Чемпіони світу по доїнню напівмертвої корови

Юрій Гудименко

18+

Сука, як мене заїбала ця пиздувата винахідливість держави у спробах подоїти бізнес. Реально, деякі люди могли б виграти чемпіонат світу зі спортивного доїння. Якби їм дати чужу (це важливо) корову і сказати, що все молоко буде їхнє, то вони б цю корову через рот би подоїли, при цьому жонглюючи та співаючи «Марсельєзу».

При цьому корів держава вирощувати не вміє. Кормити не вміє. Годувати не вміє. Лікувати не вміє. Тільки доїти. У випадку з бізнесом (якщо закінчити з коровʼячими метафорами) держава не може дати чесні суди, не може дати прозорість у податках, не може дати нормальну митницю, не може ніхуя, але у тому, як доїти підприємців, – отут держава майстер спорту.

У першому читанні прийнято законопроєкт про «клуб білого бізнесу». Чудова назва, дуже двозначна. Звучить ніби як всі, хто в клуб не входять, – то чорний, тіньовий, поганий бізнес. А по факту це про щось типу расизму в світі, де колір шкіри можна купити за бабло. Купив – білий, не купив – чорний. Купив – проходиш у клуб «тільки для білих», не купив – лови прильотік.

Якщо коротко, сутність законопроєкту така:

1. Є клуб любителів пощєкотать… ой. Є, коротше, клуб білого бізнесу. Фактично це список хорошого, правильного бізнесу. Список створює чесна непідкупна податкова за критеріями, які вона сама встановлює. Кожен квартал список перевіряється чесною, непідкупною податковою, і бізнес може бути виключено з клубу, тобто зі списку.

2. Членство в клубі-списку має великі переваги. Головна перевага полягає не в тому, що ваш бізнес не їбуть, а в тому, що його їбуть з пошаною, попередженнями про майбутній surprise sex зі встановленням точної дати і консультаціями протягом 5 днів.

3. Як ви розумієте, якщо чесна і непідкупна податкова сама вирішує, який бізнес у білому списку, а який не пройшов фейс-контроль, ще і оновлює списки раз на квартал, то сигнал, який отримує весь бізнес в країні, максимально чіткий:

МИ БУДЕМО ПО МАКСИМУМУ ДОЇТИ ТИХ, ХТО НЕ В СПИСКУ.
В СПИСОК ПОТРАПЛЯЮТЬ ЗА ЧЕМОДАН.
ЧЕМОДАН ПРИНОСИТИ РАЗ НА КВАРТАЛ.
ЧЕМОДАН МИ ТЕЖ ЗАЛИШИМО СОБІ, КУПИТЕ НОВИЙ.
Крапка.

Ініціатор законопроєкту, зрозуміло, Данило Гетманцев, про якого кожен більш-менш крупний підприємець в країні знає, що він фактично контролює податкову. Такий собі пас самому собі. Проєкт закону №11084 кілька днів тому (24 квітня) пройшов перше читання та прийнятий за основу.

Я гадки не маю, чи читали взагалі депутати цю інструкцію по доїнню напівмертвої корови, але знаю точно, що підприємці в абсолютному ахуї. Гетманцева знають всі і ненавидять всі. Цей законопроєкт – це розплідник корупції в чистому виді.

Нахуй не треба державі ці списки, клуби і інші доїльні ферми, що маскуються під консʼєрж-сервіс. Треба реформа судів, прозорість податкової і митниці, єдині правила гри.

Не голосуйте і не підтримуйте цю йобань. Бо задовбали, в доску задовбали інвестнянями з відром для дойки.

 

Автор