Більш ніж половина українців готові протидіяти збройній інтервенції Росії

З 3 до 11 грудня цього року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус». Респондентам ставили запитання: «У разі здійснення збройної інтервенції з боку Росії у Ваше місто чи село, чи вдалися б Ви до якихось дій і якщо «так», то яких саме?». Про це повідомляє АрміяInform.

Результати опитування вже опубліковані. Вони свідчать, що українці чинитимуть опір російським інтервентам. Бо  33,3% респондентів готові чинити збройний опір, та опиратися інтервентам шляхом участі в акціях громадянського опору – 21,7%. Загалом, у такий чи інший спосіб чинити опір готові 50,2% українців.

АрміяInform поцікавилася думкою про це відомих вітчизняних експертів Юрія Кочевенка та Дмитра Громакова.

– Наскільки мені відомо, у країнах Європи у середньому цей відсоток менше. Українці ж усвідомлюють небезпеку і той факт, що виконання завдання із захисту власної землі, власної свободи, власного майбутнього знаходиться у наших руках. Головне завдання держави зараз – правильно цей потенціал використати та створити гнучку і ефективну систему залучення всіх сил нації для оборони. Мова не тільки про Збройні Сили і їхній кадровий склад, а і про – оперативний резерв першої черги. Йдеться не тільки про можливість для резервістів тренуватись, але й долучатись до виконання бойових завдань, як це робиться в Ізраїлі. Мова і про розвиток системи територіальної оборони, коли у кожного громадянина є можливість пройти відповідну підготовку, щоб долучитись до захисту власної держави. А наш потенціал високий, наші громадяни готові боронити свою країну, – зазначив експерт Юрій Кочевенко, який обіймає посаду директора Міжнародного центру протидії російській пропаганді.

А відомий соціолог та експерт з комунікацій Дмитро Громаков висловився на цю тему так:

– Я вважаю, що нам необхідно підвищувати мілітаризацію нашої спільноти. Тому що загрози від росіян нікуди не поділись. Вони продовжують стояти на тому, щоб Україна залишилась у зоні інтересів Москви. І намагаються нині домовитись із нашими західними партнерами про знищення нашого незалежного курсу. Але, як показує практика, і Захід, і людство взагалі завжди підтримували тих, хто зі зброєю у руках готовий відстоювати свій шлях і свої інтереси у цьому світі.

Євген Проворний, Кореспондент АрміяInform

Джерело

Автор