Риторика лещенок тільки прискорить ганебний кінець цієї влади

Ростислав Павленко

Пам’ятаєте, як на початку війни з‘явилися меми, які розвінчували російську пропаганду, демонстрували її подвійні стандарти?

«Якщо росіянин говорить російською, то він – патріот і бажає добра своїй країні. А якщо українець говорить українською, то він – фашист і сварить братні народи», – і ще багато подібного, що наочно демонструвало абсурд російської пропаганди.

Згадав оце, читаючи випади не то залізничника, не то натаскувача «слуг» перед ефірами Лещенка на журналістів.

У марній спробі захистити хазяїв від відповідальності, він опустився до погроз колишнім колегам – Шустеру і Соколовій. Причому в риториці сталінських процесів 30-х: «самому отвєтіть на вапроси», «нє цєрємоніться»…

Якщо «слуги» чи журналісти критикують опозицію, вони висловлюють свою думку.
Якщо опозиція чи журналісти критикують владу, викривають її брехню, вони порушують безпеку, і з ними треба розбиратися.

… от тільки час для цього минув. А риторика лещенок тільки прискорить ганебний кінець цієї влади.


Ірина Геращенко

Це дуже показово. Моніторинг ТСН на Плюсах за останні два дні. Канал, який випестив Зеленського, сьогодні продовжує блокувати будь яку негативну інформацію по Банковій.

Отже, в день виходу розслідування Bellingcat в ефірі плюсів виходить короткий сюжет із виправданням Банкової, мовляв, ніякої зради не було. А вчора, коли тема скандального розслідування була головною обговорюваною в парламенті, ТСН вже й забув про зраджених українських розвідників.

Європейська Солідарність бойкотує пропагандистське шоу на Плюсах і правильно робить, аби не підігрувати сценаріям Банкової по легітимізації своїх темників.

Так ось, вчора пані Верещук плакалася на цьому каналі, що Зеленський воює з олігархами. Бачимо по моніторингу новин, як воює :-).

А Лещенко, який до того готував слуг до ефірів, накачуючи їх хамськими техніками агресії, перекрикувань і переходу на особистості, вчора сам вийшов із засади і став ключовим речником Банкової.

В мене публічне запитання до журналістів. Скільки ще позицію Банкової будуть представляти ПОЗАШТАТНІ радники і експерти: всі ці Арестовичи і ко? Яку вони несуть відповідальність? Вони мають доступ до державної таємниці? Вони присутні на закритих нарадах?

Я працювала в Адміністрації Президента і як прес-секретар глави держави несла всю відповідальність за інформаційну політику, особисто виходила на брифінги і ефіри і озвучувала позицію Президента. Так працюють в цивілізованих країнах, де Глава держави несе відповідальність за свої позицію і слова.

Хто всі ці люди? Що вони несуть на ефірах? На якому праві? Хто їх делегував? Завтра вони скажуть, що це була їх особиста думка, адже вони не працюють в органах державної влади. Тому наполягаю: пройшло 3 дні після виходу розслідування. Поки що немає ЖОДНОЇ ОФІЦІЙНОЇ РЕАКЦІЇ ВЛАДИ. Всі ці позаштатні радники, які начебто безплатно працюють за ідею (привіт нашим антикорупційним і правоохоронним органам), – це ні про що.

Пане Зеленський, так хто злив операцію? Вам прийдеться відповідати на ці питання особисто рано чи пізно.

А телеканал, який народив Зеленського, продовжує купати його в теплій ванній. Уті-путі-мімімі.

Автор