Як правильно робити провокації проти опозиції (кілька порад для СБУ і особисто пана Баканова)

Віталій Гайдукевич

Про Гієн і Громадян.

В Рівному зелений сатрап Банкової погрожує представникам фракції ЄС, що “за бізнес візьмуться”. Це рефлексія ОДА, коли з корупційними схемами прислужників “не залітає”. Раніше СБУ наполегливо “запрошувала поговорити” депутатів від Європейська Солідарність. Рівненщина.

Тепер Демократична Сокира каже, що СБУ неграмотно писаними текстами чудить провокації проти Д7. Кажете, що Контора має сепарів кошмарить? Камон, їм не до того – опозицію відпрацьовують.

Після оприлюднення розслідування Беллінгкет звернули увагу на рефлексію різних Подоляків і Арестовичів? Це лихоманкове переведення стрілок, помножене на погрози-натяки “застрелитися”? А Котлета? Персонаж прямий шо рельса – хто критикує Єрмака, той державний зрадник. Курва, у нас Єрмак вже Держава?

В коментарях пишуть: “… а який толк від того, що ми вийдемо на якийсь протест чи мітинг? воно знову закінчиться нічим…” А хтось думає, що Майдан і турне на Ростов можна зрежисувати чи передбачити? Ні, спротив Громадян, як антибіотики, діє по накопичувальній. І коли буде критична маса залежить від активності лікування. Тому кожна ВАША участь в протесті, акції чи пікеті наближає фінальний результат. Тільки так і не інакше.

Далі текст для Контори. Все вище згадане дозволяє Громадянам Конституція. Не смикайтеся, бо Зеленський не вічний, а ви потім прийдете із історіями “… ну ти ж розумієш”. Ні, не розумію – Конституція вище мокрих підгузків Янелоха чи амбіцій агента Козиря, чи як там він по базі ФСБ проходить.

В країні влада Гієн. Але страху і зневірі не має бути місця – Гієни можуть робити рівно стільки, скільки їм дозволятимуть Леви. Тобто Громадяни. Тобто Ви. Згадайте це, наприклад, 21 листопада.


Демократична Сокира

Шановна (у деяких випадках) Служба безпеки України!

Ми розуміємо, що у вас є наказ зробити щось із «Демсокирою», бо Єрмака, Баканова і Зеленського бісить будь-яка опозиція, особливо та, що приїздить у Конча-Заспу і палить там портрети президента у нього під будинком.

Також ми розуміємо, що у вас лапки. Бо інакше не можна пояснити події цієї ночі.

Сьогодні вночі декілька сайтів районних рад та ОТГ у Одеській області було зламано та розміщено там якусь нісенітницю з логотипом і за підписом «Демсокири», зміни збережено, після чого сайти (все ще вночі) повернуто до звичайного вигляду. Це легко відслідковується за кешем Google та скріншотами сторінок, які о першій ночі з‘явилися у Web Archive.

Тепер, як ми розуміємо, ви відкриватимете (чи вже відкрили) з цього приводу кримінальне провадження, блокуватимете роботу нашої організації і проводитимете обшуки? де можна і де просто хочеться.

Ми офіційно заявляємо: нам приємно, що ви шукали класичні способи тиску на українські партії – чорні грошові схеми, корупцію, зв’язки із злочинними угрупуваннями, але нічого не знайшли і змушені вдаватися до прогресивніших форм тиску.

Але нас як громадян України розчаровує та примітивність, з якою ви зробили цю провокацію. Врешті-решт, саме СБУ має забезпечувати країні захист від країни-агресора, демонструючи при цьому хист, винахідливість та силу волі. А все, що ви змогли придумати проти нас, не тягне навіть на трійку. З мінусом.

«Демократична Сокира» офіційно заявляє про своє розчарування методами, підходами та компетенцією співробітників і керівництва СБУ. Давайте ще раз, бо якось воно не цейво.

Політична Рада «Демократичної Сокири»


Юрій Гудименко

Як правильно робити провокації проти опозиції (кілька порад для Служби безпеки України і особисто пана Баканова).

1. Якщо ви вирішили зламати декілька сайтів районних рад у Одеській області, щоб розмістити там провокаційну заяву від імені опозиційної партії, прочитайте спочатку про цю партію у Вікіпедії. Цілком можливо, ви дізнаєтеся, що у партію входять найкращі спеціалісти з кібербезпеки в країні.

2. Якщо ви полінилися читати про партію і вже готуєте фейкову заяву, щоб розмістити її на зламаних сайтах, оберіть тему заяви правильно. Якщо партія, проти якої ви робите провокацію, не містить у назві слів «порядок» чи «традиція», то ідея писати заяву про готовність розстрілювати мігрантів з Близького Сходу може бути невдалою.

3. Не полініться почитати попередні пости опозиційної партії, проти якої ви робите провокацію, і спробуйте витримати такий самий стиль. Якщо читати ліньки, утримайтесь від написання слів та виразів, в яких ви не впевнені.

