«Італійський страйк» на українських рейках

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

В Україні вже добу триває акція залізничників “Робота за інструкцією”. Що це таке? Це класичний “італійський страйк”. Залізничники виходять на роботу. Вони готові виконувати свої обов’язки. Але виконувати вони їх готові ВИКЛЮЧНО відповідно до посадових інструкцій і вимог техніки безпеки. Якщо ні, то до побачення.

Результат страйку – вже повідомляють про затримку кількох поїздів. Машиністи тупо не приймають локомотиви до роботи, а складають акти з переліком всіх несправностей і недоліків. Наразі до страйку приєдналися депо: Львів-Захід, Київ-Пасажирський, Козятин, Дарниця, Кременчук, Харків-Сортувальний, Куп’янськ, Лозова.

Головна вимога залізничників – підняти зарплату. Питання не нове, залізничники вже кілька разів погрожували страйком. Їм погрожували у відповідь кримінальними справами. Гаразд, тепер залізничники нічого не порушують. Взагалі нічого. Навпаки, порушить той, хто погодиться не долучитися до страйку. Як на мене, геніальне рішення.

Про переляк влади свідчить вже те, що сьогодні на низці провладних телег почали розганяти мульку, ніби акцію “Робота за інструкцією” розпочали в інтересах Ахметова. Мовляв, так Ахметов силиться зменшити тарифи на перевезення руди.

Думаю, до залізничників треба негайно відправити колишнього члена НР Укрзалізниці Сірожу Лещенко. Хай розповість залізничникам про Ахметова, про “Порошенко винний”. Це завжди простіше, ніж просто наводити лад на залізниці.

Автор