Порошенко: Моя участь у засіданні Ради Україна-НАТО блокується за вказівкою Зеленського (відеозвернення)

 

Петро Порошенко

Якщо ви ще не знаєте, як виглядають божевілля і неадекватність влади, пропоную вам наочну ілюстрацію.

Є запрошення від НАТО в штаб-квартиру Північноатлантичного альянсу.

Є рішення парламенту, що я представляю «Європейську Солідарність» в Парламентській Асамблеї НАТО.

Є рішення глави делегації про включення мене до складу української делегації в міжпарламентській раді Україна-НАТО.

Є квиток до Брюсселю, і що важливо — квиток назад.

Особисте зобов’язання, яке на мене наклав суд, не забороняє закордонні відрядження, потрібен лише дозвіл слідчих. Але особисто Зеленський дав вказівку заблокувати мені виїзд із України і зірвати всі мої міжнародні зустрічі. І ця заборона виглядає як переконливий доказ політично вмотивованих переслідувань опозиції з боку влади під час війни.

Яку вавку треба мати в голові, щоби в умовах загальноєвропейської військової тривоги чинити перешкоди моїй дипломатичній діяльності? Адже вона націлена на захист України і страхує її від провалів некомпетентного керівництва.

З початку року Зеленський ще жодного разу не брав до рук свою улюблену погремушку — він так і не скликав РНБО, щоби розглянути ситуацію на кордоні з Росією та Білоруссю. Зате вже кілька разів збирав наради для тиску на Апеляційний суд. Щоб замість особистого зобов’язання запроторити мене за грати. Це його з Коломойським мрія. Замість того, щоб боротися з Путіним, він бореться зі мною.

Маємо те, що маємо. І маємо такого, якого маємо. Від нього, на жаль, залежить доля України.

Як історія, так і майбутнє велять гуртувати, а не розколювати українську націю. Спільно працювати над зміцненням міжнародної коаліції та внутрішнього антиросійського фронту.

Усіх нас — «незелених», «антизелених» і самих «зелених» — мають об’єднати синій і жовтий кольори українського прапору і велика спільна мета.

Сподіваюся, так і буде.

Слава Україні!

 

Автор