4. У партіях, які створювалися топовими фейсбук-блогерами, партійний смм-ник може зникнути безвісти!!! Якщо буде писати більше одного!!! Знаку оклику!!! В кінці речення!!! І неправильно, поводитись з, комами та крапками……!!! Майте це!!! На увазі!!! Коли пишете заяву!!!

5. Якщо ви зламали сайт о першій ночі в ніч з четверга на п‘ятницю, о другій зробили скриншоти і повернули все як було, а вже о сьомій ранку п‘ятниці на дружніх вам сайтах вийдуть однакові новини про факт зламу, – це може бути трішки підозрілим, уникайте цього.

6. Будьте готові до того, що ваша блискуча спецоперація стане посміховиськом у соцмережах.

7. Якщо вас примушують робити дурню на роботі – звільніться і найдіть нормальну. Ні, ну справді.

P.S. Все вищезгадане не має жодного стосунку до того факту, що сьогодні вночі низку сайтів районних рад та громад в Одеській області було зламано і на них від імені «Демократичної Сокири» розміщено заяви про готовність збройного опору арабським мігрантам, після чого в СБУ Одеської області почали готуватися до відкриття кримінального провадження і видачі судових рішень про дозволи на обшуки у представників руху.


Антон Швець

Сьогодні опівночі хтось зламав сторінки декількох ОТГ в Одеської області.

Там зловмисники розмістили якийсь маніфест від імені Демсокири. Цей маніфест миттєво заскриніли, закинули в архів.орг для зебережння і ВІДРАЗУ ВИДАЛИЛИ. Тобто його вже нема. Після цього невідомі почали бомбардувати скринами маніфесту наші сторінки у соцмережах, причому на той момент самого маніфесту вже не було, і його синхронно видалили самі зловмисники, бо ніякі адміни сайтів ОТГ не працюють зранку або навіть вночі, тим більш синхронно.

Це свідома провокація, в який я можу звинуватити СБУ. Бо це дозволяє керівництву СБУ на догоду Офісу Президента відкривати ліві кримінальні справи на нас, а далі проводити обшуки та негласні слідчі розшукові дії (злам месенджерів, пошт, стеження). Ну в теорії дозволяє, в СБУ думають, що все так просто.

За кожну свою акцію ми беремо відповідальність, вона відома і публічна, і ми не працюємо таємно, бо для нас це не має ніякого сенсу.

Це не перша така провокація від корумпованих правоохоронців. Минула закінчилася дуже хріново для її виконавців. Шановні працівники СБУ, дізнайтесь про долю ваших колег перед тим, як намагатися повторити цей корупційний подвиг.

Але з правоохоронцями все зрозуміло. В мене для них одне послання. Хлопці, коли ви отримуєте корупційне завдання з ОП або від Бані Вакандова, найкраща тактика зливати все та саботувати завдання. Бо це політичне переслідування, це корупція і це стаття. Той, хто не займався тим, в нього всьо ок. Іншим шляпа.

Також хотів би тут звернутися до журналістів. Якщо довго не помічати таких провокацій від влади (стосовно незручних опозиціонерів), потім вас всіх в один день власник видання чи телеканалу викине через прохання з Офісу на вулицю. І вже нічого неможливо буде зробити.

Ми всі повинні обʼєднатися і підтримувати один одного.
В нас немає іншого вибору.


Олександр Нойнець

Взагалі це, звичайно, шалена пушка.

Я собі уявляю, як це виглядало.

Єрмак каже: Володимире Олександровичу, зараз ці звірі, вороги, зрадники, які вас зовсім не поважають, зроблять через цей скандал із вагнерівцями якісь акції, провокації, знесуть нас усіх, посадять замість президента якогось іншого пєтуха пластмасового, візьмуть півня з дитячого отого майданчика, захоплять ОП, посадять його замість вас у кабінеті. Треба щось срочно робити, срочно, хутко, тому що з вами я домовлюся, а пластмасовий півень зрозуміє, що я – чорт і російський агент.
Володимир Олександрович йому відповідає: Нє, ну якщо все настільки серйозно, то давай, дзвони Вані Баканову, нехай він порішає.

І в СБУ срочно-хутко-невідкладно формується situation room, штаб, садяться такі гарні чоловіки з вусами, огрядні, всі генерали і один майор, щоб робив роботу, ну, і відповідав у разі провалу спецоперації. І починають згідно зі стандартами НАТО та іншого ЦРУ видумувати, як запобігти провокаціям від Демократичної Сокири:

– А давайте їм наркотики підкинемо!
– Всім? Ні, всім не зможемо.
– А давайте їхнім лідерам зламаємо телефони і туди підкинемо порнографічні матеріали і за це усіх затримаємо!
– У всій країни в телефонах є порнографічні матеріали, так ми з себе зробимо посміховисько, а з них нового Ріффмайстера.
– Ні, нового Ріффмайстера не можна, ми ще від старого проригатися не можемо, так ми ним подавилися.

