В Москві вже складені списки маріонеткового уряду

Володимир В’ятрович

Заява МЗС Великої Британії про плани Росії поставити в Україні свій окупаційний уряд на чолі з Євгеном Мураєвим потребує негайних дій.

Тим більше що ці дані підтверджують і американці. Вочевидь, наші партнери надали необхідну інформацію українській владі. І щодо Мураєва, і щодо названих у повідомленні британського МЗС Арбузова, Клюєва, Сівковича й Азарова.

За цих обставин бездіяльність української влади з нейтралізації російської агентури на тлі загрози російського наступу була би справжнім злочином.

Зеленський і влада в цілому мають негайно припинити переслідування демократичної опозиції і долучитися до започаткованого демократичними силами процесу об’єднання української нації для спільної відсічі ворогу.

Важливою складовою цієї відсічі має бути нейтралізація ворожої агентури на українській землі.

Мураєв, якщо він ще в Україні, має бути негайно затриманий, а діяльність його партії та пропагандистського російського телеканалу припинена з дотриманням законних процедур, але без найменших зволікань.

Те саме стосується й усієї іншої російської агентури як на всеукраїнському, так і на місцевому рівнях. І в першу чергу – в структурах влади й правоохоронних органів.


Ірина Геращенко

Путін чекає, доки Україна ослабне настільки, що їй можна буде нанести нового потужного удару. Як в березні 14.

Тодішня українська влада планомірно готувала країну до здачі, руйнуючи нашу армію, недофінансовуючи, не модернізуючи, нехтуючи навіть харчуванням солдатів. Влада займалася репресіями проти опозиції, клептократією, придушувала демократію, розколюючи суспільство.

Нинішня українська влада отримала сильну армію і сильну країну, з фінансовою подушкою, з прибутковими державними підприємствами, з закачаним у сховища газом, з міцною міжнародною коаліцією і рекордною суспільною підтримкою в 73%. Можна було гори звернути, посилюючи армію, дипломатію, країну.

Натомість, ми втратили час. І суб’єктність.

Нам розповідають, що з нами може бути завтра. Ми щось мимримо невнятне.

Влада повинна негайно зупинитися в своїй дитячій інфантильності. Перестати вкатувати гроші в асфальт, коли наші військові заводи переведені на неповний робочий тиждень. Не нести ахінею про «путч», а серйозно поставитися до інформації західних розвідок, що в Москві вже складені списки маріонеткового уряду.

Не йорнічати на зустрічі з Блінкеном, що «ми самі с усамі, в нас теж є розвідка, і вона бачить ближче і краще», а задуматися про те, чи може керівник розвідки воюючої країни жити в одному будинку з громадянами РФ.

Подбати про негайне виведення кротів зі свого оточення.

Зібрати лідерів фракцій. Негайно. Сказати правду, до чого готувати країну. І почати готуватися дати відсіч.

Єдність нас посилить.
Розкол посилює ворога.

Проукраїнську опозицію з ранку до вечора мочать на державних каналах, за нею слідкують і цькують.

Борди з затвердженими в Москві «їхніми» розвішані по всій країні, фінансування діяльності «їхніх» нікого не цікавить, бо всі сили кинуті на інше.

Шкода, що українська розвідка, РНБО, спецслужби, всі, хто мали б допомогти зараз Зеленському прийняти правильні рішення, накручують і підігрують його фобіям, а не навпаки.


Андрій Смолій

Коли промосковський регіонал Мураєв вже кілька місяців завішував всю країну бордами «Тут наша зємля», було зрозуміло «чию землю» пропагує цей маріонетковий політик.

Офіційна заява МЗС Великої Британії (а потім це підтвердили і у США): Росія у раз повномасштабного вторгнення хоча поставити своїм «гауляйтером» Євґєнія Мураєва. Тобто де-факто так званим «президентом» у разі окупації.

Чомусь про це знають у Британії та США, але мовчать в Україні.

Починаючи з літа 2021 року всю країну обліпили бордами з цим «наша зємля». Тепер зрозуміло – чия. Аналогічний треш відбувається на мураєвському каналі «НАШ», який день від дня розтоптує все українське.

Але влада Зеленського знов мовчить.

Ні СБУ, ні РНБО, ні численні правоохоронні органи не поцікавились і не зробили нічого, щоб припинити цей шабаш.

Його партія «НАШІ» спокійно функціонує і пропагує тут Білорусь-2, так звані «журналісти» каналу «НАШ» їздять до Лукашенка і прославляють диктатора, на цьому ж каналі постійно принижують все українське та розповідають про «зовнішнє управління».

Навіть сумнозвісна Нацрада запровадила десятки санкцій щодо каналу.

Але віз далі там.

І от вже з Великої Британії та США нам чітко називають, хто є цим «вісником Кремля».

Чи буде НАРЕШТІ реакція влади Зеленського на тих, хто знищує українську державність?!


Катерина Яресько

Інформація щодо провідної ролі мураєва в рашенських планах захоплення влади в Україні виглядає дуже правдоподібно з огляду на ту неймовірну кількість білбордів, якими завішаний Харків.

Навіть коли в нас були вибори міського голови, в яких мураєв не брав участі, його реклами було дуже багато, може й найбільше.

Такі бюджети витрачають тільки під конкретний проєкт, і ось, схоже, ми дізналися під який саме.

Автор