СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 29.11.2021

Республіка Польща

Польська прикордонна служба  повідомила, що група мігрантів чисельністю  понад 100 осіб за підтримки білоруських силовиків намагалася прорватися на територію Польщі. У сутичках постраждали двоє польських військових.

Королівство Саудівська Аравія

Військово-повітряні сили Арабської коаліції, яку очолює Саудівська Аравія, завдали серію ударів по об’єктах повстанців з руху «Ансаруллах» (хусіти). У командуванні Коаліції повідомили, що серед інших знищено підприємство з виробництва дронів та склади зі зброєю. Авіаударів також зазнали  військовий  табір у районі Зехбан на півночі столиці Ємену Сани.

Республіка Судан –- Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Щонайменше 6 військовослужбовців загинули внаслідок бойових сутичок між збройними силами Судану та Ефіопії.

Сирійська Арабська Республіка

Двоє сирійських військових отримали поранення внаслідок мінометного обстрілу з боку бойовиків у сирійській провінції Ідліб.

Турецька Республіка

Спецназ Туреччини нейтралізував чотирьох терористів YPG (сирійське крило PKK) на півночі Сирії. Бойовики здійснили спробу проникнути у зону проведення операції «Джерело світу», відкривши стрілянину.

Республіка Косово

Троє людей загинули внаслідок обстрілу автобуса, який перевозив студентів медичної та економічної шкіл поблизу міста Дечани. Невідомий нападник відкрив вогонь по автобусу з автомата Калашникова.

Джерело

Автор