Тут майор встає і каже:

– Треба зробити щось від імені їхньої організації таке, щоб усі здивувалися, і вони втратили суспільну підтримку!
– А шо?
– Ну вони нехай заявлять, що вони підуть і застрелять Зеленського, бо у них багато зброї!
– І вони від цього, ти вважаєш, втратять суспільну підтримку?
– ТАК ТОЧНО, БО ЗЕЛЕНСЬКИЙ Є НАЦІОНАЛЬНИМ ГЕРОЄМ, І НАРОД ЙОГО ЛЮБИТЬ АЖ ОБОЖНЮЄ!
– Правильна відповідь, молодець. Але невірна. Бо не допоможе.
– Ну давайте вони скажуть, що вони підуть на кордон і там будуть із зброєю в руках його захищати від спроб мігрантів прорвати границю!
– Тобто зроблять все те, до чого міністр МВД Монастирський на днях прямо в телевізорі закликав усі громадські формування з оборони порядку?
– Так точно!
– Майор, ти дебіл?
– Нікак нєт!
– Так чого такі ідеї дебільні?
– Тому що це так точно нікак нєт ще не кінець! Давайте вони ці заяви зроблять не у себе на сайті, а на сайтах органів місцевого самоврядування! Щоб розізлити місцеві громади і таким чином ослабити їхні осередки! А ми щоб возбудилися через втручання у роботу державних органів, хакерство, заклики до збройного повалення чинної влади, ну, і почали там обшуки, все таке.
– І підкинули їм наркоту?
– Так точно! І порнографію в телефони!
– Геніально!
– А нічого, що якби вони хотіли щось заявити, то у них для цього їхній власний сайт є, ну і в фейсбуку їхні лідери все самі заявляють?
– Доповідаю, ми намагалися зламати фейсбук їхніх керівників, там двохфакторна непроходима аутентифікація, по-перше, і по-друге, ми не можемо зламати одночасно все, вони заявлять про провокацію з якогось каналу.
– А якщо ми, значить, зламаємо за них сторінку якоїсь цюрупинської ОТГ, то не заявлять?
– А ми вночі зламаємо, а до ранку все видалимо і починемо, як ніби так і було, вони не помітять!
– Геніально. Готуйте прес-реліз, що було непомітно зламано сторінки всіх ОТГ і там розміщено секретний, але всенародний маніфест, який дві години закликав до збройного захисту кордонів та імпічменту, що мало руйнівні наслідки для держави. І знайдіть слідчого суддю, який на цій підставі підпише рішення для НСРД, обшуків, виїмок, арештів.

Потім всі ці люди виходять з ситуаційної кімнати, червоні, довольні, як із руськой бані, хекаючи, витираючи піт з чола, втомлені після важкої, але продуктивної праці. І починають страшну таємну операцію, яка приведе до будь-яких результатів, крім запланованих.

А ми всі такі – блять, што?


Тетяна Худякова

Прикол в том, что демократические выборы нам уже не светят. Вообще.

Потому что зелёные бусички, которым периодически накручивают хвоста то Европейская солидарность по рейтингам, то маленькая, но очень вредная Демсокира по злое*учим приставаниям к Бене, Шевченку и прочим, тягаться в правовом и демократическом поле просто не в состоянии.

Они могут клепать фейки про оффшоры Пороха и про убитого брата.
Они могут выпускать своего кракена Люсю для очередной брехни в глаза.
А ещё они могут хакнуть сайт районных осередків Демсокиры и хернуть от их имени очевидную ересь про то, как надо избавляться от нежелательных беженцев.

«Сьогодні вночі декілька сайтів районних рад у Одеській області було зламано та розміщено там якусь нісенітницю з логотипом і за підписом “Демсокири”, зміни збережено, після чого сайти (все ще вночі) повернуто до звичайного вигляду. Це легко відслідковується за кешем Google та скріншотами сторінок, які о першій ночі з‘явилися у Web Archive».

То есть вот так портятся репутации: тупо, нахально, даже не пытаясь подделать стиль и избежать кучи позорных восклицательных знаков в конце опуса.

А кроме репутационных издержек СБУ может ещё открыть кримінальне провадження, в рамках которого можно снимать сервера, проводить обыски и винтить подозреваемых в СИЗО. Удобно, хоть и крайне примитивно.

Зелень вообще хорошо умеет в простые, тупые, но работающие схемы. Жаль только, что они их используют не для страны, а для себя.

Я, конечно, СБУ не заинтересую, но если вдруг от моего имени начнет генерироваться какая-то очевидная пурга, не спешите меня Люсей обзывать. Аккаунт в ФБ взломать – это как два пальца.

Если скоро вам расскажут, что Порошенко виноват в веерных отключениях электричества, вот скрин его хитрого плана, не спешите верить.

Если со страниц известных патриотичных организаций, чья позиция была озвучена миллион раз, начинается поток противоречий, может, они просто кому-то очень сильно стали мешать.

Так это ещё до выборов, как до неба раком, потом ваще жесть начнется…

Автор