Блинкен, находящийся в Берлине, после совещания министров иностранных дел стран G7, посвященного мировому продовольственному кризису и своих встреч с министрами иностранных дел Франции и Германии, выступил на пресс-конференции.

Читати далі