PROстими словами – 29.05.2022

Олена Кудренко

1. Останнє літо росіян в Криму.

А яке ж ще? Бо кримський міст якщо не під прицілом, то вже скоро там буде. Бо цей літній сезон для кримських колаборантів просраний – які ж туристи у прифронтовій зоні? Бо навіть є розпорядження про відсунення на другий план лікування в кримських лікарнях цивільного населення – натомість койкомісця займаються пораненими російськими солдатами.

А зважаючи ще на те, що ми пішли у контрнаступ на півдні Херсонщини та посунули окупантів (на мапі бойових дій сірі зони посунулись добряче до Криму), то літнього релаксу в Криму не вийде.

А скоро ще й каліки російські будуть повзати вулицями. Бо не всі, хто хотів “отбіть командіровку” мародерством, повернулися з поля бою з усіма кінцівками. Хіба що в зуби ту стіралку…

2. Нацисти під боком у Закарпаття.

Дехто Жолт Баер, соратник Орбана, пропагандист, порівняв Україну (!!!) з нацистською Німеччиною. Буцімто тим, що ми викреслюємо російську культуру зі свого середовища, ми схожі на німців, від яких потерпали євреї.

Вдумайтесь: ми, яких і ті самі німці, і радянська влада вбили мільйонами – зараз ті, яких вбиває російська “армія”, схожі не на євреїв, а на їх катів.

І це доводиться до угорців, наших сусідів, з угорських медіа ресурсів. Підміна понять, яку так полюбляють використовувати наші східні сусіди, виплекала поряд з нами таке поняття, як РАШИЗМ. І за це вони будуть засуджені. За це на них буде плювати весь світ. А завдання кожного адекватного уряду – зробити висновки та вчасно врятувати свої країни від такого ж фіналу, на який чекає Росія.

Ставки зроблені на перемогу України, які б у ці найближчі тижні не вкидувалися протилежні наративи – і ми обов’язково знайдемо час повернутися до перевиховання Угорщини. Бо це невирішене питання не можна так просто відпустити. Нацизм треба знешкоджувати вчасно.

3. А приз за недолугість йде нещасному російському кораблю, який під пильним спостереженням зі супутників маявся морями з викраденим українським зерном.

Нагадує мені торговця на ринку, який ходить рядами:
– Пакети нада?
– Ні, не нада, – відповів росіянам Єгипет.
– А вам пакети нада? – поперся ще до когось.
– Не нада, йди звідси!
– А нам нада! – підстрибнула Сирія. – Нам нада! Бо ми й крадене візьмемо.

А супутник цю туристичну мандрівку фіксує та передає дані туди, в кого вкрадено. А ми порахуємо та припишемо до тих мільярдів, які нам буде віддавати Росія хай не вчасно, але довго і нудно. Прямими і непрямими методами. Може, Британія запише це зерно на рахунок якогось чергового Дерипаски.

4. Дуже красивий хід від ПЦУ – претензія на частину території Лаври для організації чоловічого монастиря.

Чомусь мені здається, що під виглядом ченців могли би опинитися і пара десятків наших ветеранів з бойовим досвідом. Тимчасово. Або просто небайдужі та фізично міцні хлопчики, бо комусь треба буде виносити з Лаври московитів, що там засіли. Вони ж казали “только чєрєз мой труп” чи якось так. Ось і побачимо. Бо Україна зараз отримала стільки трупів окупантів, що якась додаткова партія її не перенавантажить.

Якщо серйозно, то це багаторічна ганьба, з цим існуванням фсбешної структури на тілі України. Я Київську Лавру не досить добре пам’ятаю, але Святогірську, що поряд з тим самим Слов’янськом, само собою. Ви знаєте, які там краєвиди? І що там засіла російська агентура? А скільки їх таких по всій нашій країні? Та тут треба при кожній московській церкві будувати українські чоловічі “монастирі”, з достатньою військовою підготовкою.

5. Американці завантажили свої військові потужності “замовленням” для України.

“Американская военная помощь набирает беспрецедентные обороты, забронированы все САУ (Паладдин) не только в Пентагоне, но и у союзников. Из-за загруженности всех линий по производству М-109 А6 “Paladin” был отсрочен контракт Пентагона с вооруженными силами Тайваня, который ранее заказывал артсистемы. Этот заказ обещан к выполнению не ранее 2026 года”.

А для нас зараз.
Вже готується.
Вже завантажується.
Вже надходить на наші позиції.
Ще трошки. Бо вже не існує сценарію, в якому би Україна програла.

Автор