Зради і перемоги тижня. 12 – 18 листопада 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 12 – 18 листопада 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Зеленського викрили на брехні. У своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна очікує 7 кораблів з вугіллям і завдяки цьому забезпечить свої ТЕС вугіллям майбутньої зими. Компанія ДТЕК Ріната Ахметова у відповідь заявила, що саме вона зафрахтувала 7 кораблів з вугіллям для забезпечення українських ТЕС паливом.

❌У Миколаєві в Дніпро-Бузькому лимані стався розлив соняшникової олії – причиною став порив трубопроводу.

❌Ухвалений нещодавно в Україні закон про олігархів стане явним політичним інструментом проти політичних опонентів. Про це заявила депутат Європарламенту, члена партії Зелених Німеччини Віола фон Крамон. Раніше на сайті Atlantic Council був різко розкритикований закон про олігархів. Американські експерти попередили про ризик використання цього закону для зведення рахунків з політичними опонентами, в першу чергу колишнім президентом Петром Порошенком.

❌Компанія “ДТЕК ВДЕ” заявляє про дискримінацію в погашенні заборгованості перед підприємствами “зеленої генерації” і вимагає проведення негайного розслідування дій посадових осіб. ДТЕК ВДЕ не отримав жодної гривні з коштів ДП “Гарантований покупець”, виділених європейськими кредиторами для покриття боргу за вироблену електроенергію. Всім іншим компаніям АТ “Ощадбанк” перевів кошти в повному обсязі. Українські єврооблігації обвалилися на тлі невиплати “зелених” бондів інвесторам.

❌Державна служба статистики оприлюднила дані про демографічну ситуацію в Україні за січень-вересень 2021 року. Загальна смертність порівняно з минулим роком зросла на 14,3%.

❌В Україні, в Дніпрі знову сталася пожежа в будинку престарілих, загинули п’ять жінок.

❌На трасі Київ-Одеса сталася ДТП за участю народного депутата Олексія Ковальова. Внаслідок події політик отримав незначні травми.

👍ПЕРЕМОГА

✅Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива здав в поліцію два нагородних пістолети. Раньше МВС України позбавило його права зберігання та носіння нагородної зброї. Також Народний депутат від “Опозиційної платформи за життя” Ілля Кива заявив, що слідом за вилученням нагородної зброї його також позбавили звання кандидата наук.

✅Державна служба статистики оприлюднила першу оцінку реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в III кварталі 2021 року. Економіка зросла на 2,4% порівняно з аналогічним періодом 2020 року. Україна збільшила експорт на третину і зберегла позитивне сальдо торгівлі. Експорт продовольчих товарів і сільськогосподарської продукції за січень-жовтень 2021 року склав 20,888 млрд доларів, що на 19% більше в порівнянні з минулим роком. Позитивне сальдо – 14,808 млрд доларів.

✅В Україні вперше за три місяці виписок з лікарень більше, ніж госпіталізацій. Це є позитивним сигналом проходження піку захворюваності COVID-19 в Україні.

✅Конституційний суд відмовився розглядати питання про конституційність закону про неприпустимість переслідування і покарання учасників подій на Майдані. Нинішнє законодавство забороняє переслідувати їх за можливі злочини.

✅Українським прикордонникам дозволили застосовувати зброю та бойову техніку.

✅Офіс генерального прокурора оголосив про завершення розслідування справи про розстріли на Майдані. Воно тривало близько семи років і кілька разів зупинялося.

✅Журналісти видання Bellingcat опублікували своє розслідування про спецоперацію щодо затримання бойовиків приватної військової компанії “Вагнера”, яку готували українські спецслужби. Як з’ясували журналісти, операція готувалася ще з 2014 року. В Офісі президента України назвали ситуацію навколо справи великою дезінформаційною спецоперацією проти України.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор