СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 19.11.2021

Республіка Ємен

ВПС Арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією завдали ударів по об’єктах повстанців руху «Ансар Аллах» у чотирьох містах Ємену (Сана, Земар, Саада та Ель-Джауф). Авіаударів зазнали склади та підприємства з виробництва балістичних ракет, БПЛА та комунікаційних систем, таємні укриття ліванського руху «Хезболла».

Рада Безпеки ООН закликала бунтівників-хуситів з руху «Ансар Аллах» негайно покинути захоплений ними комплекс колишнього посольства США в Ємені та звільнити місцевих співробітників.

Республіка Ірак

Під час спільної операції ЗС та спецслужб Туреччини ударні БПЛА завдали удару по об’єктах терористів РКК в районі Хакурк на півночі Іраку, нейтралізовано п’ятьох бойовиків.

Федеративна Республіка Нігерія

Щонайменше 45 людей загинули внаслідок збройних нападів на жителів штату Сокото на північному заході Нігерії. У штат перекинуто додаткові сили армії та поліції, оголошено комендантську годину.

Республіка Південний Судан

За даними Асоціації профспілок Судану, під час розгону акцій протесту проти військового заколоту в суданській столиці Хартумі загинуло 15 демонстрантів. Загальна кількість загиблих серед учасників протестних акцій у країні після приходу до влади військових становить щонайменше 37 осіб.

Джерело

Автор